image description

Επάξια εκπροσώπησαν την πόλη οι Γιαννιώτες κωπηλάτες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ο Στέφανος Ντούσκος είναι από χθες 6ος ολυμπιονίκης, ενώ οι Τσίλης και Τζιάλλας θα διεκδικήσουν μία θέση μεταξύ της 7ης ως 12ης στο μικρό τελικό της βαριάς τετρακώπου.

Φορείς της πόλης με επιστολές τους συνεχάρησαν τους κωπηλάτες μας.

Η ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας του κ. Γκόντα:

“Γιάννη  Τσίλη, Γιώργο Τζιάλλα, Στέφανε  Ντούσκο(ΟΛΥΜΠΙΟΝΊΚΗ), εσείς τα Ηπειρωτόπουλα, που επάξια εκπροσωπήσατε την χώρα μας και την πόλη μας στην μεγαλύτερη παγκόσμια αθλητική οργάνωση , τους Ολυμπιακούς  Αγώνες στο άθλημα της κωπηλασίας, αξίζετε την αγάπη και τον σεβασμό όλων μας για αυτό  το τεράστιο αθλητικό ταξίδι που μας χαρίσατε.

Αν και δεν ήμασταν κοντά σας, όσο έπρεπε και σας ζητούμε συγνώμη για αυτό, εν τούτοις  επιτρέψτε μας να  σας συγχαρούμε για την προσπάθεια που καταβάλατε και σας ευχαριστούμε για ότι κάνατε για την πόλη μας, για την Ήπειρο και την Ελλάδα μας. Αποτελείτε το παράδειγμα αθλητών με πείσμα, με θέληση, με πάθος και ανοίγετε τον αθλητικό δρόμο στους νέους να σας ακολουθήσουν στον δρόμο που οδηγεί στο ευ αγωνίζεσθαι και στην κορυφή.

Θερμά συγχαρητήρια σε σας και στους άλλους συναθλητές σας, καθώς  και στην μεγάλη οικογένεια  του ΝΟΙ, η οποία  με τεράστιες θυσίες και με πολλά αποθέματα αγάπης  , στέκεται αξιοπρεπώς δίπλα στους αθλητές της, ο οποίος ΝΟΙ,λειτουργεί ως φυτώριο αθλητών, καταφέρνει να τροφοδοτεί, διαχρονικά ,με νέο αίμα  το άθλημα της κωπηλασίας της χώρας μας, αθλητές του  οποίου επάξια συμμετέχουν σε κορυφαίες αθλητικές εκδηλώσεις με την κορυφαία όλων, τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Θερμά συγχαρητήρια, καλοτάξιδοι και πάντα με επιτυχίες”.

Συγχαρητήρια Περιφερειάρχη για την εμφάνιση των αθλητών της Κωπηλασίας στους Ολυμπιακούς του Ρίο

O Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, προέβη στην παρακάτω δήλωση:

 “Θέλω να συγχαρώ δημόσια τους Ηπειρώτες Στέφανο Ντούσκο, Γιάννη Τσίλη και Γιώργο Τζιάλλα, που συμμετείχαν στα πληρώματα κωπηλασίας που διακρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξάγονται στο Ρίο της Βραζιλίας. Και μόνο η συμμετοχή αποτελεί ύψιστη τιμή.  Πολύ περισσότερο όμως  η  αγωνιστικότητα και η κατάταξή τους στους κορυφαίους αθλητές του κόσμου, μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον του αθλήματος στην Ήπειρο, δίνοντας ταυτόχρονα το έναυσμα και σε άλλα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και την κωπηλασία.

Είναι καιρός η Πολιτεία να εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης του αθλητισμού και ιδιαίτερα του μη επαγγελματικού, ώστε να υπάρχουν κίνητρα και υποδομές για την ανάπτυξή του.

Σε ο, τι αφορά την Περιφέρεια, κατά καιρούς έχουμε ανταποκριθεί στην επίλυση άμεσων προβλημάτων που υπάρχουν σχεδόν για όλα τα αθλήματα, (ποδόσφαιρο, κωπηλασία, άρση βαρών, κολύμβηση, τένις, αγωνίσματα δρόμου κ.α.).   Πρέπει να γίνει όμως κατανοητό ότι ο ρόλος της Περιφέρειας- όπως έχει καθοριστεί νομοθετικά-είναι επικουρικός καθώς οι εγκαταστάσεις ανήκουν στην αρμοδιότητα άλλων φορέων, η δε ευθύνη του αγωνιστικού αθλητισμού στις ομοσπονδίες. Η Περιφερειακή Αρχή, είναι πάντα ανοικτή σε συνεργασίες, κάτω φυσικά από συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις”.

Η δήλωση του Δημάρχου, Θωμά Μπέγκα

Ο Δήμος Ιωαννιτών και ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας εκφράζουν ολόθερμα συγχαρητήρια στους Στέφανο Ντούσκο, Γιάννη Τσίλη και Γιώργο Τζιάλλα, τους τρεις αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, που εκπροσώπησαν επάξια τα Ιωάννινα και την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.
Σε δήλωση του ο Δήμαρχος τονίζει:

«Όλοι οι Γιαννιώτες αισθανόμαστε χαρά και υπερηφάνεια για τους τρεις κωπηλάτες μας, αλλά και για το Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων που συνεχίζει να αναδεικνύει Ολυμπιονίκες. Ανεξάρτητα από την κατάταξη, το πρώτιστο σε μια Ολυμπιάδα, αυτό που έχει τη μεγαλύτερη αξία και εκπληρώνει το όνειρο κάθε αθλητή, είναι η συμμετοχή. Η γνώση ότι αγωνίζεσαι ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές του κόσμου. Η συναίσθηση ότι κέρδισες αυτό το δικαίωμα με θυσίες και κόπους.

Ο Γιάννης Τσίλης και ο Γιώργος Τζιάλλας εκπλήρωσαν για δεύτερη φορά αυτό το όνειρο. Το ευχαριστώ είναι το λιγότερο που μπορούμε να πούμε όλοι μας σε αυτούς τους δύο αθλητές που για πολλά χρόνια μας χαρίζουν νίκες και μετάλλια.

Ο Στέφανος Ντούσκος, «το νέο αίμα» του Ν.Ο.Ι. , ανακηρύχτηκε Ολυμπιονίκης στην πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες κι έδειξε πως εκτός από τα συγχαρητήρια του αξίζει και το μέλλον.

Σε μια εποχή όπου έχουμε ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη από θετικά πρότυπα, τρία νέα Γιαννιωτόπουλα μας δείχνουν το δρόμο της προσπάθειας και των υψηλών στόχων που κατακτώνται με σκληρή και μεθοδική δουλειά, επιμονή και μεγάλες θυσίες.

Και πάλι συγχαρητήρια στους τρεις Γιαννιώτες κωπηλάτες, όπως και στους υπόλοιπους αθλητές των δύο πληρωμάτων στην τετράκωπο».

*Αργότερα θα συμπληρωθούν στο ίδιο ρεπορτάζ και νεότερες επιστολές ή δηλώσεις