Δεν φαίνεται να έχουν βάση τελικά τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα θα εισπράξει το ποσό των 70.000 ευρώ για τον Τόμας Ντε Βινσέντι. Αναζητώντας την ερμηνεία των κανονισμών της FIFA για τις διεθνείς μεταγραφές, είδαμε στο παράρτημα 4 των ερμηνευτικών σχολίων, ότι μετά το τέλος της σεζόν που κάποιος ποδοσφαιριστής συμπληρώνει τα 23 χρόνια, παύει να δίδεται η αποζημίωση κατάρτισης.

Και στην Κύπρο, άλλωστε, χθες διέψευδαν ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει δικαίωμα να λάβει κι εκείνος κάποιο ποσό.

Συγκεκριμένα στον «ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ FIFA, ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ» στο παράρτημα 4, σελίδες 11 κ.εξ, και στον πίνακα περιεχομένων με τίτλο «Ευθύνη πληρωμής της αποζημίωσης κατάρτισης» αναφέρονται ότι «Για κάθε μεταγενέστερη  μετεγγραφή  του επαγγελματία ποδοσφαιριστή μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου που ο ποδοσφαιριστής συμπληρώνει το 23ο έτος του, μόνον το τελευταίο σωματείο στο οποίο ανήκε ο ποδοσφαιριστής δικαιούται αποζημίωση κατάρτισης για το χρονικό διάστημα που ο ποδοσφαιριστής ήταν πραγματικά εγγεγραμμένος στο σωματείο αυτό».

Και σε άλλο σημείο αναφέρεται: «Αποζημίωση κατάρτισης δεν πληρώνεται όταν ο ποδοσφαιριστής μετά το 23ο έτος του αλλάζει σωματείο», (σ.σ. ο Ολυμπιακός θα αποζημιωθεί, γιατί είχε ειδική συμφωνία όταν πούλησε τον Ντε Βινσέντι στον ΑΠΟΕΛ.

Εν πάση περιπτώσει, είναι στη διακριτική ευχέρεια της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και του νομικού της επιτελείου να ψάξουν, αν υπάρχει κάποιο παράθυρο αποζημίωσης ως η τελευταία ομάδα που ήταν καταρτιζόμενος στα 23 του χρόνια ο Τόμας, αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει.