image description

Τη μίνι χειμερινή του προετοιμασία ξεκίνησε από σήμερα το απόγευμα ο ΠΑΣ Γιάννινα. Το ποδοσφαιρικό τμήμα είχε το ραντεβού του στις 16:00 στο ΠΕΑΚΙ, με το «καλωσόρισμα» να γίνεται με άκρως… γιαννιώτικο καιρό με χαλάζι, βροχή και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Ευτυχώς, πάντως, το χαλάζι ήταν μικρής διάρκειας και δεν χάλασε το πρόγραμμα που είχαν ετοιμάσει Στάικος, Πενταρβάνης, Ντουρουντός και Πλαβούκος.  Όσο για τον αγωνιστικό χώρο, καταντάει περιττό να συζητάει κανείς για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλοι σε τέτοια γήπεδα.

Σήμερα το πρόγραμμα της πρώτης μέρας περιελάμβανε προπόνηση προσαρμογής με ασκήσεις ρυθμού και συναρμογής, στη συνέχεια έγιναν παιχνίδια rondo και κατοχής μπάλας και στο τελείωμα είχαμε παιχνίδι σε μικρό χώρο 11 εναντίον 11. Για πρώτη μέρα η διάρκεια της προπόνησης ήταν μίας ώρας, αλλά από αύριο θα είναι μιάμισης ώρας, ενώ την Τετάρτη θα γίνει διπλή προπόνηση, πρωί-απόγευμα.

Δεν μπήκε ακόμα στις ομαδικές ο Νίνης

Το ενδιαφέρον της προπόνησης σήμερα επρόκειτο να εστιαστεί στον Σωτήρη Νίνη, αλλά ακόμα δεν ήρθε η ώρα να μπει στις ομαδικές προπονήσεις. Θα πάνε προσεκτικά στην περίπτωσή του, λόγω της αποχής του από παιχνίδια και αναμένεται να κάνει 2-3 μέρες γυμναστήριο και κάποια προγράμματα στο γήπεδο, πριν μπει σε κανονικό ρυθμό.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε για μία ακόμα φορά ότι όλα τα νέα αποκτήματα θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής από τις 4-5 Ιανουαρίου και μετά και όχι στις δύο αγωνιστικές του Δεκεμβρίου. Στις 21 και 28 Δεκεμβρίου οι ομάδες θα παίξουν με τα παλιά τους ρόστερ.

Όσον αφορά τους Τζίνο και Τσιντώτα, ο Ουρουγουανός χαφ αναμένεται αρχές Δεκεμβρίου να έρθει στην Ελλάδα όπως σημειώναμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, ενώ για τον Τσιντώτα η αναμονή θα είναι μεγαλύτερη, μέχρι να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της η ΑΕΚ. Η περίπτωσή του δεν θεωρείται τελειωμένη οριστικά, γιατί ενδιαφέρον έχει δείξει και η Λαμία, η οποία διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον «Δικέφαλο».

Προπονήθηκε κανονικά ο Ριένστρα

Όσον αφορά τους απόντες που υπήρχαν πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος, ο Ριένστρα μπήκε σε κανονικό ρυθμό και ας ελπίσουμε να διεκδικήσει μια δεύτερη ευκαιρία για να βοηθήσει.

Ο Πριόρ δεν έχει επιστρέψει στα Ιωάννινα, αφού είναι σε επιπλέον άδεια μέχρι την Τετάρτη για προσωπικό του θέμα. Το αν γενικότερα θα υπολογίζεται από την ομάδα, είναι φανερό ότι αν μπορούσε να λυθεί το συμβόλαιό του θα ήταν μία θετική εξέλιξη. Γι’ αυτό άλλωστε και εξετάζεται η περίπτωση απόκτησης τερματοφύλακα.

Ο Κιάκος έκανε ατομικό πρόγραμμα, καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα της μαγνητικής που έκανε. Στην ομάδα δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να ρισκάρουν να τον βάλουν σε πιο δυνατούς ρυθμούς, αν δεν είναι απολύτως «καθαρή» η μαγνητική του.

Ο Καραχάλιος επίσης έκανε ατομικό πρόγραμμα.

Και ο Λώλης έκανε ατομικό πρόγραμμα που ενδέχεται να μπει σε κανονικούς ρυθμούς προς το τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης.

Τέλος, ατομικό τρέξιμο ξεκίνησε ο Λεό, αλλά θα χρειαστεί πολύ χρόνο για να θεωρηθεί υπολογίσιμος.

Αύριο η προπόνηση θα γίνει στις 3 το μεσημέρι και από εδώ και πέρα το βάρος θα πέσει στην ομαδική αμυντική τακτική.