Την ανακήρυξη του Χουάν Ραμόν Ρότσα σε επίτιμο Δημότη Ηγουμενίτσας, αναμένεται να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης στη συνεδρίαση του, την προσεχή Τετάρτη (30/11/2022), με εισήγηση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας Ιωάννη Λώλου.

Ο Ελληνοαργεντίνος προπονητής του Θεσπρωτού τα τελευταία τέσσερα χρόνια ζει μόνιμα στη Θεσπρωτική πρωτεύουσα στην οποία όπως συχνά δηλώνει βρήκε «τον παράδεισο που έψαχνε όλη του τη ζωή» και με την ενασχόλησή του με τον αθλητισμό και τη νεολαία συμβάλλει σημαντικά στην καλλιέργεια όχι μόνο αθλητικής παιδείας αλλά και κουλτούρας μη βίας στα γήπεδα.

Από την πλευρά του ο Χουάν Ραμόν Ρότσα δήλωσε στην ιστοσελίδα του Θεσπρωτού: “Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμένα να με προτείνει η δημοτική αρχή για να με ανακηρύξει επίτιμο δημότη του Δήμου Ηγουμενίτσας. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου γι’ αυτή την πρόταση. Η Ηγουμενίτσα είναι η πόλη που αγάπησα και ενώ ήρθα με αφορμή το ποδόσφαιρο, μου ‘έκλεψε’ την καρδιά και μένω πλέον μόνιμα. Η πόλη της Ηγουμενίτσας και η περιοχή είναι ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερα όμορφο μέρος της Ελλάδας και αρέσει πολύ σε όλη την οικογένειά μου.”