image description

Το πρώτο “ΜΗΔΕΝ” στην άμυνα ήρθε για τον ΠΑΣ Γιάννινα μετά από 21 αγωνιστικές, αλλά με… γκολ, που ακυρώθηκε από το VAR στο 96′, με τα… εμφράγματα και τα εγκεφαλικά να αποφεύγονται αυτήν τη φορά.

Ένα ακόμα ματς γκραν-γκινιόλ, μία ακόμα περιπέτεια για τον ΠΑΣ που καταφέρνει να κάνει όλα του τα παιχνίδια θρίλερ και ήταν αδύνατον ως το 100′ που διήρκεσε το ματς σήμερα η αγωνία να μη χτυπήσει κόκκινο! Στην εξίσωση προστέθηκε και ο διαιτητής Ευαγγέλου που απέβαλε τον Παντελάκη με 2η κίτρινη κάρτα παντελώς αναιτιολόγητα, αφού σε εκτέλεση φάουλ που επιχείρησε ο στόπερ του ΠΑΣ, ξεκινώντας να εκτελέσει έκανε ένα ανεπαίσθητο βηματάκι προς τα πίσω που δεν θεωρείται καθυστέρηση για 2η κίτρινη ούτε καν για πρώτη! Κι όμως ο διαιτητής έκανε μπουρλότο το ματς και 2 λεπτά αργότερα σ’ ένα γέμισμα, ο Φελίπε βρέθηκε σε θέση βολής και σκόραρε, όμως το VAR ήρθε να διορθώσει το λάθος του β’ βοηθού.

Στο αγωνιστικό σκέλος, το ματς είχε πολύ καλό ρυθμό στο α’ ημίχρονο και κατά μία έννοια ήταν συνέχεια του τελευταίου 20λεπτου του αγώνα με τον Ατρόμητο. Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και χάνοντας ευκαιρίες εκατέρωθεν, πολύ πιο σημαντικές όμως ήταν αυτές του ΠΑΣ Γιάννινα, όπως η διπλή με τον Παμλίδη στο 13′, ο οποίος δεν πλάσαρε καλά εξ’ επαφής με τον Μανδά, ο Διαμαντής έδιωξε άτσαλα πάνω στο γόνατο του Παμλίδη με τον Μανδά να μπλοκάρει την κόντρα που έγινε στη μικρή περιοχή.

Στο 38′ ο Παμλίδης ήταν δημιουργός μίας ακόμα μεγάλης ευκαιρίας. Έγινε το κλέψιμο του Παμλίδη στη γωνία της μεγάλης περιοχής, μπήκε από πλάγια μόνος του, δεν μπόρεσε να γυρίσει στον Μορέιρα, προσπάθησε να την πάει στο σημείο του πέναλτι για τον Μπάλαν, αλλά η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό του ΟΦΗ και μπλόκαρε ο Μανδάς! Ήταν μοναδική ευκαιρία για τον ΠΑΣ, αλλά κόλλησε το μυαλό του Παμλίδη που μπορούσε να τελειώσει και μόνος τη φάση, αλλά άργησε.

Ενδιάμεσα ο ΟΦΗ είχε κάποιες προϋποθέσεις, αλλά οι τελικές πάσες και τα σουτ δεν δημιουργούσαν σοβαρούς κινδύνους στην εστία του Τσιντώτα.

Το ημίχρονο έκλεισε με τον ΠΑΣ να αφήνει θετικές εντυπώσεις, τον Νίνη να είναι καλός παίζοντας ως βασικός και τον Καραχάλιο “βράχο” ανασταλτικά.

Στην επανάληψη ο ρυθμός δεν ήταν το ίδιο καλός και ίσως και η καταρρακτώδης βροχή να έπαιξε ρόλο.

Στο 51′ είχαμε το διαγώνιο σουτ του Παμλίδη, η μπάλα έφυγε άουτ, αν και προσπάθησε να κάνει προβολή ο Μορέιρα, αλλά έπεσε πάνω στον Μανδά τραυματίζοντάς τον.

Στο 75′ και πάλι ο ΠΑΣ βρέθηκε επικίνδυνα στην περιοχή του ΟΦΗ, όταν από βαθιά μπαλιά του Νίνη στον Τζίμα, ο τελευταίος δεν κατέβασε καλά την μπάλα για να βρεθεί σε τετ-α-τετ και το ανοιχτό κοντρόλ βοήθησε τον Μανδά να μπλοκάρει. Στη φάση αυτή ο Τζίμας υποδείχτηκε οφσάιντ, αλλά αν είχε σκοράρει το γκολ θα μέτραγε αφού έφυγε από κανονική θέση.

Από το 79′ και μετά ο ΠΑΣ ίσως και να κουράστηκε, ίσως και να βολεύτηκε με την ισοπαλία και κλείστηκε πολύ πίσω. Σ΄εκείνο το σημείο ο Καραχάλιος έσωσε με τάκλιν σουτ του Λάρσον από πλάγια θέση σε φάση διαρκείας στα καρέ του ΠΑΣ.

Παρ’ όλα αυτά στο 82′ ο Μπάλαν δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μανδά, με το σουτ που επιχείρησε να κοντράρει σε σώμα και να το διώχνει στη γωνία του σε κόρνερ ο Μανδάς.

Η πίεση του ΟΦΗ συνεχίστηκε, αλλά χωρίς να βγαίνει η μεγάλη ευκαιρία κι εκεί ο Ευαγγέλου ανέλαβε να… ανοίξει την άμυνα του ΠΑΣ αποβάλλοντας με 2η κίτρινη τον Παντελάκη. Υπερβολική η κίτρινη κι ένα δώρο που παραλίγο να το αρπάξει ο ΟΦΗ με το γκολ του Φελίπε 2 λεπτά μετά, αλλά ευτυχώς το VAR διόρθωσε την απροσεξία του β’ βοηθού που δεν είδε ότι ο σκόρερ δεν καλυπτόταν.

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Βούρος, Πασαλίδης (83′ Φελίπε), Διαμαντής, Λάρσον, Θοράρινσον (83′ Μπαλογιάννης), Μεγιάδο, Ντιουσέ (72′ Περέα), Μπάκιτς (62′ Μοσκέρα), Τοράλ, Ντίκο (72′ Τσιλιανίδης).

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Καραχάλιος, Νίνης (96′ Λιάσος), Παμλίδης (69′ Τζίμας), Μορέιρα (85′ Σταματελόπουλος), Ριένστρα, Μπάλαν.