image description

Εκπληκτική εμφάνιση έκανε η Κ19 του ΠΑΣ Γιάννινα, η οποία επικράτησε με 1-0 του πρωτοπόρου ΠΑΟΚ, με το σκορ να είναι πολύ μικρό μπροστά στις ευκαιρίες που χάθηκαν από τους νεαρούς παίκτες του Χρήστου Αγγέλη!

Ο ΠΑΣ πήγε προσεκτικά στο α’ ημίχρονο, είδε τον ΠΑΟΚ να είναι παντελώς ακίνδυνος επιθετικά και στην επανάληψη έπαιξε πιο τολμηρά και έξυπνα, με τις ευκαιρίες να διαδέχονται η μία την άλλη! Κι αν ο τερματοφύλακας Αγγελίδης δεν ήταν σε μεγάλη μέρα, πιθανόν ο ΠΑΟΚ θα μέτραγε 3 ή 4 γκολ στην άμυνά του!

Η νίκη αυτή πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους «κυανόλευκους» που είχαν ξεκινήσει με φόρα στο πρωτάθλημα, είχαν στη συνέχεια μία αγωνιστική «κοιλιά», όταν χάθηκε το κίνητρο μίας θέσης στην πρώτη πεντάδα, αλλά στο σημερινό ματς θύμισαν και πάλι τον καλό και ανταγωνιστικό τους εαυτό.

Αντιθέτως ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ ήταν σκιά του εαυτού του και δεν έπεισε ότι αυτή η ομάδα πάει για πρωτάθλημα, τουλάχιστον με την εικόνα που παρουσίασε σήμερα στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Αγωνιστικά το α’ ημίχρονο είχε γρήγορη ρυθμό και ένταση, αλλά εξαντλήθηκε κυρίως σε μονομαχίες στον χώρο του κέντρου, με τις ομάδες να μένουν κυρίως σε προϋποθέσεις ευκαιριών. Κάποια σουτ εκατέρωθεν, καλά μεν, ελεγχόμενα δε από τους τερματοφύλακες.

Στην επανάληψη ο ΠΑΣ το πίστεψε περισσότερο και άρχισε από νωρίς να γίνεται απειλητικός.

Στο 50’ απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κύρκου απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Αγγελίδης και στην εκτέλεση κόρνερ του Πάνου, κεφαλιά του Γιαλεδακη, η μπάλα έφυγε σύρριζα άουτ!

Στο 56’ σέντρα του Ναούμη, σουτ του Φερεντίνου, μεγάλη απόκρουση του Αγγελίδη στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ!

Το γκολ για τον ΠΑΣ Γιάννινα ήρθε στο 57’, όταν στην εκτέλεση κόρνερ του Πάνου, η άμυνα του ΠΑΟΚ δεν έδιωξε την μπάλα μακριά και ο Τσίρης με σουτ που η μπάλα πέρασε ανάμεσα από τα σώματα έκανε το 1-0!

Στο 73’ χάθηκε η πιο μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΣ Γιάννινα! Κάθετη του Κύρκου στον Λώλη, ο τελευταίος βγήκε τετ α τετ, σούταρε δυνατά, αλλά ο Αγγελίδης έκανε μεγάλη επέμβαση κρατώντας την ομάδα του στο ματς.

 

Στο 78’ σουτ του Φερεντίνου από καλή θέση, μπλόκαρε στην κλειστή του γωνία ψύχραιμα ο Αγγελίδης.

Στο 81’ νέο σουτ του Μουστάκα, έπεσε και μπλόκαρε ο Αγγελίδης.

Στο 82’ νέα μεγάλη ευκαιρία με τους παίκτες του ΠΑΣ να «κρύβουν» την μπάλα με γρήγορο συνδυασμό! Έγινε η σέντρα από τον Ναούμη, ο Μουστάκας έστρωσε στον Φερεντίνο που έκανε τρομερό διαγώνιο σουτ και η μπάλα μόλις άουτ!

Στο 85’ ο ΠΑΟΚ έμεινε με 10 παίκτες, αφού ο Γεωργιάδης αντίκρισε τη 2η κίτρινη του διαιτητή για τρικλοποδιά σε παίκτη του ΠΑΣ που προσπαθούσε να φύγει σε αντεπίθεση.

Η αποβολή αυτή μάλλον έκανε τους παίκτες του ΠΑΣ να χαλαρώσουν, με τον ΠΑΟΚ να το εκμεταλλεύεται και να βγαίνει μπροστά στα τελευταία 5 λεπτά συν τα 8 των υπερβολικών καθυστερήσεων και των συνεχόμενων φάουλ με τα οποία ο διαιτητής έκλεισε τον ΠΑΣ στην περιοχή του.

Σ’ αυτά τα λεπτά, πάντως, ο ΠΑΟΚ βρήκε μόνο μία ευκαιρία στο 87’ με τη σκαστή κεφαλιά του Γκιτέρσου μετά από κόρνερ, με τον Βρακά να κάνει εντυπωσιακή εκτίναξη και να διώχνει σε κόρνερ. Αυτή ήταν ουσιαστικά η μοναδική καλή στιγμή του ΠΑΟΚ.

Με το τελευταίο σφύριγμα τα παιδιά του ΠΑΣ πανηγύρισαν έξαλλα τη νίκη τους, αφού ήταν ένα μήνυμα για την ποιότητά τους και την αξία τους, απέναντι σε μία ομάδα που ήταν 1η στη βαθμολογία και με πάρα πολλές κλήσεις στην Εθνική Νέων, εκεί που από πλευράς ΠΑΣ θα βρεθεί από βδομάδα μόνο ο Βρακάς, αν και θα μπορούσαν κάλλιστα να κληθούν και 1-2 παίκτες ακόμα.

Δείτε περισσότερα για το ματς στη live μετάδοση ΕΔΩ

Δείτε πανηγυρισμούς στα αποδυτήρια και δηλώσεις Τσίρη και Βρακά