image description

Μία από τις δυσκολότερες αποστολές της σεζόν καλείται να φέρει εις πέρας ο ΠΑΣ Γιάννινα, όχι γιατί έχει να κάνει μ’ έναν πολύ φορμαρισμένο Άρη ή έναν ανυπέρβλητο αντίπαλο, αλλά γιατί οι πολλές απουσίες σίγουρα χαλάνε τη «χημεία» της ομάδας σε μεγάλο βαθμό.

Το ουσιαστικό πρόβλημα για τον κ. Στάικο είναι ότι καλείται να διαχειριστεί μαζεμένες αυτές τις απουσίες παικτών της βασικής ενδεκάδας. Αλλά από την άλλη μεριά είναι ευκαιρία για όσους έχουν λίγο ή καθόλου χρόνου συμμετοχής να αποδείξουν ότι μπορούν να αρπάξουν την ευκαιρία και να θεωρούνται περισσότερο υπολογίσιμοι για τις προσεχείς αγωνιστικές ή το απώτερο μέλλον.

Παντελάκης, Καραχάλιος, Παμλίδης, Τζίνο, Πήλιος, Νίνης, Ροσέρο και οι μακροχρόνια απόντες Κόντε και Κιάκος είναι οι σίγουρες απουσίες και από εκεί και πέρα ο Εραμούσπε έχει ένα πρόβλημα και μέχρι την ώρα αναχώρησης της αποστολής θα παίζεται αν θα μπει στο πούλμαν. Οι αντικαταστάτες όλων αυτών σίγουρα δεν είναι παίκτες με μεγάλο χρόνο συμμετοχής, αλλά είναι παίκτες που φιλοδοξούν να παίζουν περισσότερο. Μπιλμπάο και Λιάσος καλούνται μαζί με τον Ριένστρα να σηκώσουν το βάρος της μεσαίας γραμμής, ο Ράντου αναμένεται να κάνει ντεμπούτο και ίσως και ο Μπορταγκαράι αν δεν μπει στην αποστολή ο Εραμούσπε και στο δεξί φτερό της επίθεσης τη θέση διεκδικούν οι Τζίμας και Λώλης.

Πιθανή ενδεκάδα: Τσιντώτας, Σόρια, Εραμούσπε (ή Μπορταγκαράι), Μπακαδήμας, Ράντου, Λιάσος, Μπιλμπάο, Ριένστρα, Τζίμας, Μπάλαν και Μορέιρα.

Την αποστολή θα συμπληρώσουν και πολλοί επαγγελματίες της Κ19, αφού με 9-10 παίκτες εκτός, οριακά θα βγει 20άδα.

Προσπαθεί να συνέλθει από τη «σφαλιάρα» της Λαμίας ο Άρης

Στην ομάδα του Άρη προσπαθούν να συνέλθουν από τη «σφαλιάρα» που έφαγαν από την Λαμία, ένα αποτέλεσμα που έβαλε σε αναμμένα κάρβουνα και τον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς οι τρεις τελευταίοι όλο και κάτι παίρνουν αγωνιστική με αγωνιστική και δεν αφήνουν την απόσταση να ξεφύγει σε μη αναστρέψιμη διαφορά. Παρ’ όλα αυτά είναι ούτως ή άλλως μια δύσκολα αναστρέψιμη διαφορά ακόμα και οι 5 ή οι 6 βαθμοί.

Ο προπονητής του Άρη, Τόλης Τερζής, δεν υπολογίζει στον Λούκας Ρουπ. Επίσης, εκτός πλάνων είναι ο Ετέμπο και ο Οντουμπάζιο (τιμωρημένοι), ενώ μένει να ξεκαθαρίσουν οι σκέψεις του Έλληνα τεχνικού για το αρχικό σχήμα μετά την απογευματινή προπόνηση του Σαββάτου.

Οι «κίτρινοι» θέλουν να κλείσουν με νίκη τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στην κανονική διάρκεια και να μπουν με διαφορετική ψυχολογία στα πλέι οφ, αλλά και με τη μεγαλύτερη δυνατή βαθμολογική συγκομιδή.

 

Ο Κατοίκος «ρεφ»

Ένας ακόμα από τους νέους διαιτητές στους πίνακες της Super League ορίζεται να διευθύνει αγώνα των «κυανόλευκων». Η ΚΕΔ έβαλε στο Άρης- ΠΑΣ Γιάννινα τον διαιτητή Κωνσταντίνο Κατοίκο της ΕΠΣ Αθηνών. Δεν έχει ξαναδιευθύνει αγώνα των Ηπειρωτών, ενώ στα 5 ματς που σφύριξε στη Super League, 2 φορές νίκησαν οι γηπεδούχοι και 3 οι φιλοξενούμενοι.

Βοηθοί του θα είναι οι Βασίλειος Μωυσιάδης της ΕΠΣ Γρεβενών και Αχιλλέας Νίκζας της ΕΠΣ Λάρισας. Τέταρτος θα είναι ο Γεώργιος Τακίδης της ΕΠΣ Κιλκίς.

Στο VAR θα είναι ο Πέτρος Τσαγκαράκης (Χανίων), με βοηθό του τον Βασίλειο Νικολακάκη (Λασιθίου).

Τέλος, παρατηρητής ορίστηκε ο Σταύρος Μάνταλος (ΚΕΔ/ΕΠΟ)