image description

Υπό βροχή κατά διαστήματα έγινε την Τετάρτη το πρωί η προπόνηση του ΠΑΣ Γιάννινα, με την ομάδα να ανεβάζει σταδιακά ρυθμούς ενόψει του αγώνα με την Λαμία, που θα είναι ένα πολύ κομβικό παιχνίδι για τη συνέχεια των πλέι άουτ. Ουσιαστικά πρόκειται για το ματς που θα καθορίσει ποιος θα είναι ο ρόλος του ΠΑΣ Γιάννινα σ’ αυτά τα 7 παιχνίδια, αν θα είναι δηλαδή απλά ρυθμιστικός ή αν θα εμπλακεί κι εκείνος στη μάχη της σωτηρίας.

Πρωταρχικός στόχος για τους Γιαννιώτες θα είναι να μη χάσουν, αφού για μία ακόμα φορά θα υπάρξουν σημαντικές απουσίες. Οι τραυματισμοί και οι μακροχρόνιες απουσίες που συνεπάγονται οι περισσότεροι απ’ αυτούς, είναι παράμετροι που δυστυχώς κόστισαν ακριβά το τελευταίο διάστημα, αλλά ευχή όλων είναι οι αντικαταστάτες των απόντων να καταφέρουν να σταθούν ισάξια.

Από τον αγώνα του Σαββάτου (21:00) στην Λαμία θα απουσιάσει σίγουρα ο τιμωρημένος Σόρια που θα λείψει πρώτη φορά από αγώνα της ομάδας. Είχε ξεκινήσει βασικός σε 26 παιχνίδια και αντικαταστάθηκε μόνο στο ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, όταν βγήκε αλλαγή στο 88′.

Επίσης, εκτός θα είναι οι Καραχάλιος, Παντελάκης, Κιάκος και Κόντε. Ο Παντελάκης έκανε και πάλι χθες ατομικό πρόγραμμα και θα προσπαθήσει να προλάβει τον αγώνα με τον ΟΦΗ. Ο Καραχάλιος συνεχίζει τις φυσιοθεραπείες, όπως και ο Κιάκος, ενώ ο Κόντε μπήκε από χθες σε κομμάτια των παιχνιδιών τακτικής και πλέον θα αρχίσει να συμμετέχει κι αυτός πιο ενεργά στο πρόγραμμα, αν όχι σε όλη του τη διάρκεια, σίγουρα σε μεγάλα κομμάτια του.

Ο Παμλίδης, για τον οποίο υπήρχε αισιοδοξία ότι θα προπονούταν με την υπόλοιπη ομάδα, τελικά δεν συμμετείχε ούτε την Τετάρτη και πλέον οι πιθανότητες να αγωνιστεί με την Λαμία είναι μηδαμινές.

Ο Εραμούσπε συνεχίζει να έχει τις ενοχλήσεις της προηγούμενης εβδομάδας και αποφασίστηκε να μην μπει την Τετάρτη, ώστε να αποφορτιστεί λιγάκι. Λογικά σήμερα θα συμμετέχει, έστω και με μερικές ενοχλήσεις.

Την Τετάρτη το πρόγραμμα της προπόνησης περιελάμβανε ομαδική αμυντική τακτική στην κεντρική ζώνη, στην αρχή σε απλή μορφή, δηλαδή χωρίς αντιπάλους και έπειτα έγινε ένα παιχνίδι κατοχής με έμφαση στην αμυντική συμπεριφορά και τελικό παιχνίδι καθοδήγησης 11 εναντίον 11.

Σήμερα (Πέμπτη) στις 11 στους “Ζωσιμάδες” θα γίνει η επόμενη προπόνηση, στην οποία ο κ. Στάικος θα πάρει και τις τελικές του αποφάσεις για την ενδεκάδα. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον αντικαταστάτη του Σόρια, που πιθανόν θα είναι ο νεαρός Τσάβος, ενώ υπάρχει η σκέψη και για τον Μπακαδήμα που είχε αγωνιστεί παλιότερα με τον Παναιτωλικό σ’ αυτήν τη θέση. Αν μετατοπιστεί ο Μπακαδήμας, στο πλευρό του Εραμούσπε θα βρεθεί ο Μπορταγκαράι. Για το δεξί φτερό υπάρχουν τρεις επιλογές, ο Ροσέρο που θα είναι ξανά διαθέσιμος και οι Τζίμας και Λώλης.

Θυμίζουμε ότι την επόμενη αγωνιστική θα υπάρξουν τρεις σημαντικές επιστροφές, αυτές των Τζίνο, Πήλιου και Νίνη.