image description

Ούτε αυτήν την εβδομάδα θα έχουμε πρωτάθλημα, καθώς το απαγορευτικό Κοντονή θα συνεχιστεί τουλάχιστον ως τις 5 Σεπτεμβρίου και από εκεί και πέρα θα έχουμε νέα απόφαση για το μέλλει γενέσθαι. Οι εξελίξεις, πάντως, ενδέχεται να τρέξουν γρηγορότερα. Από τη μία το βούλευμα για Γκιρτζίκη και άλλα 5 μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ, τους καθιστά έκπτωτους από τις θέσεις τους, οπότε την επόμενη εβδομάδα θα αποτελέσουν παρελθόν όσοι επιχειρούσαν να μείνουν γαντζωμένοι στη θέση τους πάση θυσία. Από την άλλη μεριά το κλιμάκιο της FIFA και της UEFA θα συζητήσει στις αρχές της άλλης εβδομάδας το πρόβλημα της διαιτησίας με τις ομάδες, ώστε να υπάρξει μία κοινά αποδεκτή λύση και να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Αν δεν βρεθεί κάποιο «παράθυρο» να συνεχιστεί η αυθαιρεσία από την πλευρά της ΕΠΟ, πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα έχουμε σέντρα στις 10 Σεπτεμβρίου, αφού ούτως ή άλλως το Σαββατοκύριακο 3 και 4 υπάρχει η καθιερωμένη διακοπή για τις Εθνικές ομάδες.

Οι επιστροφές!

Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΣ Γιάννινα δίνει ένα αρκετά δυνατό φιλικό για να διατηρήσει αγωνιστικούς ρυθμούς, με αντίπαλο την ιστορική ομάδα της Λάρισας, τις τύχες της οποίας έχουν στα χέρια τους δύο άνθρωποι που είχαν θετική συνεισφορά στο παρελθόν στους Ηπειρώτες.

Από τη μία πλευρά ο Αλέξης Κούγιας, που παρέλαβε τον ΠΑΣ ένα βήμα πριν τη διάλυση, τον κράτησε «όρθιο» 4 χρόνια και τον απάλλαξε από τα χρέη της παλιάς ΠΑΕ, επιτρέποντάς του να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Φεύγοντας δε, πούλησε τις μετοχές του στον πιο πετυχημένο πρόεδρο της ιστορίας της “κυανόλευκης” ομάδας, τον Γιώργο Χριστοβασίλη.

Από την άλλη πλευρά, το φιλικό σημαδεύεται από την επιστροφή του Άγγελου Αναστασιάδη. Είναι ο προπονητής που άλλαξε παντελώς την επικρατούσα φιλοσοφία. Έδειξε στον ΠΑΣ Γιάννινα τον τρόπο να γίνει οικογένεια, να συμμαζέψει τις μεταγραφικές σπατάλες, να πιστέψει ότι και πέρα από το… Τέροβο μπορεί να νικήσει και φυσικά να διεκδικήσει την έξοδο στην Ευρώπη και όχι απλά τη σωτηρία.

Στις 18:00 το φιλικό

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Γιάννης Πετράκης θέλει να κρατήσει σε ρυθμό τους παίκτες του και να αυξήσει το κίνητρο, καθώς τα φιλικά με Κασσιόπη, Παναιτωλικό και Βέροια έχουν καταντήσει ρουτίνα για φιλάθλους, αλλά και ποδοσφαιριστές. Η Λάρισα είναι ο κατάλληλος αντίπαλος να «ξυπνήσουν» οι παίκτες και να καταβάλουν μεγαλύτερη προσπάθεια.

Το τελευταίο διάστημα ο τεχνικός του ΠΑΣ δουλεύει αρκετά σε τακτικά κομμάτια της προπόνησης, θέλοντας να βάλει κάποια ακόμα στοιχεία στον τρόπο ανάπτυξης του παιχνιδιού από την άμυνα ως την επίθεση. Επίσης δουλεύονται οι στημένες φάσεις, που μπορεί να κρίνουν ένα αποτέλεσμα, χωρίς μία ομάδα να πατήσει στην περιοχή της άλλης.

Εισιτήριο 5 ευρώ

Όπως έχει ανακοινώσει η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, για το σημερινό φιλικό με την Λάρισα θα ισχύσει γενική είσοδος 5 ευρώ, ενώ οι κάτοχοι των διαρκείας θα μπαίνουν δωρεάν με την επίδειξη της κάρτας τους. Αποδεικνύεται τελικά ότι όσοι απέκτησαν διαρκείας έκαναν ήδη σημαντική “απόσβεση” της δαπάνης τους, αφού ο ΠΑΣ έχει συμπεριλάβει 1 ευρωπαϊκό ματς, 5 φιλικά και έκπτωση στην μπουτίκ, αλλά και παιχνίδια κυπέλλου για τη φάση των ομίλων.

*Ο αγώνας θα μεταδοθεί ραδιοφωνικά από τον ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM 104,3