image description

Θριαμβευτικές εμφανίσεις των ελληνικών πληρωμάτων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων στο Ρότερνταμ, με τον Παλαιοπάνο που είναι μέλος της τετρακώπου να περνάει στον τελικό και να μπαίνει στη μάχη ενός μεταλλίου, μετά από εκείνο που ήδη πήρε ο Ντούσκος.

Από τα πέντε πληρώματα που αγωνίστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στους ημιτελικούς τα τέσσερα προκρίθηκαν για τους μεγάλους τελικούς και μαζί με το ένα που είχε ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση αναμένεται μια Κυριακή με έντονο ελληνικό χρώμα.

Πιο αναλυτικά η δίκωπος άνευ των εφήβων με τους Καλανδαρίδη-Νικολαϊδη πήρε με διαφορά την πρώτη θέση στον ημιτελικό και σφράγισε το εισιτήριο για την κορυφαία εξάδα του κόσμου.

Αντίστοιχη επιτυχία και για άλλα τρία πληρώματα και συγκεκριμένα το διπλό σκιφ των νεανίδων με τις Βόντζου-Κυρίδου (ΦΩΤΟ) που επίσης τερμάτισαν 1ες , την τετράκωπο άνευ των εφήβων με τους  Κουκούτη-Παλαιοπάνο-Γιάννατζη-Στάμο που πήρε την πρόκριση τερματίζοντας 3η στον ημιτελικό όπως και το τετραπλό σκιφ των νεανίδων με τις Βιτζιλαίου-Μπούρμπου Ε.-Τσαμοπούλου-Πέργουλη που επίσης προκρίθηκαν 3ες από τον ημιτελικό.

Την πρόκριση στον τελικό έχει ήδη εξασφαλίσει από τα επαναληπτικά και η δίκωπος των Νεανίδων με τις Γεωγούδη-Μπούρμπου.

Αντίθετα δεν τα κατάφερε το τετραπλό σκιφ των εφήβων με τους Δεμέλη-Σακκά-Μπαλή-Παπακωνσταντίνου που τερμάτισε στην 6η θέση του ημιτελικού και θα αγωνιστούν στον μικρό τελικό.

Τέλος στον Γ΄τελικό του διπλού σκιφ εφήβων, που είχαμε γιαννιώτικη συμμετοχή με τον Γραμμενιάτη, οι Ψαρρός-Γραμμενιάτης πήραν την 5η θέση και την 17η στη γενική κατάταξη του παγκοσμίου.

Οι τελικοί της Κυριακής ανάμεσα στους οποίους και οι πέντε με ελληνικό ενδιαφέρον θα ξεκινήσουν στις 11:45 ώρα Ελλάδας.