Στα Γιάννενα επέστρεψε χθες το πρωί από το Ρότερνταμ της Ολλανδίας ο Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Στέφανος Ντούσκος και ο Ν.Ο.Ι. τον υποδέχθηκε στο Αεροδρόμιο με όλες τις τιμές, όπως άλλωστε επιβάλλουν οι μεγάλες επιτυχίες που κατέκτησε.

Τον 19χρονο κωπηλάτη, ο οποίος γύρισε φορώντας στο στήθος το ασημένιο μετάλλιο, το οποίο κατέκτησε μαζί με τον Γιάννη Πέτρου στη Δίκωπο άνευ ελαφρών βαρών κατά το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας καλωσόρισαν στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων η οικογένειά του, μέλη της Διοίκησης του Ν.Ο.Ι. με επικεφαλής τον Πρόεδρο Χρήστο Αλεξίου, προπονητές και αθλητές του Ομίλου, καθώς και εκπρόσωποι του Δήμου Ιωαννιτών και της Περιφέρειας Ηπείρου.

Οι δηλώσεις

-«Νιώθω περήφανος που αγωνίστηκα κι έδωσα το 100% των δυνάμεών μου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, παρόλο που έτρεξα άρρωστος. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για τη δεύτερη θέση στον κόσμο και φυσικά για την έκτη θέση στην Ολυμπιάδα. Είναι ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί», ανέφερε ο νεαρός Γιαννιώτης Πρωταθλητής και Ολυμπιονίκης αμέσως μετά την άφιξή του στα Γιάννενα Αεροδρόμιο. Όπως είπε, επόμενος στόχος είναι οι διακοπές και η ξεκούραση απ’ την σκληρή προπόνηση.

«Ο Στέφανος μας έκανε πραγματικά περήφανους με τη διπλή συμμετοχή που είχε σε κορυφαία αθλητικά γεγονότα, τόσο στην Ολυμπιάδα όσο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο στον ίδιο όσο και στον Ναυτικό Όμιλο που έχει παράδοση στο να παράγει Ολυμπιονίκες. Εύχομαι αυτή να συνεχιστεί», τόνισε ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού Βασίλης Καλούδης.

-Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Γιάννης Καραμπίνας έκανε επίσης λόγο για συνέχιση της παράδοσης του Ν.Ο.Ι. στην ανάδειξη παγκόσμιων Πρωταθλητών και Ολυμπιονικών, τονίζοντας πως «εμείς ως αιρετή Περιφέρεια στεκόμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια και κάθε συμμετοχή σε αγώνες. Η προσπάθεια που έγινε από αυτά τα παιδιά, τους γονείς τους και τους διοικούντες του σωματείου ήταν τεράστια. Πρέπει όλοι να συνεχίσουμε σ’ αυτό το ρυθμό, όχι γιατί μας το επιβάλλει η Πολιτεία, αλλά γιατί εμείς οι απλοί πολίτες θέλουμε να το κάνουμε, να σηκώνουμε ψηλά την πατρίδα μας».

-Τέλος, ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. Χρήστος Αλεξίου υπογράμμισε με έμφαση ότι «αυτό που έγινε φέτος με τον Στέφανο Ντούσκο είναι κάτι το ανεπανάληπτο, το μεγαλειώδες! Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος Πρωταθλητής μαζί δεν έχει ξανασυμβεί στο άθλημα της Κωπηλασίας. Εύχομαι ελπίζω και πιστεύω ο Στέφανος να φτάσει πολύ ψηλά και στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες να μας έρθει με μετάλλιο».

ntoyskos-alexioy

 

Συγχαρητήριες επιστολές από την πολιτική ηγεσία

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος καθώς και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής απέστειλαν συγχαρητήριες επιστολές στους παγκόσμιους πρωταθλητές του Ρότερνταμ Γιάννη Καλανδαρίδη και Νίνο Νικολαϊδη μετά την επιτυχία τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα όπου κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο

Χαρακτηριστικά ο κύριος Παυλόπουλος αναφέρει για το χρυσό:

«Η κορυφαία, “χρυσή”, παγκόσμια επιτυχία σας, και μάλιστα με νέο παγκόσμιο ρεκόρ, αποδεικνύει εμπράκτως τις τεράστιες δυνατότητές σας και το λαμπρό σας μέλλον. Αποδεικνύει όμως και το εξίσου λαμπρό μέλλον του Ελληνικού Αθλητισμού εν γένει, ύστερα και από τις μεγάλες επιτυχίες των Ολυμπιακών Αγώνων. Θερμά συγχαρητήρια και καλή συνέχεια, πάντα στην κορυφή»

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής προέβη στην παρακάτω δήλωση:

Μετά την εξαιρετική παρουσία των αθλητών και αθλητριών μας στην Κωπηλασία στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, είχαμε τη χαρά να πανηγυρίσουμε νέες σπουδαίες διακρίσεις. Η συγκομιδή τεσσάρων μεταλλίων, ενός χρυσού, δύο ασημένιων και ενός χάλκινου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας του Ρότερνταμ, αλλά και το παγκόσμιο ρεκόρ από τους Γιάννη Καλανδαρίδη και Νίνο Νικολαΐδη στη δίκοπο άνευ εφήβων, αποδεικνύει ότι το άθλημα στη χώρα μας έχει τεράστια δυναμική. Τα θερμά μου συγχαρητήρια στους αθλητές, τους προπονητές αλλά και την Ομοσπονδία για την καλή δουλειά που γίνεται. Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες των αθλητών όπως έχει κάνει μέχρι τώρα“.