image description

Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που βρήκε τέρματα από περισσότερους ποδοσφαιριστές σε σχέση με όλες τις άλλες ομάδες, αφού σκόραραν 18 διαφορετικοί ποδοσφαιριστές του. Ο ΠΑΣ Γιάννινα βρέθηκε στο άλλο άκρο, με μόλις 9 παίκτες του να βρίσκουν δίχτυα, με τον Ιωνικό, τη Λαμία, το Λεβαδειακό και τον Παναιτωλικό να έχουν από 11 σκόρερ.

Για λογαριασμό του ΠΑΣ Γιάννινα οι 9 σκόρερς ήταν:

Εραμούσπε 9

Παμλίδης 6

Μπάλαν 6

Ροσέρο 4

Λιάσος 2

Μορέιρα 1

Κόντε 1

Φοφανά 1

Ριένστρα 1

Ως αυτογκόλ χρεώθηκαν του

Μαυρομάτη του Ατρομήτου στην ήττα με 2-1 στο Περιστέρι στην κ.δ.

και του Κορνέζου με τη Λαμία στο 1-1 της κ.δ.

Η πανδαισία του ποδοσφαίρου είναι το γκολ και το φετινό πρωτάθλημα ήταν σε υψηλό επίπεδο σε σχέση με τα τελευταία χρόνια, αφού σε σύνολο 240 αγώνων για όλες τις… φάσεις του, σημειώθηκαν 564 τέρματα. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ήταν τα 414 στα Stoiximan Playoffs ήταν 79 και στα Stoiximan Playouts ήταν 71.

Στο σύνολο του πρωταθλήματος

Τα 374 από τα γκολ σημειώθηκαν με σουτ, ακολούθησαν οι κεφαλιές (95), τα πέναλτι (58) και η κατάταξη έκλεισε με τα φάουλ (17) τα αυτογκόλ (14) και ένα κόρνερ.

Τα γκολ έρχονται στο… τέλος

Τα περισσότερα από τα γκολ που σημειώθηκαν ήταν στα τελευταία 15 λεπτά των αναμετρήσεων, αφού τότε ήταν τα 128 (ποσοστό 22%), ενώ στην δεύτερη θέση είναι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με 109. Τα λιγότερα είναι με την έναρξη της αναμέτρησης, όπου στα πρώτα 15 λεπτά υπήρξαν μόλις 67 τέρματα, ποσοστό μόλις 11%.

Ο Ολυμπιακός ο πιο παραγωγικός

Με 53 γκολ ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που πήρε την πρωτιά στο νήμα για την καλύτερη επίδοση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ενώ κράτησε την οριακή “νίκη” του έναντι της ΑΕΚ, με 70 συνολικά τέρματα μαζί με τα Stoiximan Playoffs, με τους Κιτρινόμαυρους να μένουν στα 69.

Η Λαμία τα λιγότερα γκολ

Τόσο στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος όσο και στην διαδικασία των Stoiximan Playouts, η Λαμία ήταν η ομάδα που σημείωσε τα λιγότερα γκολ. Στα 13 της κύριας σεζόν ήρθαν να προστεθούν ακόμη 10 γκολ και με 23 τέρματα έμεινε στην τελευταία θέση από άποψη παραγωγής, με τον Ιωνικό να είναι στην προτελευταία θέση με 16 στην κανονική διάρκεια και 8 στην διαδικασία των αγώνων κατάταξης.

Ο Μπακαμπού και άλλοι 4

Ο Σεντρίκ Μπακαμπού ήταν ο ποδοσφαιριστής που σημείωσε τα περισσότερα τέρματα στην φετινή διοργάνωση, με 13 στην κανονική διάρκεια και 5 στην διαδικασία των Stoiximan Playoffs, ενώ μόλις τέσσερις ακόμη ποδοσφαιριστές έφτασαν σε διψήφιο αριθμό τερμάτων. Ο Νίκος Καρέλης ήταν ο μοναδικός Έλληνας εκπρόσωπος (13), ενώ διψήφιο είχαν ακόμη ο Λιβάι Γκαρσία (14), Άντραζ Σπόραρ (11) Λουίς Πάλμα (11).