image description

Στη νέα εποχή μπαίνει σιγά-σιγά ο ΠΑΣ Γιάννινα, με τους αδερφούς Χριστοβασίλη να έρχονται σύντομα αντιμέτωποι με αρκετές προκλήσεις που αφορούν τον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς.

Μία απ’ αυτές είναι η διατήρηση του βασικού κορμού, ένα στοιχείο που έλειψε πέρυσι και ήταν από τους κύριους παράγοντες που η ομάδα έβγαλε τόσα προβλήματα μέχρι να βρει «χημεία» και ομοιογένεια.

Ως «κορμό» θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την εξής ενδεκάδα: Τσιντώτας στο τέρμα, Σόρια και Πήλιος τα δύο μπακ, Παντελάκης και Εραμούσπε τα δύο στόπερ, Καραχάλιος, Τζίνο και Ριένστρα στα χαφ, Παμλίδης, Μορέιρα και Μπάλαν στην επίθεση.

Συμπληρωματικά σε αυτούς με αρκετά λεπτά συμμετοχής και αξιόλογη συνεισφορά ήταν οι Τζίμας, Ροσέρο και Λιάσος και θα μπορούσαμε να «κολλήσουμε» ως αξιόπιστες εναλλακτικές και τους Αθανασίου και Μπακαδήμα.

Από τους παραπάνω παίκτες έληξαν τα συμβόλαια των Τσιντώτα, Μορέιρα, Αθανασίου και ο δανεισμός του Τζίμα από τον ΠΑΟΚ, ενώ υπάρχουν και δύο παίκτες που το όνομά τους συζητείται μεταγραφικά και αναφερόμαστε στους Πήλιο και Καραχάλιο.

Μία κατηγορία μόνος του είναι ο Κόντε, που λόγω του ειδικού βάρους του ονόματός του είναι από τους πρώτους που θα κληθούν να ανανεώσουν, αν δεν υπάρξει κάποια δραματική ανατροπή.

Όπως γίνεται αντιληπτό, το πόσο μεγάλη θα είναι εν τέλει η αλλαγή του «κορμού» εξαρτάται και από το τι θα γίνει κυρίως με τον Τσιντώτα που περιμένει να δει αν θα έρθει πρόταση από το εξωτερικό και το αν θα έρθουν αξιόλογες προτάσεις για τους Πήλιο και Καραχάλιο.

Για τον Τζίμα, η αλήθεια είναι ότι αποδείχτηκε μία ενδιαφέρουσα περίπτωση παίκτη, καθώς κέρδισε 3 πέναλτι, έδωσε 1 ασίστ, κέρδισε πάρα πολλά φάουλ και ήταν μια καλή λύση προερχόμενη από τον πάγκο. Η εκ νέου παραμονή του είναι πιθανή, αλλά μένει να δούμε με ποιους όρους, αφού ο ΠΑΣ θα τον ήθελε δικό του, έστω και με παραχώρηση ποσοστού μεταπώλησης στον ΠΑΟΚ.

Ο δε Μορέιρα με τα καλά του και τα αρνητικά του είναι ένας παίκτης που και να αποχωρήσει δεν αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό. Σίγουρα βρίσκεις στην αγορά τέτοιες περιπτώσεις. Οπότε και να αποφασιστεί να μην ανανεωθεί το συμβόλαιό του, κάτι θα βρεθεί γι’ αυτή τη θέση.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν συμβόλαια που δεν λήγουν, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνει προσπάθεια να απεμπλακεί η ομάδα από παίκτες που δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Στην επικείμενη συνάντηση του κ. Στάικου με τους αδερφούς Χριστοβασίλη θα ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα βάσει των εισηγήσεων και αξιολογήσεών του.

Τέλος, μένει να ξεκαθαρίσει και το τι μέλλει γενέσθαι με το τεχνικό επιτελείο. Μόνο ο κ. Ντουρουντός είναι δεσμευμένος με συμβόλαιο για τη νέα σεζόν. Για όλους τους άλλους θα πρέπει να περιμένουμε μία επίσημη επιβεβαίωση για την παραμονή τους.

Θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη, πάντως, και η περαιτέρω στελέχωση με την έλευση ενός τεχνικού διευθυντή, προκειμένου να βοηθήσει στον καλύτερο μεταγραφικό σχεδιασμό για να μην έχουμε και πάλι το φαινόμενο των κενών στο ρόστερ.

Διαφημίσεις