image description

Με στόχο μία ακόμα πιο δυνατή ομάδα του χρόνου ξεκίνησαν τον προγραμματισμό τους για την επόμενη σεζόν οι αδερφοί Χριστοβασίλη, θέλοντας να αποφύγουν λάθη που έγιναν πέρυσι και που έφεραν την ομάδα να σώζεται στο… παρά πέντε, με τις δύο κομβικές νίκες επί Παναιτωλικού και Ιωνικού.

Όπως έχουμε ξαναγράψει και σε άλλα ρεπορτάζ, το βασικό σύνθημα που επικρατεί φέτος είναι να διατηρηθεί το μεγαλύτερο μέρος του βασικού κορμού, για να μη χαθεί και πάλι χρόνος μέχρι να βρει τη «χημεία» της η ομάδα. Στο πλαίσιο αυτό οι αναμενόμενες αποχωρήσεις της βασικής ενδεκάδας είναι των Τσιντώτα, Μορέιρα που έληξαν τα συμβόλαιά τους και του Πήλιου που φέρεται να είναι προ των πυλών της ΑΕΚ. Κάποιες φήμες περί πώλησης του Εραμούσπε δεν έχουν καμία απολύτως βάση. Επίσης, δεν υπάρχει κάποια νέα κρούση για τον Καραχάλιο, για τον οποίο η ΠΑΕ είχε απορρίψει τον χειμώνα πρόταση άνω των 400 χιλιάδων ευρώ από το εξωτερικό, ακριβώς γιατί δεν θέλει να χάσει παίκτες – ηγέτες στα αποδυτήρια, αλλά αντιθέτως θέλει να «χτίσει» πέριξ αυτών.

Στο μεταξύ, έχει κλείσει και η συμφωνία για την παραμονή του Κόντε, μίας ακόμα ηγετικής μορφής της ομάδας, απόδειξη του πόσο σοβαρά βλέπουν στη διοίκηση το να οχυρωθούν πολύ καλά τα αποδυτήρια.

Όσον αφορά τις μεταγραφικές κινήσεις, η πρόθεση είναι η ομάδα να έχει μεγαλύτερο μπάτζετ και να αναβαθμιστεί κι άλλο ποιοτικά. Εκτός της εγχώριας αγοράς, ρίχνονται κάποιες «ματιές» προς Λατινική Αμερική, αλλά και την αγορά της Ευρώπης, αλλά ακόμα είναι νωρίς για να ξεκινήσουν επίσημες συζητήσεις. Προέχουν οι αποχωρήσεις παικτών που έχουν συμβόλαια και δεν υπολογίζονται από τον κ. Στάικο για την επόμενη χρονιά, όπως των Μπιλμπάο, Νίνη, Σταματελόπουλου κ.α. και μετά θα επικεντρώσει καλύτερα η ομάδα στους παίκτες που θα στοχεύσει για να έρθουν.

Τέλος, πρόθεση των νέων ιδιοκτητών της ομάδας είναι να ανοίξουν τα χαρτιά τους σε συνέντευξη τύπου που θα δώσουν. Αυτό ίσως να γίνει μετά το μνημόσυνο του αείμνηστου πατέρα τους, Γ. Χριστοβασίλη, που θα γίνει το Σάββατο 17 Ιουνίου στην Γλυφάδα, εκτός κι αν χρειαστεί να επισπευστεί για κάποιο λόγο. Πάντως, μετά τα μέσα Ιουνίου θα είναι λίγο πιο καθαρή εικόνα που θα έχουν, συν του ότι θα έχουν προωθηθεί τα πρώτα βασικά θέματα της ομάδας, οπότε θα μπορούν να βγουν συγκεκριμένες ειδήσεις.