image description

Ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα, Θανάσης Στάικος, μιλάει για τον Σταύρο Πήλιο, το μεγάλο άλμα που έκανε μέσω της…προαγωγής στην πρωταθλήτρια ΑΕΚ, ενώ εξηγεί γιατί «κολλάει» με την Ένωση και τον Ματίας Αλμέιδα

Ο Θανάσης Στάικος ήταν αυτός που έκανε βασικό τον Σταύρο Πήλιο φέτος στον ΠΑΣ. Ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα, μίλησε στο  SDNA για τον…δικό του Πήλιο και το μεγάλο άλμα που πραγματοποίησε στην καριέρα του μέσω της μεταγραφής στην πρωταθλήτρια ΑΕΚ.

«Ο Σταύρος έπειτα από το δανεισμό του στον Ηρακλή επέστρεψε το περασμένο καλοκαίρι στον ΠΑΣ Γιάννινα κι είχε δύο παίκτες (Κιάκος, Ποζνάνσκι) μπροστά του στη διεκδίκηση της θέσης στο αριστερό άκρο της άμυνας. Από την πρώτη ημέρα της καλοκαιρινής προετοιμασίας έδινε τον καλύτερο του εαυτό στις προπονήσεις. Κι αυτό ήταν το κλειδί που του έδωσε με το πέρασμα του χρόνου την θέση του βασικού. Πρόκειται για έναν 100% επαγγελματία και συνεπή ποδοσφαιριστή που τα δίνει όλα τόσο στις προπονήσεις, ακόμα και όταν βρίσκεται στον πάγκο ή μένει εκτός αποστολής…»

τόνισε αρχικά ο 42χρονος προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα και πρόσθεσε:

«Στην εξέλιξη της φετινής σεζόν παρουσίασε κάποιες διακυμάνσεις στην απόδοσή του. Τον περασμένο Οκτώβριο συζήτησε μαζί μου και μου έθεσε το ενδεχόμενο να πάει ως δανεικός σε κάποια άλλη ομάδα που θα του προσέφερε περισσότερο χρόνο και παιχνίδια στα πόδια. Τότε του μετέφερα πως θα πρέπει να συνεχίσει την δουλειά και την προσπάθειά του στον ΠΑΣ Γιάννινα. Παρακολουθώντας τον ζήλο με τον οποίο δούλευε στις προπονήσεις, άρχισα να του δίνω συμμετοχές και επάξια κέρδισε θέση βασικού και την διατήρησε μέχρι το τέλος της σεζόν. Έκανε πολύ καλά παιχνίδια και δίκαια ενδιαφέρθηκαν μεγάλες ομάδες κερδίζοντας την αναγνώριση όλων».

– Για το αγωνιστικό προφίλ του και κατά πόσον αυτό «κολλάει» με την ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα:

«Πρώτα απ΄όλα να σημειώσω πως πρόκειται για έναν εξαιρετικό χαρακτήρα που δουλεύει σκληρά. Ως παίκτης διαθέτει καλή τεχνική και υποδοχή της μπάλας. Διαθέτει τακτική αντίληψη, συμμετέχει και συνεργάζεται με τους συμπαίκτες του στο επιθετικό παιχνίδι, χωρίς αυτό να σημαίνει πως παραμελεί τα αμυντικά καθήκοντά του. Αντίθετα πραγματοποιεί πολύ καλές επιθετικές άμυνες ασκώντας έντονη πίεση στους αντιπάλους. Κι αυτό θεωρώ πως ήταν ένα στοιχείο που έκανε την ΑΕΚ να κάνει focus πάνω του.

Ο Σταύρος μπορεί να παίξει επιθετική άμυνα. Ταιριάζει στο στυλ παιχνιδιού της ΑΕΚ και την φιλοσοφία του Ματίας Αλμέιδα. Εχει υψηλούς δείκτες φυσικής κατάστασης και μέσω της σκληρής δουλειάς όλο το μέλλον είναι μπροστά του».

– Για τα αγωνιστικά σημεία στα οποία χρήζει βελτίωσης:

«Χρειάζεται να δουλέψει περισσότερο σε φάσεις άμυνας στις διαγώνιες μπαλιές και στη συγκέντρωσή του».

«Να έχει υπομονή – επιμονή και στην ΑΕΚ»

– Για την τελευταία συμβουλή του προς τον Πήλιο με φόντο τη νέα σελίδα που ανοίγει στην καριέρα του:

«Είμαι πολύ χαρούμενος για την εξέλιξη του Σταύρου, όπως θα ήμουνα και για κάθε νεαρό Έλληνα ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ Γιάννινα που θα πήγαινε σε μια μεγάλη ελληνική ομάδα. Νιώθω μια προσωπική ηθική επιβράβευση. Όλοι οι προπονητές έχουμε ευθύνες και χρέος να κάνουμε το καλύτερο για τους ποδοσφαιριστές με τους οποίους δουλεύουμε. Θα τον συμβούλευα να έχει ακόμα περισσότερο υπομονή κι αυτό που ένιωσε τη φετινή χρονιά να του γίνει μάθημα για την μετέπειτα πορεία του. Η υπομονή που έδειξε παρά το γεγονός πως ταλαντεύτηκε εσωτερικά στο τέλος επιβραβεύτηκε. Την ίδια και πολλαπλάσια υπομονή και επιμονή θα πρέπει να έχει και σε ένα μεγάλο κλαμπ όπως είναι η ΑΕΚ».