image description

Με τράπουλα που έχει όλα τα φύλλα απλωμένα μοιάζει αυτή τη στιγμή ο ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά είναι λογικό ότι πρέπει να αρχίσει να μπαίνει μία σειρά στα πράγματα και να αποσαφηνίζονται οι προτεραιότητες και οι ρόλοι. Η παρουσία των αδερφών Χριστοβασίλη αυτές τις μέρες στην πόλη μας, λόγω και της Γενικής Συνέλευσης της ΠΑΕ σήμερα, είναι καθοριστική προς αυτήν την κατεύθυνση, ώστε να υπάρξει ένα δείγμα του πως θα κινηθούν προσεχώς.

Πολύ σύντομα θα έχουμε τα πρώτα ευχάριστα για το γήπεδο στο ΠΕΑΚΙ. Ήδη ξεκίνησε το ξήλωμα της περίφραξης και από εβδομάδα μπαίνουν μπουλντόζες για να ξεκινήσει το σκάψιμο. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, πριν τον 15Αύγουστο η ομάδα θα έχει έναν κανονικό αγωνιστικό χώρο για τις προπονήσεις της και θα σταματήσει να προβληματίζεται από τις βροχές και τον πάγο.

Αυτήν την εβδομάδα έγιναν και βελτιωτικές εργασίες στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου με τη μεγάλη κερκίδα, ώστε η ομάδα να βρει ένα αξιοπρεπές γήπεδο τις 20 μέρες που θα προπονείται πριν πάει στην Πολωνία κι άλλες 10-15 μέρες μετά την Πολωνία.

Να θυμίσουμε επίσης, ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στους “Ζωσιμάδες”, όπου έγινε η επανασπορά και η γενικότερη καλοκαιρινή… συντήρηση που απαιτούταν για να είναι χαλί το γήπεδο και με τις υψηλές θερμοκρασίες.

Στις 21 Ιουλίου στην Πολωνία

Από εκεί και πέρα, έγιναν οι επαφές για να οριστικοποιηθεί η προετοιμασία της ομάδας στο εξωτερικό. Ο ΠΑΣ Γιάννινα θα πάει στην πόλη Warka της Πολωνίας από 21 ως 31 Ιουλίου. Εκεί είχε προετοιμαστεί και πέρυσι. Αναμένεται να κλειστούν 3 φιλικά παιχνίδια και όταν η ομάδα γυρίσει στα Γιάννενα στόχος είναι να γίνουν και 3-4 ακόμα.

Η στελέχωση του τεχνικού τιμ

Συνεχείς συζητήσεις γίνονται και για τη στελέχωση του τεχνικού τιμ, γιατί έχουν λήξει τα συμβόλαια των Πλαβούκου και Πενταρβάνη, με τους οποίους όμως η ΠΑΕ δεν είχε κάποια επικοινωνία. Ο κ. Πλαβούκος βρέθηκε χθες στα Γιάννενα για να μαζέψει τα πράγματα του χωρίς να προκύψει κάποια ανατροπή των δεδομένων. Η ομάδα ψάχνει για αντικαταστάτες και ίσως μέσα στο επόμενο 15νθήμερο να προκύψουν νεότερα.

Πρώτα οι αποχωρήσεις

Για τα μεταγραφικά, δύσκολα θα έχουμε κάτι πολύ άμεσα. Διακινούνται κάποιες “επιθυμίες” για επιστροφές παικτών που έφυγαν πέρυσι και οι οποίοι είναι “φευγάτοι” από τις ομάδες που πήγαν. Καταρχάς πρέπει να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με παίκτες που είναι στη λίστα των αποχωρήσεων, παρότι έχουν συμβόλαια. Το ότι ο κ. Στάικος δεν υπολογίζει τους Μπιλμπάο, Νίνη και Σταματελόπουλο ή ότι δεν θα έλεγε όχι σε κάτι καλύτερο από τον Μπάλαν, δεν σημαίνει ότι όλοι αυτοί φεύγουν αύριο το πρωί. Είναι μία ιδιαίτερη διαδικασία η λύση συμβολαίων, απαιτεί διαπραγμάτευση και αφού οριστικοποιηθεί κάτι, τότε μπορεί η ομάδα να προχωρήσει για τους επόμενους.

Πάντως στην “πρώτη” της ομάδας θα υπάρξουν δύο «νέα» πρόσωπα. Θα είναι οι δανεικοί Μίνα και Ρίζος που επιστρέφουν από Βέρντερ Βρέμης και Θεσπρωτό αντίστοιχα. Οι δύο νεαροί θα ξεκινήσουν προετοιμασία να τους δει ο κ. Στάικος και ανάλογα θα αποφασιστεί αν πρέπει να ξαναδοθούν δανεικοί ή να κρατήσουν θέση στο ρόστερ.

Βήμα-βήμα, πάντως, όλο και κάτι προχωράει στην ομάδα και βλέπουμε πως θα συνεχιστεί ο σχεδιασμός.