ON DEMAND
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Στουρνάρας: «Πήραμε έναν δίκαιο βαθμό – Πολύ δυνατό παιχνίδι» (video)

Για την εικόνα της αναμέτρησης και το 0-0 με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο προπονητής της Αναγέννησης Άρτας, Βαγγέλης Στουρνάρας, στάθηκε στη δυσκολία του αγώνα, στην κατοχή του ΠΑΣ και στις ευκαιρίες που είχαν οι δύο ομάδες.

«Καλή σεζόν εύχομαι σε όλο τον οργανισμό της Αναγέννησης Άρτας που εκπροσωπώ, στην ομάδα των Ιωαννίνων και σε όλες τις ομάδες της Γ’ Εθνικής.

image description

Ερχόμενοι εδώ ξέραμε εξ αρχής ότι θα παίξουμε ίσως το δυσκολότερο παιχνίδι της χρονιάς. Σίγουρα και ο αντίπαλος, αλλά κι εμείς ξέραμε ότι ίσως δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι για να κάνουμε ένα τέτοιο σκληρό παιχνίδι. Βέβαια, αυτό το 90λεπτο ήταν πραγματικό ντέρμπι. Πολύ δυνατό ματς, με καλές ευκαιρίες και από τις δύο πλευρές. Περισσότερη κατοχή της μπάλας είχε ο αντίπαλος. Σε σετ παιχνίδι δεν είχε κάποια μεγάλη ευκαιρία. Σε στατική φάση, στο πρώτο ημίχρονο, νομίζω ότι μας απείλησε πάρα πολύ σε μία φάση, με κάποια σουτ και κόντρες, αλλά είχαμε κι εμείς σε στατικές φάσεις τις δικές μας καλές ευκαιρίες.

Σίγουρα στη Γ’ Εθνική, ξεκινώντας με ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για τη δική μας ομάδα, εκτός έδρας, ό,τι παίρνεις είναι καλό. Εμείς θεωρώ ότι πήραμε έναν δίκαιο βαθμό. Δεν είχαμε όμως την κατοχή της μπάλας και είναι κάτι το οποίο το έχουμε δουλέψει πάρα πολύ στον εβδομαδιαίο κύκλο των προπονήσεων.

Στο πρώτο ημίχρονο μάς επηρέασε πάρα πολύ ο αέρας σε σχέση με το β’ μέρος. Ο αντίπαλος είχε τη δύναμη του αέρα και βλέπαμε ότι, ενώ πηγαίναμε σωστά να διαβάσουμε και να κάνουμε κάποιες παγίδες σε ορισμένα ατού του αντιπάλου –και θεωρώ ότι το καταφέραμε, όταν πήγαινε σε μεγάλη πάσα έπρεπε να δουλέψουμε καλά την πρώτη και τη δεύτερη μπάλα. Η μπάλα όμως έφτανε πολύ εύκολα κοντά στην περιοχή μας και οι δεύτερες μπάλες ήταν στη μεγάλη περιοχή τη δική μας. Εκεί ίσως απειληθήκαμε μία με δύο φορές.

Συνεχίζουμε. Ήταν ωραίο ματς. Θέλω να πω ότι η ομάδα των Ιωαννίνων εμένα με χαροποιεί προσωπικά, γιατί είμαι κι εγώ ένας νέος προπονητής στα 44 μου. Ο συνάδελφος είναι νέο παιδί, από τα σπλάχνα των Ιωαννίνων και του εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να έχει επιτυχίες. Δουλεύει και νομίζω ότι δουλεύει πάρα πολύ καλά. Μακάρι να παίρνουμε ευκαιρίες όλοι οι νέοι προπονητές σε μεγάλους συλλόγους όπως ο ΠΑΣ Γιάννινα. Το βίωσα κι εγώ πέρυσι στην Λαμία, γιατί είμαι Λαμιώτης.

Εμείς τώρα εκπροσωπούμε την Αναγέννηση Άρτας, είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι και περιμένουμε τον κόσμο την Κυριακή στο ματς με τη Νάουσα. Το ματς αυτό είναι παρελθόν. 0-0, ένας βαθμός. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι το επόμενο παιχνίδι με τη Νάουσα».

Ερωτηθείς αν θεωρεί δίκαιο το αποτέλεσμα, απάντησε: «Θεωρώ ότι είναι δίκαιο. Αφού δεν μπήκε γκολ, είναι δίκαιο. Δεν έχει γίνει κάποια φάση πέναλτι, ούτε σε σετ παιχνίδι κατάφερε κάποια από τις δύο ομάδες να διασπάσει τον αντίπαλο και να βρει ένα μεγάλο τετ α τετ. Το παιχνίδι πήγε στις στατικές φάσεις. Τα Γιάννινα είχαν την κατοχή της μπάλας και πολύ σωστά. Δεν θέλω να πω τεχνικά χαρακτηριστικά που είδα, γιατί δεν θέλω να “ξυπνήσω” τους άλλους αντιπάλους που θα παίξουν με τον ΠΑΣ. Είδα τι έκανε μέσα στον αγώνα. Το έκανε πολύ καλά. Το κλείναμε εμείς, έκανε κάτι άλλο. Το κλείναμε, ξαναέκανε κάτι άλλο».

Για τους στόχους της Αναγέννησης Άρτας στο πρωτάθλημα: «Όταν ήρθα στις 18 Ιουνίου, έκανα συνέντευξη Τύπου και είπα ότι εμείς θέλουμε να γίνουμε μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα. Πέρυσι η ομάδα τερμάτισε στην έβδομη θέση. Δεν ήταν καλή θέση για την Αναγέννηση Άρτας, να μη λέμε ψέματα. Ήταν πολύ κακή η θέση της. Είπαμε ότι θέλουμε να παίζουμε το ίδιο ποδόσφαιρο μέσα και έξω. Ξεκινήσαμε με έναν βαθμό εκτός έδρας, οπότε συνεχίζουμε πάνω σε αυτό που είχα πει, ότι θέλω να έχουμε μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα. Κοιτάμε το ματς με τη Νάουσα. Πρέπει να το κερδίσουμε. Αυτή τη στιγμή είμαστε στον έναν πόντο και στην πρώτη αγωνιστική. Νομίζω ότι είναι δύσκολο να βάλουμε από τώρα στόχους».

Σε ερώτηση για τις ομάδες που θεωρεί ότι θα είναι ανταγωνιστικές στον όμιλο, ανέφερε: «Το να χτυπήσει κάποιος την πόρτα της πρώτης θέσης είναι δύσκολο. Σίγουρα τα brand names παίζουν μεγάλο ρόλο. Ο ΠΑΣ Γιάννινα νομίζω ότι πάνε για το πρωτάθλημα. Δεν μπορεί να πάνε για κάτι άλλο. Δεν θέλω να μεταφέρω κάποια πίεση στον coach, τον σέβομαι πάρα πολύ, είναι και μικρότερος ηλικιακά, αλλά δεν μπορούμε να κρυβόμαστε.

Μετά νομίζω η Βέροια, η Άρτα  η ομάδα μου, η Νάουσα… αν και έχασε σήμερα από την Δόξα Μασχολουρίου. Νομίζω ότι Γιάννινα, Βέροια, Νάουσα, Εορδαϊκός είναι μια πρώτη γραμμή και σίγουρα η Καστοριά, που δείχνει ότι κάνει πολύ καλά αποτελέσματα».

Μοιράσου: