ON DEMAND
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Κολιοφούκας: «Είμαστε εδώ για να είμαστε 1οι την τελευταία αγωνιστική»

Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα αναφέρθηκε αρχικά στην ισοπαλία της πρεμιέρας, τονίζοντας ότι η ομάδα ήθελε τη νίκη μπροστά στον κόσμο της, ενώ τόνισε ότι στόχος είναι η ομάδα να είναι 1η στο τέλος, ανεξάρτητα που θα είναι τώρα.

«Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε. Σίγουρα, μόλις είδαμε τον κόσμο, όλοι θέλαμε να κερδίσουμε. Δεν τα καταφέραμε.

image description

Στο πρώτο ημίχρονο, δεν ξέρω πώς το είδατε εσείς, αλλά εγώ από μέσα το είδα ότι με εξαίρεση τα πρώτα 10 δευτερόλεπτα που έγινε μία βαθιά μπαλιά και τη χάσαμε, μετά ήμασταν πάρα πολύ καλοί. Ο αντίπαλος τερματοφύλακας έκανε δύο εκπληκτικές αποκρούσεις και κράτησε το μηδέν.

Μπορεί να έπαιξε ρόλο και ο αέρας, τουλάχιστον έτσι το είδα εγώ από το τέρμα, γιατί στο δεύτερο ημίχρονο τον είχαμε λίγο κόντρα και δεν μπορούσαν να βγουν εύκολα αυτά που έχουμε δουλέψει όλη την εβδομάδα στις προπονήσεις. Δεν είναι δικαιολογία. Είμαστε εδώ για να φτάσουμε στο τέλος και να είμαστε πρώτοι. Όχι την πρώτη αγωνιστική, όχι τη δεύτερη. Την τελευταία αγωνιστική. Είμαστε εδώ για να καταφέρουμε να είμαστε στην πρώτη θέση».

Για το αν θεωρεί δίκαιο το τελικό 0-0, ο Κολιοφούκας σημείωσε: «Θεωρώ σε γενικές γραμμές πως είναι δίκαιο, γιατί στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν εμείς καλύτεροι. Στο δεύτερο ήταν ισορροπημένο το παιχνίδι. Δεν ξέρω για το γκολ που βάλαμε αν είναι κανονικό ή όχι, αλλά η Άρτα έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες και μία στο τέλος από ένα κόρνερ, επίσης καλή ευκαιρία, όπως χάσαμε κι εμείς στο πρώτο. Νομίζω ότι έτσι όπως ήρθε το παιχνίδι ήταν δίκαιο αποτέλεσμα η ισοπαλία».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην παρουσία του κόσμου στους «Ζωσιμάδες» και στη σημασία που μπορεί να έχει η στήριξή του στην πορεία του ΠΑΣ: «Σίγουρα, 100%. Εγώ σήμερα έπαθα πλάκα με τον κόσμο. Δηλαδή δεν περίμενα ότι θα έρθει τόσος κόσμος. Βγήκαμε έξω και μόλις είδα, ήμουν σε φάση “κάτι κάνουμε καλά, πώς γίνεται να έρθει τόσος κόσμος;”.

Ζητώ ένα συγγνώμη που δεν καταφέραμε να κερδίσουμε, αλλά θα τα δώσουμε όλα, ό,τι έχει ο καθένας, για να φέρουμε κι άλλο κόσμο στο γήπεδο. Κι άλλο, κι άλλο, κι άλλο. Αυτός ήταν ο πρώτος στόχος εξ αρχής. Αυτό θα το καταφέρουμε και θα το μεγαλώσουμε κιόλας. Θα έρθει περισσότερος κόσμος στο γήπεδο για να μας βλέπει, να βλέπει να μεγαλώνουμε την ομάδα και να την ξανανεβάσουμε εκεί που πρέπει».

Ο Κολιοφούκας μίλησε ακόμη για το δικό του ντεμπούτο, τη στήριξη στον προπονητή και το κλίμα στα αποδυτήρια του ΠΑΣ. «Σήμερα, δεν ξέρω αν το ξέρει κάποιος, εγώ έκανα ουσιαστικά το ντεμπούτο μου με τον ΠΑΣ Γιάννινα σε πρωτάθλημα, 30 χρονών. Είχα πολύ άγχος, αλλά παιχνίδι με παιχνίδι θα είμαστε ακόμα καλύτεροι.

Θα βοηθήσουμε 100% τον κόουτς και θα πάμε μαζί του μέχρι το τέλος. Δουλεύουμε πολύ καλά στις προπονήσεις. Η ομάδα δουλεύει σε επαγγελματικά πρότυπα και ό,τι κάνουμε θα το κάνουμε όλοι μαζί. Όλοι όμως από τον πιο μεγάλο μέχρι τον πιο μικρό. Δουλεύουμε όλοι μαζί, είμαστε μία οικογένεια. Πρώτη φορά είμαι σε τέτοια αποδυτήρια, με τόσο καλούς χαρακτήρες και τόσο καλά παιδιά. Ειλικρινά σας μιλάω, συγγνώμη για σήμερα, αλλά θα φροντίσουμε στα επόμενα παιχνίδια, αρχής γενομένης από το ματς με την Κατσικά, να είμαστε στο 100%, να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και να είμαστε στο τέλος εκεί που πρέπει να είμαστε. Γιατί, αν το δούμε και λίγο συνολικά στη Γ’ Εθνική, αν δεν κάνω λάθος, είμαστε το μεγαλύτερο όνομα μαζί με την Ξάνθη σε ιστορία ομάδων από την επαρχία, γιατί υπάρχουν και στην Αθήνα. Οπότε πρέπει να κάνουμε τα πράγματα όπως πρέπει.

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Ήταν ένα ισορροπημένο παιχνίδι. Η Άρτα ήταν πολύ καλή ομάδα, είναι πολύ καλή ομάδα και δεν θα παίξει έτσι μόνο με εμάς. Θα παίξει έτσι με όλους και θα πάρει πολλούς βαθμούς. Μπορεί να είναι και από τους διεκδικητές.

Είναι κακό αποτέλεσμα, μεν, γιατί είναι μέσα στην έδρα μας, αλλά είμαστε εδώ για να πάρουμε όλα τα υπόλοιπα».

Μοιράσου: