ON DEMAND
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Πρώτη «φιλική» ήττα για τον ΠΑΣ που θέλει ακόμα δουλειά

Παρουσία 2.000 φιλάθλων και πλέον, σπάνιο τα τελευταία χρόνια για φιλικό παιχνίδι μέσα στα Γιάννενα τον Αύγουστο, ο ΠΑΣ ηττήθηκε με 0-1 από τον Παναιτωλικό, δείχνοντας ότι ακόμα χρειάζεται αρκετή δουλειά μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο. Βέβαια ο Γιάννης Πετράκης έκανε και πάλι τις δοκιμές του, δίχως το άγχος ότι πρέπει να παρουσιάσει από τώρα κάτι πολύ ελκυστικό για τον κόσμο. Άλλωστε είμαστε ακόμα αρχές Αυγούστου και σίγουρα είχε τους λόγους του να δοκιμάσει πρόσωπα και σχήματα, παρά να εντυπωσιάσει τον κόσμο. Ωστόσο, η εντυπωσιακή παρουσία κόσμου, για τα δεδομένα της εποχής που βρισκόμαστε, έδειξε ότι αδημονεί για τη νέα σεζόν και το τι θα δείξουν τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα.

Με 4-4-2 ξεκίνησε ο ΠΑΣ Γιάννινα. Βελλίδης στο τέρμα, Ντόλοβατς δεξί μπακ, Μπουκουβάλας αριστερό μπακ, Τζημόπουλος και Μιχαήλ οι δύο στόπερ. Στα χαφ από δεξιά προς αριστερά οι Βιδάλ, Λίλα, Γιάκος, Κούζικ και στην επίθεση οι Ξύδας και Κόντε. Αν και η ενδεκάδα αυτή είχε αρκετά πρόσωπα που παίζουν μεταξύ τους τα τελευταία χρόνια, εν τούτοις δεν ήταν καλή η συνολική εικόνα. Ο Παναιτωλικός είχε μεγάλη κατοχή μπάλας, κατάφερε να απειλήσει και να φανεί περισσότερο έτοιμος. Πρώτη προειδοποίηση για την εστία του Βελλίδη στο 10’ με κεφαλιά του Ντιάζ στο δεξί δοκάρι και στο 35’ γκολ με τον ίδιο παίκτη.

image description

Ο ΠΑΣ μόνο προς το τελευταίο πεντάλεπτο πήγε να ισορροπήσει το παιχνίδι, αλλά δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικός. Σημειώνουμε μόνο μία φάση στο 20’ με τον Κόντε να είναι στο σημείο του πέναλτι, αλλά να του κλείνει έγκαιρα το οπτικό πεδίο ο Γιαννακόπουλος και ο Ισπανός να μην τελειώνει τη φάση.

Στην επανάληψη ο κ. Πετράκης ξεκίνησε με 4 αλλαγές και αλλαγή και στη διάταξη σε 3-4-3. Ο Βελλίδης στο τέρμα, τριάδα στην άμυνα οι Σιόντης, Τζημόπουλος, Μιχαήλ. Στα χαφ από δεξιά προς αριστερά οι Βιδάλ, Σκόνδρας, Γιάκος και Νικολιάς, και επίθεση από δεξιά προς αριστερά οι Κριζμάν, Κόντε και Ξύδας. Με την καλή διάθεση των Νικολιά και Κριζμάν, ο ΠΑΣ ανέβασε κάπως την κατοχή μπάλας και απείλησε με τον Κροάτη σε 2-3 περιπτώσεις.

Το θετικό είναι ότι ο Κριζμάν μπήκε γρήγορα στο κλίμα της ομάδας και είναι δεδομένο ότι αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα σε 3 εβδομάδες από τώρα, θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί έστω ως αλλαγή, αν όχι και βασικός. Αυτό θα το δείξει η πορεία του, αν είναι ανάλογη.

Αρκετά κινητικός ήταν και ο Πήλιος που μπήκε στο 68’ και δημιούργησε κάποιες προϋποθέσεις από αριστερά στην επίθεση.

Η εικόνα του ΠΑΣ βελτιώθηκε αισθητά, αλλά σ’ αυτό συνέβαλε και το γεγονός ότι ο Δέλλας προχώρησε κι αυτός σε αλλαγές, παίζοντας με πολλούς νεαρούς.

Στο τελευταίο 15λεπτο ο ΠΑΣ έπαιζε με Περιστερίδη στο τέρμα, στην άμυνα Σιόντη, Σκόνδρα, Γώγο από δεξιά προς αριστερά, στα χαφ από δεξιά προς αριστερά και πάλι οι Βιδάλ, Λιάσος, Παπαδόπουλος, Νικολιάς και στην επίθεση από δεξιά προς αριστερά Λουκίνας, Κριζμάν, Πήλιος.

Εν κατακλείδι, ο ΠΑΣ έδειξε ότι θέλει ακόμα πολλή δουλειά, αλλά υπήρξαν πειραματισμοί και απουσίες παικτών που ενδεχομένως να βελτιώσουν κι άλλο την εικόνα του ΠΑΣ όσο θα πλησιάζουμε προς την έναρξη του πρωταθλήματος.

Δείτε τη live μετάδοση του super-fm.gr ΕΔΩve

Μοιράσου: