image description

Η λέξη «νίκη» είναι η μόνη λέξη που κυριαρχεί στον ΠΑΣ Γιάννινα αυτές τις μέρες, με το παιχνίδι κόντρα στον ΟΦΗ να είναι το προαπαιτούμενο για τους «κυανόλευκους» για να αλλάξουν βηματισμό και να επιταχύνουν προς τη σωτηρία. Παρά τις δεδομένες απουσίες μίας ακόμα αγωνιστικής, ο Θανάσης Στάικος επικεντρώνει στους διαθέσιμους παίκτες και στο πως θα καταφέρουν να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό, ώστε το ματς του Σαββάτου να μετατραπεί σε «λύτρωση» για την αγωνία όλης της φετινής περιόδου.

Από τη σημερινή προπόνηση διαφάνηκε ότι,εκτός από τους Καραχάλιο, Παντελάκη και τον μακροχρόνια τραυματία Κιάκο, οριστικά νοκ-άουτ τέθηκε και ο Λέο που κάνει φυσιοθεραπείες στον Φίλιππο Σκόρδο.

Από εκεί και πέρα το παλεύουν Κόντε και Νίνης, ώστε να μπουν αποστολή και ίσως να διεκδικήσουν κι έναν μικρό χρόνο συμμετοχής. Για τον Ισπανό, πάντως, τα πράγματα είναι στο 50%-50% και την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί αν πρέπει να βρεθεί στην 20άδα. Όσον αφορά τον έμπειρο Έλληνα μέσο, οι πιθανότητες να είναι στην αποστολή είναι αυξημένες.

Όπως προαναφέραμε, όμως, ο κ. Στάικος επικεντρώνει στους παρόντες της σπουδαίας αναμέτρησης και το καλό είναι ότι επιστρέφει από τιμωρία ο Σόρια. Επιπροσθέτως, οι Παμλίδης και Ροσέρο είναι πλέον στο 100% και φυσικά και ο Μπιλμπάο αρχίζει να βρίσκει κι εκείνος κάπως έναν ρυθμό, παίρνοντας χρόνο συμμετοχής στα προηγούμενα ματς με Άρη και Λαμία. Όλα αυτά δίνουν τη δυνατότητα στον προπονητή για μια καλύτερη διαχείριση, τόσο για την ενδεκάδα όσο και για τις αλλαγές που θα χρειαστεί να γίνουν στη διάρκεια του αγώνα. Είναι επιστροφές που πραγματικά του λύνουν τα χέρια.

Το πρόγραμμα της προπόνησης σήμερα περιελάμβανε ομαδική αμυντική τακτική, στην αρχή με ενεργητική, αλλά και παθητική αντίσταση του αντιπάλου και στο τέλος έγινε δίτερμα.

Δυναμικό «παρών» από τον κόσμο

Το βαθμολογικό ενδιαφέρον και εν μέρει ο αντίπαλος, θα λειτουργήσουν ως μαγνήτης για τον κόσμο που θα φαίνεται ότι θα ανταποκριθεί στο έμμεσο (μέσω των φθηνών εισιτηρίων) κάλεσμα για δυναμική παρουσία στις εξέδρες.

Ο Σ.Φ. ΠΑΣ Γιάννινα σε δική του ανακοίνωση θέλει να δει «11 ταύρους να μπαίνουν λυσσασμένα» όπως αναφέρει:

«Το Σάββατο πλησιάζει και έρχεται η ώρα να κάνετε πράξη τα λόγια που είπαμε, μετά το τέλος του αγώνα στην Λαμία.

Παίζετε για όλους αυτούς που ολόκληρη την χρόνια σας αγκάλιασαν, παρά τις ήττες και τις μέτριες εμφανίσεις.

Για αυτούς που έμειναν πιστοί να γράφουν χιλιόμετρα κάθε Σαββατοκύριακο, ακολουθώντας σας σε κάθε έδρα.

Για όλους αυτούς που κάθε αγωνιστική παλεύουν στο πλευρό σας, με φωνή, πάθος και αφοσίωση προς το σήμα που φοράτε στη φανέλα.

Το Σάββατο θέλουμε να δούμε 11 ΤΑΥΡΟΥΣ , που θα μπούνε λυσσασμένα στο γήπεδο με δίψα για τη ΝΙΚΗ».