image description

Δηλώσεις στα Μέσα Ενημέρωσης των Ιωαννίνων έκανε μετά το τέλος της σημερινής απογευματινής προπόνησης ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννης Πετράκης. Μετά από 2,5 συνεχόμενα χρόνια στο «τιμόνι» των Ηπειρωτών, ο Ρεθυμνιώτης κόουτς θα είναι εκείνος που θα έχει την τιμή να τους καθοδηγήσει στους πρώτους τους ευρωπαϊκούς αγώνες στο θεσμό του Europa League.

Ο κ. Πετράκης αναφέρθηκε τόσο στην κλήρωση όσο και στα μεταγραφικά ζητήματα, που έχουν μείνει πίσω και θα πρέπει να «τρέξουν» με γοργά βήματα από εδώ και πέρα.  Στόχος είναι ως την Παρασκευή, που θα αναχωρήσει η ομάδα για το βασικό στάδιο προετοιμασίας στο Καρπενήσι, να έχει και κάποια μεταγραφικά αποκτήματα στη διάθεσή του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Για την ιστορική πρόκληση της κλήρωσης στο Europa League: «Για μας λίγο-πολύ οι ομάδες σ’ αυτή τη φάση είναι άγνωστες, οπότε μας ήταν αδιάφορο ποια θα μας τύχει. Μας έτυχαν ομάδες από τις σκανδιναβικές χώρες, δεν μπορούμε να πούμε πολλά για τη δυναμικότητά τους, γιατί είναι πρόσφατα τα νέα και δεν έχουμε ερευνήσει αναλυτικά τους πιθανούς αντιπάλους μας. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι και η Οντ και η Μάριεχανμ είναι στη μέση των πρωταθλημάτων τους. Από πλευράς φυσικής κατάστασης και ρυθμού, τους δίνει ένα θεωρητικό πλεονέκτημα, αλλά στο ποδόσφαιρο παίζουν πολλές παράμετροι σημασία. Εμείς θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τις δικές μας παραμέτρους για να κάνουμε το καλύτερο. Επιπλέον θα προετοιμαστούμε στο χρόνο που μας μένει  για να εμφανιστούμε ανταγωνιστικοί στον τομέα της φυσικής κατάστασης και του ρυθμού. Η έλλειψη παιχνιδιών είναι ένα ντεζαβαντάζ».

Για το αν προλαβαίνουν να ενταχθούν στα ευρωπαϊκά παιχνίδια οι μεταγραφές που θα γίνουν αυτήν την εβδομάδα: «Πιστεύω ότι προλαβαίνουμε. Σίγουρα, όμως, δεν θα είναι στο βαθμό ετοιμότητας των παιδιών που έχουμε αυτή τη στιγμή στην ομάδα και δουλεύουμε καθημερινά μαζί τους. Εξαρτάται όμως από την κατάσταση, από πού θα τους πάρουμε κτλ. Για παράδειγμα, αν πάρουμε παίκτες από τη Νότια Αμερική, είναι σε εξέλιξη τα πρωταθλήματα. Αν πάρουμε από την υπόλοιπη Ευρώπη εξαρτάται από το πότε τελείωσε κάποιο πρωτάθλημα, πόσο υπεύθυνος ήταν ο παίκτης στις διακοπές του κτλ. Όταν θα έχουμε κάτι συγκεκριμένο για τις μεταγραφές, θα πούμε περισσότερα».

Για την πρώτη εβδομάδα της προετοιμασίας, η οποία συμπληρώθηκε ήδη: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Τα παιδιά κάνουν καθημερινά κατάθεση ψυχής και βγάζουν πολύ ενέργεια».

Για την αλλαγή επιπέδου του ΠΑΣ, το όνομα του οποίου ακούγεται πλέον σε όλη την Ευρώπη: «Το έχω απαντήσει και στο παρελθόν. Είχα απαντήσει ότι η ομάδα αλλάζει επίπεδο με το χρόνο και βήμα-βήμα. Η ίδια η πράξη έδειξε, ότι είμαστε σε καλό δρόμο και μπορούμε να σκεφτόμαστε ότι είμαστε σε καλό επίπεδο σε σχέση με κάποια χρόνια πριν. Δεν ήταν κάτι αυτονόητο.

Τώρα είναι πιο δύσκολο να κρατηθούμε σε αυτό το επίπεδο. Ξέρετε κι εσείς ότι παίζουν πολλοί λόγοι σημασία που υπάρχει αυτή η δυσκολία, όπως ο εφησυχασμός και ότι νομίζουμε ότι ξαφνικά κάτι γινόμαστε. Σπάνια μία ομάδα κάνει 2η συνεχόμενη πολύ καλή χρονιά. Χρειάζεται προσπάθεια και είναι δουλειά μας να το περνάμε αυτό στους παίκτες. Θέλουμε τη βοήθεια του κόσμου, ώστε με την καλή διαχείριση από πλευράς μας να μείνουμε ψηλά».

Για το αν υπάρχει προτίμηση σε κάποια από τις δύο ομάδες που κληρώθηκε σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα: «Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε κάτι».

Για τις προσθήκες που χρειάζεται ο ΠΑΣ Γιάννινα στο ρόστερ του: «Η ομάδα πρέπει να ενισχυθεί, έφυγαν καλοί παίκτες, πρέπει να πάρουμε καλούς παίκτες. Αυτό είναι στο μυαλό μας, όλοι θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι και ψάχνουμε για το καλύτερο. Η πρόθεσή μας είναι να έχουμε κανονικά τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα στα παιχνίδια του Europa League».

*Δείτε το video με τις δηλώσεις του Γιάννη Πετράκη