image description

Το τέταρτο χρυσό μετάλλιο τα πέντε τελευταία χρόνια κατέκτησε στα 5 χλμ. του Ioannina Lake Run ο Νέστορας Κολιός, καταφέρνοντας, μάλιστα, να κατεβάσει τον χρόνο του περισσότερο από μισό λεπτό σε σχέση με πέρυσι, αν και δεν είχε ιδιαίτερη πίεση μετά τα 3 περίπου χλμ.

Ο αθλητής του ΑΓΣ Ιωαννίνων, φετινός πρωταθλητής Ελλάδας στα 3000 μ. στιπλ, έκοψε την κορδέλα του νικητή σε χρόνο 14.59 (15.32 πέρυσι), αφήνοντας στη 2η θέση τον 21χρονο Παναγιώτη Πετρουλάκη με χρόνο 15.26 και τρίτος τερμάτισε ο Στέργιος Πολίτης (Δρομική Ομάδα ΔΠΘ) με 15.31.

Στις γυναίκες πρώτη και με διαφορά τερμάτισε η αθλήτρια της Puma Ντενίσα Μπάλλα στην πρώτη της συμμετοχή στο 5άρι του Ioannina Lake Run, καλύπτοντας τη διαδρομή σε 17.40. Δεύτερη τερμάτισε η περσινή νικήτρια Χρύσα Ανδρούτσου (ΑΓΣΙ) με 19.57 και τρίτη πέρασε την γραμμή του τερματισμού η Κωνσταντίνα Σταματέλου με 20.34.

Συνολικά στον αγώνα των 5 χλμ., την εκκίνηση στον οποίο έδωσε ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Τσίμαρης, έτρεξαν 729 δρομείς κάθε ηλικίας, μεταξύ των οποίων ο 80χρονος Γιώργος Τραπεζάνογλου και η 71χρονη σύζυγός του Ανδρομάχη από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι βραβεύτηκαν στο τέλος του αγώνα, ανεβαίνοντας στο βάθρο των νικητών με τον εγγονό τους. Πολυπληθείς ήταν οι ομάδες των χορηγών, η Βίκος Running Team και η Running Team της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλό της Γιάννη Βουγιούκα, ενώ τα δικά τους μηνύματα έστειλαν μέσα από τη συμμετοχή τους οι ομάδες του Κέντρου Ημέρας Άνοιας Ιωαννίνων της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης – Ε.Ψ.Ε.Π. και της Εταιρείας Προαγωγής Ψυχικής Υγείας (ΕΠΡΟΨΥΗ).

Τις απονομές στις γενικές κατηγορίες έκαναν ο δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου και η corporate & marketing technology manager Ειρήνη Κωνσταντοπούλου, ενώ δωροεπιταγές αξίας 100 ευρώ απένειμε στον πρώτο άνδρα και στην πρώτη γυναίκα η Puma, χορηγός του Ioannina Lake Run, διά χειρός του sports marketing manager της εταιρείας Χρήστου Παχιουδάκη.

Στους μαθητές Γυμνασίου τα μετάλλια και τα αναμνηστικά διπλώματα απένειμαν ο γενικός διευθυντής του ΟΑΚΑ Κωνσταντίνος Χαλιορής και οι αντιδήμαρχοι Γιάννα Μαμακή και Γιάννης Αϊβατίδης, ενώ στις ηλικιακές κατηγορίες απονομές έκαναν η διευθύντρια marketing και επικοινωνίας της Garmin Νάνσυ Ζαμπέλη, ο Αστυνόμος Α’ του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων Γιώργος Τάσσης, ο Γιώργος Γιολδάσης από τα Γιολδάσης Αρτοποιήματα, ο Αριστείδης Παπαϊωάννου από τη Maurten, ο Βασίλης Ρήτας από τη Nomad Honey, ο εκπρόσωπος της Autolinea Ioannina Γιάννης Κουλούρας, ο διευθυντής του Ioannina Lake Run Ηλίας Σπυριούνης και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της διοργάνωσης Αγνή Δρίμτζια.

 

Κερδίζουν έδαφος Family Run και Lake Run Kids Race

Κάθε χρόνο και μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή στους δύο πιο πρόσφατα ενταγμένους αγώνες του Ioannina Lake Run, το Family Run και το Lake Run Kids Race, με παιδιά και γονείς να απολαμβάνουν τη χαρά της συμμετοχής στους δωρεάν αγώνες της διοργάνωσης.

Τις 300 άγγιξαν οι συμμετοχές των μαθητών των τεσσάρων τελευταίων τάξεων του Δημοτικού, που έτρεξαν υπό την επίβλεψη γυμναστών και μελών του γυμναστηρίου Revolution Fit, που ανέλαβε και τη μικρή προθέρμανσή τους.

Στα ίδια επίπεδα και η συμμετοχή των οικογενειών, που βρέθηκαν στη γραμμή της εκκίνησης, με τον παραλίμνιο δρόμο να γεμίζει παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, μπαμπάδες, μαμάδες, θείες και θείους.

Όλα τα παιδιά πήραν ως αναμνηστικό της συμμετοχής τους ένα μετάλλιο, ωστόσο το μεγαλύτερο έπαθλο ήταν η χαρά της συμμετοχής των οικογενειών, που αποτυπώθηκε σε πολλές φωτογραφίες και βίντεο.

 

Πήραν το βάπτισμα του… Ioannina Lake Run

Το βάπτισμα του… Ioannina Lake Run σε ηλικία μόλις 30 ημερών πήρε ένα βρέφος, που συμμετείχε στον αγώνα «Μαμά Καρότσι», με τη συνοδεία και του πατέρα, ενώ υπήρχαν πολλές ακόμη συμμετοχές βρεφών λίγων εβδομάδων.

Στην αφετηρία βρέθηκαν 37 καρότσια με 39 συνολικά μωρά, τα οποία συνόδευαν ως επί το πλείστον μαμάδες, κάποιοι μπαμπάδες και μία γιαγιά. Ανάμεσά τους ήταν και τα μωρά του υπεύθυνου marketing του Ioannina Lake Run Γρηγόρη Σπυριούνη και του εθελοντή Σαμαρείτη του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δημήτρη Αλεξίου, οι οποίοι άφησαν για λίγο τα πόστα τους και συνόδευσαν τις συζύγους τους σε ένα μέρος της διαδρομής του 1 χλμ..

 

Μήνυμα ισότιμης συμμετοχής και συμπερίληψης από τα ΑμεΑ

Μήνυμα ισότιμης συμμετοχής και συμπερίληψης των Ατόμων με Αναπηρία έστειλε και φέτος το Ioannina Lake Run, με τον Παραλίμνιο Δρόμο 1.000 μ. για ΑμεΑ, χορηγός του οποίους ήταν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου.

Υπό το δυνατό και διαρκές χειροκρότημα των θεατών, 45 άτομα με διάφορες μορφές αναπηρίας και οι συνοδοί τους κάλυψαν την απόσταση των 1.000 μέτρων, αρκετοί από αυτούς με τη χρήση αναπηρικών αμαξιδίων, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα για την ανάγκη να έχουν περισσότερες ευκαιρίες και στην άθληση και την ψυχαγωγία.

Στο τέλος της διαδρομής τους περίμενε το αναμνηστικό μετάλλιο με τα «ωκύπτερα» της αρχαίας Δωδώνης, ενώ τη σχεδιαστική υπογραφή του διεθνώς διακεκριμένου brand director Δημήτρη Παπάζογλου είχε και το φετινό μπλουζάκι.

Στον Παραλίμνιο Δρόμο 1.000 μ. για ΑμεΑ πήρε μέρος και ο Χάρης Ασλανίδης, ο οποίος διαγνώστηκε στα δύο του χρόνια με νωτιαία μυϊκή ατροφία, πάθηση, ωστόσο, που δεν τον εμποδίζει να συμμετέχει σε αγώνες δρόμου με τη βοήθεια του συνοδού του.

Πριν την εκκίνηση του αγώνα, μίλησε στους συμμετέχοντες ο Διογένης Τσώνης, ο αστυνομικός από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος τραυματίστηκε σε τροχαίο πριν 13 χρόνια και μετά από 19 χειρουργεία στη σπονδυλική στήλη και τα πόδια κατάφερε όχι απλώς να σταθεί όρθιος, αλλά να συναγωνίζεται και αθλητές χωρίς κανένα πρόβλημα στην κολύμβηση και την κωπηλασία, ενώ εσχάτως αποφάσισε να πάρει μέρος και σε αγώνες δρόμου μεγάλων αποστάσεων με χειρήλατο ποδήλατο.