image description

Με το βλέμμα στην επόμενη δεκαετία πραγματοποιείται ο φετινός 10ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων, αποτελώντας το επιστέγασμα μιας μεγάλης πορείας δέκα ετών από το ξεκίνημά του το 2007, αλλά και ταυτόχρονα την αφετηρία για να προσελκύσει σημαντικό αριθμό δρομέων εκτός συνόρων.

«Αλλάζουμε επίπεδο και τα επόμενα χρόνια θα είναι τελείως διαφορετικά. Τρέχουμε στην ομορφότερη διαδρομή της Ελλάδος», τόνισε ο γενικός διευθυντής του Γύρου Λίμνης Ηλίας Σπυριούνης, σημειώνοντας πως η μέχρι τώρα πορεία είναι απόλυτα επιτυχημένη. «Αν ο περσινός αγώνας ήταν μια πρόβα τζενεράλε για τον φετινό επετειακό αγώνα, φέτος μιλάμε για την επόμενη δεκαετία, για έναν αγώνα που θα μπορούμε να τον θεωρούμε ευρωπαϊκό από κάθε άποψη», υπογράμμισε, λέγοντας πως δικαιωματικά ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων έχει κατακτήσει τον τίτλο του καλύτερου περιφερειακού αγώνα δρόμου, καθώς οι δρομείς βρίσκουν ό,τι χρειάζονται.

Ο κ. Σπυριούνης στάθηκε και στη βοήθεια που υπάρχει από φορείς και εθελοντές, κάνοντας ειδική αναφορά στον δήμο Ιωαννιτών. «Ο δήμος στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις και αισθανόμαστε την ανάγκη να τον ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα. Δίχως υπερβολή έχει κινητοποιήσει ανθρώπους, μέσα και δομές, σε βαθμό που θεωρούμε πως ένα μεγάλο κομμάτι του αγώνα του ανήκει. Δίπλα μας είναι και η Περιφέρεια Ηπείρου, η Ένωση Ξενοδόχων, ο Φορέας Διαχείρισης της Λίμνης, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και οι χορηγοί μας, χωρίς τους οποίους δε θα μπορούσαμε να ανταποκριθούμε στις μεγάλες απαιτήσεις, που έχει πλέον ο αγώνας. Και φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε στους αθλητές, τους προπονητές και τα μέλη του Ποσειδώνα, που μαζί με πολλούς ακόμη εθελοντές αποτελούν την κινητήριο δύναμη του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων», σημείωσε, ενώ απηύθυνε κάλεσμα σε εθελοντές, φορείς, χορηγούς και εκπροσώπους των ΜΜΕ στη βραδιά γευσιγνωσίας που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή, από τις 8.30 το βράδυ, στην πλατεία Μαβίλη.

Πλεονέκτημα για την τουριστική προβολή

Οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία, καθώς συνολικά θα τρέξουν 2.200 δρομείς, εκ των οποίων οι 1200 στον μεγάλο αγώνα των 30 χλμ. Με συμμετοχές από κάθε γωνιά της Ελλάδας, με πολυπληθείς αποστολές από τους μεγαλύτερους Συλλόγους Δρομέων, και με συμμετοχές από την Κύπρο, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γερμανία, δείχνει πως μπορεί να αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς όχι μόνο για το δρομικό κίνημα, αλλά και για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης.

Την πτυχή αυτή ανέδειξαν στις δηλώσεις τους ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Νίκος Γκόλας και ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Περικλής Βασιλάκης.

Για μία μεγάλη αθλητική γιορτή, που δε συμβάλλει μόνο στην εξάπλωση του λαϊκού μαζικού αθλητισμού, αλλά και στην τουριστική προβολή της περιοχής μας, έκανε λόγο ο κ. Γκόλας, τονίζοντας πως ο Γύρος Λίμνης μετατρέπεται αυτόματα σε πλεονέκτημα-ευκαιρία για την τουριστική προβολή της πόλης και την ανάδειξή της ως προορισμό ποικίλου ενδιαφέροντος.

«Σπουδαίοι αθλητές, με σημαντικές διακρίσεις στο ενεργητικό τους, προετοιμάζονται αρκετό καιρό για αυτόν τον αγώνα, προβάλλοντας παράλληλα σε αυτό το διάστημα και την πόλη των Ιωαννίνων. Τα Γιάννενα διαφημίζονται, όμως, και κατά τη διάρκεια της εξαιρετικού κάλλους διαδρομής των αθλητών δίπλα στη λίμνη, καθώς το γεγονός καλύπτεται επικοινωνιακά από πληθώρα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στην Ελλάδα και τα social media. Τέλος, στην προβολή της πόλης μας συμβάλλουν και οι ίδιοι οι αθλητές στις συνεντεύξεις και τις συζητήσεις τους, επιστρέφοντας στις πατρίδες τους εντυπωσιασμένοι από τις ομορφιές των Ιωαννίνων. Επομένως, η πόλη ωφελείται πολλαπλά από την έλευση και την παραμονή αυτών των αθλητών για το Γύρο της λίμνης», ανέφερε ο κ. Γκόλας και κατέληξε λέγοντας πως η πρόκληση που έχει μπροστά της η πόλη, είναι να επικοινωνήσει πιο εκτεταμένα αυτή τη σημαντική αθλητική εκδήλωση στο εξωτερικό.

Για μια σημαντική εκδήλωση για τα Γιάννενα, την Ήπειρο και την Ελλάδα μίλησε ο κ. Βασιλάκης, τονίζοντας πως πέρα από την αξία της συμμετοχής για κάθε δρομέα, είναι σημαντικό πως οι συμμετοχές αυξάνουν. «Σίγουρα έχει μέλλον ο Γύρος Λίμνης και σίγουρα όλοι αυτοί που την οραματίστηκαν, πρέπει να συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όλους», υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης και δεσμεύτηκε για τη στήριξη της διοργάνωσης και τα επόμενα χρόνια.

Βραδιά γευσιγνωσίας για εθελοντές και υποστηρικτές

Μια βραδιά γευσιγνωσίας με cocktails και μουσική διοργανώνει ο 10ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων για να τιμήσει όλους τους εμπλεκόμενους, που εγγυώνται για ακόμη χρονιά την άψογη διεξαγωγή του.

Εθελοντές, χορηγοί και εκπρόσωποι των ΜΜΕ είναι καλεσμένοι την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, από τις 8.30 το βράδυ, στην πλατεία Μαβίλη, για να γευτούν τα ιδιαίτερα πιάτα με τοπικά προϊόντα που θα επιμεληθεί το Chef’s Club Ηπείρου, με την υποστήριξη των μαθητευόμενων του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.

Η βραδιά αποτελεί μια χορηγία του Chef’s Club Ηπείρου και του catering «Καρβούνης», με χορηγούς τροφοδοσίας το Φυσικό Μεταλλικό Νερό «ΒΙΚΟΣ», τη γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ» και τα super markets SEP Παπαδόπουλος.