Υπόθεση όλης της πόλης αποτελεί πλέον ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων και αυτό αποδείχθηκε με τη στήριξη που παρείχαν στη διοργάνωσή του τις ημέρες των αγώνων και όλο το προηγούμενο διάστημα. Ένα μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας του ανήκει στην Περιφέρεια Ηπείρου και στον Δήμο Ιωαννιτών, που αγκάλιασαν τον 10ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων, προσφέροντας κάθε δυνατή συνδρομή, καθώς διαπιστώνουν πως τα οφέλη για την περιοχή είναι τεράστια και μπορούν να γίνουν ακόμη περισσότερα τα επόμενα χρόνια.

Σημαντική ήταν η συμβολή της Περιφέρειας Ηπείρου, με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη να δίνει την εκκίνηση στον αγώνα των 10 χλμ. και τον αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Περικλή Βασιλάκη να κάνει την απονομή στις πρώτες των 10 χλμ. Αμφότεροι αναφέρθηκαν με κολακευτικά λόγια στη διοργάνωση και υποσχέθηκαν κάθε δυνατή στήριξη στο μέλλον.

Κάθε δυνατή βοήθεια πρόσφερε και φέτος ο Δήμος Ιωαννιτών διαθέτοντας μέσα και προσωπικό στην υπηρεσία της διοργάνωσης, αλλά βοηθώντας και στο κομμάτι της προβολής. Παρόντες στους αγώνες οι αντιδήμαρχοι Αθλητισμού Παντελής Κολόκας και Καθαριότητας Δημήτρης Κατηρτσίδης, ο οποίος φρόντισε για την καθαριότητα στην παραλίμνια διαδρομή και στην πλατεία Μαβίλη που ήταν το επίκεντρο των αγώνων. Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά φέτος υπήρχαν τέσσερις χημικές τουαλέτες στη διαδρομή, ενώ δόθηκαν προς χρήση και οι δημοτικές τουαλέτες στη Διονυσίου Φιλοσόδου. Πολύτιμοι σύμμαχοι και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Νίκος Γκόλας, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κώστας Γκόγκος και Βασίλης Καλούδης αντίστοιχα, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Νάστος που έδωσε λύσεις ως υπεύθυνος για το εργοτάξιο, Μπάμπης Μπρέχας που φρόντισε για τα αδέσποτα και Γωγώ Γιώτη, που χάρη στις δικές της προσπάθειες έγινε δυνατή η χρήση του γραφείου που λειτούργησε ως Κέντρο Εγγραφών.

Ο Δήμος στήριξε τον 10ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων και με τις δομές του, καθώς συνδιοργανώθηκαν εκδηλώσεις με το Πνευματικό Κέντρο και το ΔΗΠΕΘΙ, ενώ υποστηρικτής ήταν και το Σπήλαιο Περάματος, που έδωσε τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να το επισκεφθούν με μειωμένο εισιτήριο.

Μέσα για την οριοθέτηση και σηματοδότηση της διαδρομής διέθεσαν η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ, η ΤΕΡΝΑ και η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου, ενώ συνδρομή υπήρχε και από τον Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδας.

Ενεργή συμμετοχή στην όλη προσπάθεια είχε και η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, με τα μέλη της να διαθέτουν δωμάτια στη διοργάνωση για τη φιλοξενία αθλητών και συνεργατών, ενώ βοήθησε και στην προβολή του 10ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων.

Στους θεσμικούς φορείς που στηρίζουν τον Γύρο Λιμνης συγκαταλέγεται πλέον και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης» με τον δημιουργό του, Καθηγητή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, γλύπτη Θεόδωρο Παπαγιάννη να φιλοτεχνεί και φέτος ένα συλλεκτικό μετάλλιο, πραγματικό αντικείμενο τέχνης.

 

ΔΥΝΑΤΗ ΟΜΑΔΑ ΧΟΡΗΓΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ

Μια δυνατή ομάδα χορηγών και υποστηρικτών αποκτά ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων, με μερικούς από αυτούς να είναι σταθερά στο πλευρό της διοργάνωσης και άλλους να προστίθενται κάθε χρόνο, εκμεταλλευόμενοι τη μεγάλη προβολή των αγώνων.

Μεγάλος χορηγός και αυτή τη χρονιά το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΒΙΚΟΣ, που έχει συνδεθεί πλέον με τον Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων, φροντίζοντας παράλληλα και για μια μεγάλη καμπάνια προβολής στους τηλεοπτικούς σταθμούς και στα κοινωνικά δίκτυα. Επιπλέον, φρόντισε και να δροσίζει δρομείς με φυσικό μεταλλικό νερό και αναψυκτικά με κύριο συστατικό το φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ σε όλους τους αγώνες, αλλά και στο pasta party και τη βραδιά γευσιγνωσίας.

Μία ακόμη παρουσία και για την ΙΚΕΑ, που ήταν μεταξύ των υποστηρικτών του 10ου Γύρου Λίμνης, συγκροτώντας την ΙΚΕΑ Running Team, με πολυπληθή συμμετοχή σε όλους τους αγώνες. Η ΙΚΕΑ είχε το δικό της περίπτερο στην πλατεία Μαβίλη προσφέροντας στιγμές διασκέδασης στα μικρά παιδιά, ενώ το παρών έδωσε και φέτος ο τηλεπαρουσιαστής Χρήστος Φερεντίνος, που έτρεξε και στον αγώνα των 5 χλμ.

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της εταιρείας αθλητικών ειδών Under Armour, επίσης υποστηρικτή του 10ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων. Με μία μεγάλη κινητή έκθεση γνώρισε τα προϊόντα της στο γιαννιώτικο κοινό, αλλά και στους δρομείς από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ενώ φρόντισε να δώσει ξεχωριστό χρώμα στην εκκίνηση και στις απονομές με τις χορεύτριες Έλενα και Φένια Τσικιτίκου.

Σε ρόλο υποστηρικτή και η εταιρεία Wapp, που υποστηρίζει την ιστοσελίδα του Γύρου Λίμνης. Χάρη και στις εφαρμογές της εταιρείας χρονομέτρησης Mylaps, μέσα από το ioanninalakerun.gr δρομείς και θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθούν τα αποτελέσματα όλων των αγώνων σε πραγματικό χρόνο.

Επίσημος χορηγός μετακίνησης ήταν για δεύτερη χρονιά η RENAULT, όχημα της οποίας προπορευόταν του πρώτου αθλητή με ηλεκτρονικό χρονόμετρο στους αγώνες των 30 και των 5 χλμ., ενώ όσοι βρέθηκαν στην πλατεία Μαβίλη είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα νέα μοντέλα της κορυφαίας αυτοκινητοβιομηχανίας και να ενημερωθούν για τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά από τους ανθρώπους της Α. ΖΥΓΟΥΡΑΣ ΑΕ, επίσημου αντιπροσώπου σε Γιάννενα και Αιτωλοακαρνανία.

Χορηγός του παραλίμνιου δρόμου «Μαμά-Καρότσι» ήταν φέτος η ΔΩΔΩΝΗ, που κλήρωσε και 25 δωροεπιταγές των 20 ευρώ στις συμμετέχουσες. Παράλληλα, η κορυφαία γαλακτοβιομηχανία διέθεσε μεγάλες ποσότητες κίτρινου τυριού, φέτας και βούτυρου για το pasta party και τη βραδιά γευσιγνωσίας.

Πολύτιμη ήταν η βοήθεια των χορηγών τροφοδοσίας, με τα SEP Market Παπαδόπουλος να αναλαμβάνουν ένα μεγάλο κομμάτι της τροφοδοσίας των αθλητών, χορηγώντας  μια μεγάλη ποσότητα από  μπανάνες, οι οποίες διατέθηκαν στους σταθμούς τροφοδοσίας και στον τερματισμό. Επίσης, γιαννιώτικα μπακλαβαδάκια διέθεσε στη διοργάνωση η εταιρεία «Κολιονάσιος».

Χρώμα και λύσεις έδωσαν τα προϊόντα καθημερινής χρήσης OKI DOKI με τα πολύχρωμα κύπελλά τους και τις σακούλες απορριμμάτων τους, ενώ με το περίπτερό τους στην πλατεία Μαβίλη γνώρισαν τα προϊόντα τους σε δρομείς και θεατές των αγώνων.

Χάρη στη βοήθεια των χορηγών τροφοδοσίας οι δρομείς απόλαυσαν ένα πλούσιο και γευστικό Pasta Party το βράδυ του Σαββάτου. Οι άνθρωποι της Αίθουσας Δεξιώσεων «Καρβούνης» ετοίμασαν ένα μενού που περιελάμβανε μακαρόνια με σάλτσα, προσφορά της βιομηχανίας ζυμαρικών Melissa. Επίσης, στη βραδιά γευσιγνωσίας που οργανώθηκε σε συνεργασία με το Chef’s Club Ηπείρου και τους μαθητές των τμημάτων μαγειρικής τέχνης και ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, προϊόντα προσέφεραν τα κοτόπουλα Νιτσιάκος, τα κρασιά ΖΟΙΝΟΣ, οι βοηθητικές ύλες τροφίμων Provil και η εταιρεία Παπαϊωάννου.

Τέλος, πολύτιμη ήταν η βοήθεια του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, που μετέφερε με τα λεωφορεία του τα αναμνηστικά των αθλητών.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΗΤΑΝ Ο ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM 104,3