Χαρούμενη για τη συμμετοχή της σε μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση, αλλά και την υποδοχή που της επεφύλαξαν συγγενείς, φίλοι και συναθλητές της στο αεροδρόμιο, απογοητευμένη, από την άλλη, γιατί δεν κατάφερε να κατακτήσει κάποιο μετάλλιο στη σφαιροβολία της κατηγορίας F33. Δήλωσε, ωστόσο, πως η προσπάθειά της θα συνεχιστεί, με στόχο να ανέβει στο βάθρο στους παραολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο το 2010.

«Είμαι λίγο απογοητευμένη από τη θέση, γιατί πίστευα πως θα ήμουν μέσα στα μετάλλια. Δεν πλησίασα την ατομική μου επίδοση, αν και οι άκυρες προσπάθειες ήταν μέσα στις επιδόσεις μου. Μου έδωσε ένα μάθημα και ελπίζω την επόμενη φορά να είμαι πιο έτοιμη και πιο δυνατή», τόνισε στις δηλώσεις της η Ανθή Λιάγκου, ενώ αναφέρθηκε και στη θετική στάση της κοινωνίας, η οποία της δίνει δύναμη να συνεχίσει.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο προπονητής της αθλήτριας του Πύρρου ΑμέΑ Ιωαννίνων Σταύρος Στραγάλης, ο οποίος χαρακτήρισε σημαντική την κατάκτηση της 5ης θέσης, αν και δεν έκρυψε πως το μετάλλιο ήταν ένας διακαής πόθος. «Η Ανθή είχε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση από όλες τις αθλήτριες, είχε κάνει παγκόσμια ρεκόρ, έχει πανευρωπαϊκά και θέλαμε να φέρουμε ένα μετάλλιο στην πόλη. Δυστυχώς δεν το καταφέραμε. Τώρα θα δουλέψουμε για το 2020. Έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες η Ανθή, όπως και άλλα παιδιά που είναι στον Σύλλογο, να πάνε πολύ ψηλά και να δώσουν μετάλλια στην πόλη μας», σημείωσε, για να προσθέσει πως η ατμόσφαιρα και το μέγεθος των αγώνων ήταν τέτοια που προφανώς μπλόκαραν λίγο την Ανθή. «Ήταν πρώτη της Ολυμπιάδα, αλλά οι μεγάλοι αθλητές μπορούν να διαχειριστούν την ήττα τους», σημείωσε.

 

Ανοιχτό κάλεσμα

Τόσο η Ανθή Λιάγκου όσο και ο Σταύρος Στραγάλης στάθηκαν και στη σημασία της επιτυχίας, αναφορικά με τα μηνύματα που στέλνει και σε άλλα άτομα με αναπηρίες.

«Εμείς έχουμε φτιάξει ένα γυμναστήριο μόνοι μας. Υπάρχουν παιδιά που δουλεύουν και θα φέρουν επιτυχίες. Έχουμε ένα Σωματείο, στο οποίο τα άτομα με αναπηρία μπορούν να έρθουν και να τους βρούμε άθλημα, γιατί το πιο σωστό στην αναπηρία είναι να βρεις το κατάλληλο άθλημα για τον κατάλληλο αθλητή», σημείωσε ο κ. Στραγάλης.

Κάλεσμα στα άτομα με αναπηρία να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, απηύθυνε ο πρόεδρος του Πύρρου ΑμεΑ Ιωαννίνων Χρήστος Τσιούρης, εκφράζοντας παράλληλα τα συγχαρητήρια στην Ανθή Λιάγκου και στον προπονητή της που κρατούν ψηλά τον αθλητισμό των ατόμων με αναπηρία στην περιοχή. «Θέλουμε στο μέλλον να έχουμε πιο πολλές συμμετοχές από άτομα με αναπηρία, θέλουμε να βοηθήσουμε τα άτομα με αναπηρία να συμμετέχουν πιο ενεργά στα κοινωνικά δρώμενα και να έχουν μια γεμάτη καθημερινότητα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε, ώστε να προσκαλέσουμε με τη δουλειά μας όλα τα άτομα με αναπηρία και να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια», τόνισε μεταξύ άλλων.

Παρών στην υποδοχή στο αεροδρόμιο ήταν και ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Νομού Ιωαννίνων Αστερινός Μάνθος, ο οποίος δήλωσε πως «η Ανθή Λιάγκου απέδειξε για άλλη μια φορά, μετά και το πρόσφατο παγκόσμιο ρεκόρ της στο αγώνισμα της δισκοβολίας, πως ξέρει να διακρίνεται με σκληρή προσπάθεια και αυταπάρνηση, παρά τη σχεδόν μηδενική αρωγή πολιτείας και φορέων».