image description

Η ώρα της κρίσης έφτασε για τον ΠΑΣ Γιάννινα! Μετά από μία πολύ κακή χρονιά, οι «κυανόλευκοι» θα προσπαθήσουν να σώσουν οτιδήποτε μπορεί να σωθεί, έστω και την τελευταία στιγμή, μέσω της διαδικασία των πλέι άουτ. Ουσιαστικά ζητείται από τους παίκτες στις 6 τελευταίες αγωνιστικές να πάρουν τουλάχιστον 3 νίκες και 3 ισοπαλίες ή 4 νίκες και θα δείξει αν οι 30 βαθμοί θα είναι αρκετοί ή θα χρειαστεί κάτι ακόμα.

Μόνο και μόνο αυτό δείχνει το μέγεθος της… υπέρβασης των υπερβάσεων που τους ζητείται, αλλά με βάση την εικόνα που είχε η ομάδα από τον αγώνα με τον Άρη και μετά, αν καταφέρει να βελτιώσει τις αμυντικές αδυναμίες που την κρατάνε καθηλωμένη στον πάτο της βαθμολογίας, ίσως η ανατροπή να μην είναι και τόσο μακρινό όνειρο.

Όλα πλέον βρίσκονται στο χέρι των παικτών και του προπονητή, με τον κόσμο να τους δίνει την ώθηση που χρειάζονται, αφού ο κόσμος πάντα στα δύσκολα είναι εκεί για να στηρίζει.

Το ξεκίνημα της μεγάλης αντεπίθεσης θα πρέπει να γίνει απόψε (19:30) με τον Παναιτωλικό, μία ομάδα που ξεκίνησε με το εντυπωσιακό 3-0 επί του Πανσερραϊκού στα πλέι άουτ και η οποία γενικώς έχει μία καλή, αλλά όχι πάντα αποτελεσματική. Έτσι, οι παίκτες του κ. Γρηγορίου θα προσπαθήσουν να «χτυπήσουν» στις αδυναμίες της ομάδας του Γιάννη Πετράκη και παράλληλα να προστατεύσουν την άμυνά τους που δέχεται γκολ με την παραμικρή πίεση.

Υπάρχουν επιστροφές για τους Ηπειρώτες, οι οποίοι θα έχουν ξανά Νάγκι, Κόντε και Σόρια, αλλά όχι τον τραυματία Τούτου, που αποτελεί σημαντική απώλεια. Όλες οι άλλες απουσίες είναι παίκτες που συνηθίζουν να μένουν εκτός αποστολής.

Αναλυτικά η αποστολή της ομάδας: Αθανασίου, Μπακαδήμας, Μπάλαν, Εραμούσπε, Ντεμίρ, Τζίνο, Καραχάλιος, Κιάκος, Κόντε, Λεό, Λιάσος, Νάγκι, Παμλίδης, Παντελάκης, Ριένστρα, Ροσέρο, Ροζάλες, Σομποτσίνσκι, Σούλης, Σόρια, Τσαούσης, Τζίμας.

Εκτός είναι οι: Τούτου, Πανάγου, Μίνα, Ναούμης, Μπεγκάλα, Κύρκος, Γκάρο και Βρακάς

 

Με 2 απουσίες και 2 επιστροφές ο Παναιτωλικός

Με τα γνωστά προβλήματα ολοκλήρωσε χθες ο Παναιτωλικός την προετοιμασία του. Νοκ άουτ είναι οι τραυματίες Ζοάο Πέδρο και Σενγκέλια, ενώ απόντες θα είναι και οι επίσης τραυματίες Στεργιάκης,και Μπαλντασάρα. Επιστρέφουν οι Χατζηθεοδωρίδης και Πέρες που είχαν απουσιάσει στην πρεμιέρα των πλέι άουτ με τον Πανσερραϊκό.

Ο Γιάννης Πετράκης επέλεξε για την αποστολή τους εξής ποδοσφαιριστές: Καπίνο, Μπακάκης, Ταμπίντζε, Μλάντεν, Οικονόμου, Καρέλης, Χουάνπι, Χατζηθεοδωρίδης, Τσάβες, Φρ. Ντουάρτε, Λομόνακο, Μπουζούκης, Βοΐλης, Ντίας, Τορεχόν, Μπ. Ντουάρτε, Πέρες, Μαυρίας, Τσιγγάρας, Μαλής, Στάγιτς, Λιάβας.

 

Ο Κουμπαράκης «ρεφ»

Έναν διαιτητή που είχε μία τριετία να οριστεί σε αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα στέλνει η ΚΕΔ στον σημερινό αγώνα. Πρόκειται για τον Στέφανο Κουμπαράκη της ΕΠΣ Κυκλάδων, ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2021 είχε διευθύνει το ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ 1-0.

Βοηθοί του θα είναι οι Ιορδάνης Απτόσογλου της ΕΠΣ Αθηνών και Πέτρος Πάτρας της ΕΠΣ Μακεδονίας, ενώ τέταρτος θα είναι ο Αλέξανδρος Τσακαλίδης της ΕΠΣ Χαλκιδικής.

Στο VAR θα είναι ο Χρήστος Βεργέτης της ΕΠΣ Αρκαδίας και AVAR ο Ιωάννης Καραγκιζόπουλος της ΕΠΣ Ημαθίας.

Τέλος, παρατηρητής ορίστηκε ο Ευάγγελος Κιοτζένης (Ξάνθης).

 

Με αυξημένη ηλεκτρονική εποπτεία το παιχνίδι

Βάσει του νέου αθλητικού νόμου οι «Ζωσιμάδες» απέκτησαν νέες κάμερες ηλεκτρονικής παρακολούθησης, οι οποίες πλέον δίνουν τη δυνατότητα στην αστυνομία να εποπτεύει όλες τις κερκίδες, τα τουρνικέ, τα δημοσιογραφικά θεωρεία και τους διαδρόμους των αποδυτηρίων.

Θα πρέπει, λοιπόν, όλοι να επιδείξουν τεράστια προσοχή καί για να μην τιμωρηθεί η ομάδα, αλλά καί για να μην κατηγορηθούν με τον πολύ αυστηρό αθλητικό νόμο που προβλέπει φυλάκιση χωρίς αναστολή ή δικαίωμα έφεσης.

Η Βαθμολογία

ΘέσηClubPPts
13338
13338
33336
43335
53334
63333
73328
83323