image description

Με μαρτύριο της σταγόνας θα μοιάζουν οι τρεις τελευταίες αγωνιστικές της Super League για τον ΠΑΣ Γιάννινα και τους φιλάθλους του. Μία τραγική χρονιά ολοκληρώνεται μέσα σε συνθήκες αγγαρείας για την ομάδα, με τους ποδοσφαιριστές να ασχολούνται στην πλειοψηφία τους με τις συμμετοχές που πρέπει να «γράψουν» από εδώ και πέρα ενόψει του νέου σταθμού στην καριέρα τους, ώστε τα βιογραφικά τους να γίνουν λίγο πιο ελκυστικά…

Ό,τι κι αν σκέφτεται ο καθένας για το μέλλον του όμως, οφείλει να σεβαστεί τη φανέλα που φοράει και τον κόσμο που έκανε τεράστια υπομονή και τουλάχιστον να κλείσει η χρονιά με κάποια θετικά αποτελέσματα. Το άγχος της παραμονής δεν υπάρχει πλέον ως δικαιολογία και από εδώ και πέρα ας παίξει ο καθένας αυτό που μπορεί.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ταξιδεύει για τις Σέρρες, εκεί που ουσιαστικά ξεκίνησε η φετινή κατρακύλα  και το μεσημέρι της Κυριακής στις 15:00 θα αντιμετωπίσει τον “αδιάφορο” βαθμολογικά Πανσερραϊκό. Οι «κυανόλευκοι» όντας και μαθηματικά υποβιβασμένοι, εκτός κι αν θα έχει ηττηθεί ο Παναιτωλικός στην Τρίπολη, θα επιδιώξουν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα, ώστε τουλάχιστον να πέσουν με ψηλά το κεφάλι.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου καλείται να διαχειριστεί το ρόστερ και να δώσει ευκαιρίες σε όσους δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής, οι οποίες θα είναι περιορισμένες τελικά. Στο βασικό σχήμα με τον Πανσερραϊκό πιθανόν η ευκαιρία να δοθεί μόνο στον τερματοφύλακα Βασίλη Αθανασίου και από εκεί και πέρα ίσως παίξουν ως αλλαγή κάποιοι παίκτες με μικρό ή καθόλου χρόνο συμμετοχής, όπως ο Κύρκος.

Να θυμίσουμε ότι εκτός αποστολής θα είναι οι τραυματίες Ροζάλες και Τσαούσης, που όλη την εβδομάδα έκαναν ατομικό πρόγραμμα, καθώς επίσης και ο Τούτου που ίσως να μπει την επόμενη εβδομάδα με τους υπόλοιπους, αλλά όχι με στόχο να παίξει σε κάποιο παιχνίδι.

Πιθανή ενδεκάδα: Αθανασίου, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Κιάκος, Καραχάλιος, Τζίνο, Ριένστρα, Ροσέρο, Λέο και Κόντε.

Αναλυτικά η αποστολή του ΠΑΣ ΕΔΩ

 

Χωρίς Χοβάν και Μορέιρα ο Πανσερραϊκός

Εκτός αποστολής του Πανσερραϊκού έμεινε και πάλι ο Χοβάν, ο οποίος αντιμετωπίζει έναν μικροτραυματισμό κι έτσι ο Πάμπλο Γκαρσία θα χρησιμοποιήσει τον Κατσίκα.

Επίσης, δεν υπολογίζεται ο τιμωρημένος Μορέιρα, ο ανέτοιμος μετά από τραυματισμό Θυμιάνης, ενώ για λόγους τακτικής έμειναν εκτός οι Μασκανάκης, Γκοτζαμανίδης, Παπαβασιλείου, Ανάκογλου.

Η αποστολή που ανακοίνωσε ο Γκαρσία αποτελείται από τους: Κατσίκα, Τσομπανίδη, Μπέργκστρεμ, Πεταυράκη, Ντανκερλουι, Στάϊκο, Σοφιανό, Ουεντραόγκο, Μούργο, Ουάρντα, Διαμαντή, Τομάς, Δεληγιαννίδη, Αυλωνίτη, Άλεξιτς, Οικονόμου, Χατζηστραβό, Μπετανκόρ, Γούλερι, Πηλέα.

 

Ο Γκορτσίλας «ρεφ»

Ο διαιτητής Ευστάθιος Γκορτσίλας της ΕΠΣ Μακεδονίας θα διευθύνει την Κυριακή (15:00) το παιχνίδι των δύο ομάδων. Έχει σφυρίξει φέτος δύο από τις πιο ντροπιαστικές εκτός έδρας ήττες του ΠΑΣ Γιάννινα με Πανσερραϊκό και Κηφισιά. Ήταν από τα αποτελέσματα που ουσιαστικά οδήγησαν τους Ηπειρώτες αρχικά στην ψυχολογική και μετέπειτα -στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος- και στην αγωνιστική κατάρρευση.

Βοηθοί του θα είναι οι Αχιλλέας Νίκζας (Λάρισας) και Νικόλαος Τοροσιάδης (Μακεδονίας). Τέταρτος θα είναι ο Κωνσταντίνος Πουλικίδης (Δράμας).

Στο VAR θα βρίσκεται ο Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) και AVAR ο Πέτρος Πάτρας (Μακεδονίας).

Τέλος, παρατηρητής θα είναι ο Ευάγγελος Κιοτζένης (Ξάνθης).