image description

Περισσότερη όρεξη για μπάλα έχουν τα παιδάκια στα διάλειμμα στο σχολείο αυτόν τον καιρό, παρά οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα… Εδώ και μερικές αγωνιστικές όλοι σκέφτονται τις εξελίξεις της επόμενης μέρας, ενώ ο μαθηματικός υποβιβασμός το μόνο που άλλαξε προς το καλύτερο σήμερα ήταν μία ήττα… χωρίς άγχος στις Σέρρες με σκορ 2-1.

Ο χρόνος συνεχίζει να μετράει αντίστροφα για τον αποχαιρετισμό στην κατηγορία, με την ελπίδα ό,τι κι αν περιλαμβάνει η επόμενη μέρα στα διοικητικά, να είναι απαρχή της υπερηφάνειας για το νέο που θα «χτιστεί» και όχι συνέχιση της κατρακύλας.

Στα διοικητικά, λοιπόν, έχουν επικεντρωθεί άπαντες κι αυτό έχει συνέπειες στο ποδοσφαιρικό τμήμα που έχει πετάξει λευκή πετσέτα. Όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να κρατήσουν τα προσχήματα, είναι φανερό ότι η ομάδα δεν τραβάει, αφού με την παραμικρή φάση δέχεται γκολ, έχοντας φτάσει πλέον τα 59 τέρματα παθητικό! Χειρότερη άμυνα έχει μόνο η Κηφισιά που έχει δεχτεί 63.

Από τη μία η δεύτερη χειρότερη άμυνα και από την άλλη η χειρότερη επίθεση με μόνο 29 γκολ, εξηγούν ως ένα βαθμό την τραγική πορεία που έχει η ομάδα στο πρωτάθλημα. Από τον κανόνα δεν μπορούσε να εξαιρεθεί ούτε το σημερινό παιχνίδι που ο ΠΑΣ είχε την κατοχή της μπάλας (46%-54%), αλλά δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικός. Όλες κι όλες τρεις φάσεις έφτιαξε ο ΠΑΣ Γιάννινα που είχε δοκάρι με τον Ροσέρο όσο το ματς ήταν στο 0-0, το γκολ του Κόντε με πέναλτι, αλλά και μία ακόμα φάση που έσωσε ο Γούλερι πριν τη γραμμή και προ του Ροσέρο που ερχόταν να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα για να ισοφαρίσει, όμως το σκορ έμεινε στο 2-1.

Από τη δική του πλευρά ο Πανσερραϊκός έδειξε να μη θέλει να πάρει ρίσκα στο ματς και απλά περίμενε πότε θα γίνει η γκάφα στην άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα. Η πρώτη ήρθε στο 29′ με τον Τομάς να πιάνει ένα καταπληκτικό σουτ μακριά από τη μεγάλη περιοχή σε ξεδίπλωμα αντεπίθεσης των γηπεδούχων, όπου η μπάλα “κρέμασε” τον Αθανασίου, ενώ με τη συμπλήρωση 45 λεπτών ο Αθανασίου ανέτρεψε τον Μπετανκόρ, με τον Ουάρντα να μην αστοχεί από την άσπρη βούλα στο 45+4.

Αρκετή δουλειά είχε το VAR στις φάσεις των γκολ. Στο 1-0 ο Μπετανκόρ ελέγχθηκε αρχικά για το αν ξεκινάει από θέση οφσάιντ, αλλά καλυπτόταν από παίκτη στο βάθος του τηλεοπτικού πλάνου, ενώ ο Αθανασίου βρίσκει την μπάλα, αφού πρώτα την “τσιμπάει” ο Μπετανκόρ, οπότε υπάρχει ανατροπή.

Στην επανάληψη ο κ. Γρηγορίου έβαλε στο ματς και κάποιους ακόμα νεαρούς παίκτες, τους Κύρκο, Πανάγου, αλλά και τον Μπεγκάλα, ο ΠΑΣ προσπάθησε για το γκολ της τιμής και στο 65′ ο Κόντε εκμεταλλεύτηκε το πέναλτι που κέρδισε ο Λέο. Σωστή η υπόδειξη του Γκορτσίλα και σ’ αυτήν την περίπτωση, αφού υπήρχε ανατροπή.

Με την επίτευξη του τέρματος ο ΠΑΣ ανέβασε κάπως την απόδοσή του για μερικά λεπτά και άγγιξε την ισοφάριση σε φάση που ξεκινάει από κόρνερ, η μπάλα σ’ ένα σουτ άλλαξε πορεία πάνω στον Άλεξιτς, στρωνόταν στον Ροσέρο, αλλά ο Γούλερι πριν τη γραμμή έδιωξε σε κόρνερ.

Στο τελευταίο 20λεπτο ο Πανσερραϊκός έπαιξε με τον χρόνο, διαχειρίστηκε σωστά το προβάδισμα και έφτασε στη νίκη-παραμονής, που τον βγάζουν από τα σενάρια των δύο τελευταίων αγωνιστικών.

Ο ΠΑΣ το Σάββατο του Λαζάρου δεν θα… αναστηθεί, αλλά θα παίξει εκτός έδρας με την Κηφισιά σε μία αναμέτρηση που οι γηπεδούχοι είναι αυτοί που παλεύουν με νύχια και με δόντια για την παραμονή και θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη.

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Κατσίκας, Μπέργκστρομ, Δεληγγιανίδης, Αυλωνίτης, Πεταυράκης, Ουεντραόγκο, Οικονόμου (77’ Στάικος), Τομάς (Ντανκερλουί), Ουάρντα, Αλεξιτς (77’ Χατζηστραβός), Μπετανκόρ (65’ Γούλερι)

ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου): Αθανασίου, Σόρια, Παντελάκης (49’ Μπακαδήμας), Εραμούσπε, Κιάκος (46’ Πανάγου), Τζίνο (Μπεγκάλα), Ριένστρα (46’ Κύρκος), Καραχάλιος, Λέο (72’ Παμλίδης), Ροσέρο, Κόντε

Η Βαθμολογία

ΘέσηClubPPts
13235
13235
13235
43234
53233
63232
73228
83222