image description

Εβδομάδα κάποιων πρώτων εξελίξεων στον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς χαρακτηρίζεται η τρέχουσα για τον ΠΑΣ Γιάννινα και μένει να αποδειχτεί, αν θα είναι όντως εβδομάδα προπονητή ή αν θα πάρει κι άλλη παράταση το όλο θέμα. Άλλωστε το παραχωρητήριο της ΠΑΕ παραμένει, αλλά δυστυχώς κανείς δεν έχει κάνει επίσημη κρούση. Ακόμα και τοπικός επιχειρηματίας που έκανε μία προσπάθεια να ενώσει άλλους επιχειρηματίες της πόλης, δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος προς το παρόν.

Από τη στιγμή που δεν υπάρχει ακόμα εναλλακτική λύση για την αλλαγή του διοικητικού καθεστώτος, η διοίκηση των αδερφών Χριστοβασίλη είναι υποχρεωμένη να κρατήσει ανταγωνιστικό τον ΠΑΣ Γιάννινα με κάθε τρόπο και το πρώτο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι αν θα συνεχίσει με τον Γιώργο Γεωργουλόπουλο στον πάγκο, οπότε τα κομμάτια του παζλ θα αρχίσουν να συνθέτονται ένα-ένα πιο άμεσα.

Σε αντίθετη περίπτωση, θα σημαίνει ότι θα χρειαστούν κάποιες μέρες παραπάνω για να ανακοινωθεί ο «εκλεκτός» του πάγκου. Δεν αποκλείεται δε, να υπάρξει και μία μικρή ανατροπή σε κάποια δεδομένα για το ρόστερ. Θεωρητικά, όμως, τα πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν δραματικά σε σχέση με όσα περιγράψαμε το προηγούμενο διάστημα μέσα από τα ρεπορτάζ. Σχεδόν οι μισοί αποχωρούν και από τους υπόλοιπους μισούς που έχουν συμβόλαια θα επιδιωχθεί να γίνουν 2-3 πωλήσεις που θα φέρουν έσοδα στα ταμεία της ομάδας.

Ο υπηρεσιακός τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα έχει κάνει κάποιες εισηγήσεις, αλλά εφόσον αποφασίσει η ομάδα να συνεχίσει μαζί του, θα πρέπει να συζητηθούν δια ζώσης οι λεπτομέρειες. Επιπροσθέτως, θα πρέπει να μπουν πάρα πολλά θέματα στο τραπέζι της συζήτησης για το ποιοι θα τον πλαισιώσουν και σε τι ρόλους. Κάτι αντίστοιχο, βέβαια, θα γίνει ούτως ή άλλως και σε περίπτωση επιλογής άλλου προπονητή.

Είναι λογικό, πάντως, αυτή τη στιγμή όλο το ενδιαφέρον να στρέφεται πάνω στο άνθρωπο που θα κάνει μαζί με τη διοίκηση τον σχεδιασμό, αφού το πάθημα της προηγούμενης διετίας πρέπει να γίνει μάθημα. Ακόμα κι αν δεν υπάρχει η δυνατότητα υπέρβασης στα οικονομικά, τουλάχιστον η ομάδα με έναν καλό προπονητή και προσεκτικό σχεδιασμό θα μπορούσε να τρυπήσει το ταβάνι της και να κάνει την έκπληξη, όπως την έκανε συχνά και στο παρελθόν στη Super League, όπου το ρίσκο έβγαινε, γιατί οι επιλογές ήταν πολύ στοχευμένες και προσεκτικές.

Το βασικό που πρέπει να προσέξει η διοίκηση είναι οι άνθρωποι στους οποίους θα δείξει εμπιστοσύνη τη νέα χρονιά και στους οποίους να μπορούν να χρεωθούν ευθύνες και όχι να ειπωθεί γι’ άλλη μια φορά «δεν πειράζει, ήμασταν άτυχοι, κάναμε λάθος». Η συνεχόμενη… ατυχία υποκρύπτει και ανικανότητα από κάποια στιγμή και μετά.

Εν κατακλείδι, η ομάδα σίγουρα έχει πολύ χρόνο μπροστά της για αυτοκριτική, αλλά και οργάνωση, απλά κάποια θέματα θα γίνει προσπάθεια να κλείσουν νωρίτερα, ώστε να προχωρήσει στη συνέχεια σε 10-15 μεταγραφές που θα δείξουν και το που θα τοποθετηθεί ο πήχης των απαιτήσεων.