image description

Στα Ιωάννινα θα βρίσκεται το Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα, Παναγιώτης Χριστοβασίλης, κάτι που σημαίνει ότι αρχίζει η ανασύνταξη στην ομάδα και είναι καιρός να ξεκαθαρίσουν οριστικά κάποια ζητήματα που όσο μένουν σε εκκρεμότητα μόνο φήμες δημιουργούν.

Πιθανόν να υπάρξει και μία πρώτη δια ζώσης συνάντηση με τον Γιώργο Ντάσιο επί τη ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του γενικού αρχηγού, μία κίνηση που τυγχάνει της καθολικής αποδοχής των φιλάθλων, μιας και πρόκειται για πρόσωπο με πολύ μεγάλη προσφορά στην ομάδα, η αγάπη του είναι αδιαμφισβήτητη και αποτελεί μία από τις «σημαίες» της σύγχρονης εποχής. Συν τοις άλλοις, μετά από αρκετά χρόνια η ομάδα έχει και πάλι έναν συνεργάτη, εκτός του εκάστοτε προπονητή, που μπορεί να βγει να απευθυνθεί στον κόσμο και να εισακουστεί.

Είναι πολύ σημαντικό η ομάδα να ανακτήσει κύρος και σοβαρότητα μέσα στα αποδυτήρια, να υπάρχει άνθρωπος που γνωρίζει από ποδόσφαιρο, από την ψυχοσύνθεση των παικτών, αλλά και των φιλάθλων, που θα μπορεί να απευθυνθεί στην πόλη και να στείλει κάποια μηνύματα στη διάρκεια της πολύ δύσκολης χρονιάς που έρχεται. Ο Ντάσιος είναι αναμφίβολα πρόσωπο που μπορεί να «στεναχωρεί» όσους και όταν πρέπει, χωρίς να παρεξηγείται και να αμφισβητείται για τις προθέσεις του.

Και ο κόσμος, όμως, με τη δική του συμπεριφορά πρέπει να προστατεύσει το κύρος του ιστορικού αρχηγού της ομάδας, γιατί δεν υπάρχει η πολυτέλεια να «καεί» ένα τέτοιο χαρτί.

Το θέμα, βέβαια, είναι ο Ντάσιος να μην είναι ο μοναδικός βετεράνος της ομάδας σε κάποιο πόστο, αλλά να μπορέσουν να αξιοποιηθούν κι άλλοι πρώην παίκτες της ομάδας και επιτέλους να ανακτηθεί αυτή η ψυχική σύνδεση με τον κόσμο της, για να νιώσει κι αυτός ακόμα περισσότερο κομμάτι του ΠΑΣ Γιάννινα.

Από εκεί και πέρα, εκκρεμεί ακόμα η πρόσληψη προπονητή. Ο κ. Γεωργουλόπουλος είναι το φαβορί όπως γράφουμε σε καθημερινή βάση, με την καθυστέρηση που υπάρχει να δημιουργεί φήμες που είναι το τελευταίο πράγμα που θέλει η ομάδα αυτήν την περίοδο που πρέπει να ηρεμήσει και να ανασυνταχθεί.

Παραμένει ως φαβορί για βοηθός του και ο Νίκος Μπαδήμας, όπως έχουμε γράψει από την περασμένη Δευτέρα (10/6), ο οποίος παρακολουθεί τη σχολή uefa pro από τις αρχές του χρόνου και θα καλύψει και τη σχετική απαίτηση που υπάρχει για προπονητή με δίπλωμα uefa pro. Πάντως ακόμα δεν έχει επισημοποιηθεί οποιαδήποτε άλλη συνεργασία πλην του τιμ μάνατζερ και του γενικού αρχηγού κι αυτό αφήνει ανοιχτό «παράθυρο» για ανατροπές, αλλά και ανεξέλεγκτες φήμες όπως εξηγήσαμε.

Τα μεταγραφικά

Σε ό,τι αφορά τα μεταγραφικά ζητήματα, προς το παρόν μόνο οι πωλήσεις υπάρχουν στον ορίζοντα και όχι παίκτες που θα έρθουν. Ο κ. Παλαιολόγος χρειάζεται τη διοίκηση να του ξεκαθαρίσει ποιοι θα είναι στο ρόστερ και ποιοι όχι και φυσικά χρειάζεται κι έναν προπονητή να του πει τι σύστημα θα παίξει και τι θέσεις θα ψάξουν στην αγορά για να καλύψουν τις ανοιχτές θέσεις του ρόστερ, ώστε να βοηθήσει κι εκείνος στην εξεύρεση παικτών με τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται.

Κατά τα λοιπά, ο ΟΦΗ έβλεπε την περίπτωση Εραμούσπε και Καραχάλιου, αλλά δεν φαίνεται να προχωράει κάποια από τις δύο περιπτώσεις. Του Καραχάλιου έχει απορριφθεί, ενώ για τον Εραμούσπε πληροφορίες αναφέρουν ότι προτάθηκε και στην Λαμία, αλλά γενικότερα η ηλικία του είναι αποτρεπτική για να πληρώσουν ελληνικές ομάδες χρήματα να τον αποκτήσουν. Ως ελεύθερο, όμως, θα τον έπαιρναν με κλειστά μάτια. Μακάρι αυτό το «εμπόδιο» να λειτουργήσει θετικά για τον ΠΑΣ Γιάννινα και να καταφέρει να τον κρατήσει, γιατί θα αποδυναμωθεί πλήρως η ομάδα αν χαθούν όλοι οι καλοί παίκτες.

Γενικότερα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τη στιγμή που οι άλλες ομάδες θα ψάχνουν «σουπερλιγκάτους» παίκτες για να κάνουν πρωταθλητισμό ή θα φέρνουν παίκτες από το εξωτερικό παίρνοντας ρίσκο για το αν θα τους βγουν ή όχι, ο ΠΑΣ έχει ήδη ένα έμψυχο υλικό που μπορεί να του εγγυηθεί την άμεση επιστροφή στην Super League, αρκεί να μείνουν 2-3 παίκτες από τους Κόντε, Εραμούσπε, Παντελάκη, Σόρια και Καραχάλιο, οι οποίοι θεωρητικά μπορούν να κάνουν πολύ μεγάλη διαφορά στη Β’ κατηγορία, συν τον υπόλοιπο κορμό. Πάντως, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα παραμένουν στη βιτρίνα προς πώληση, πλην Κόντε που είναι ελεύθερος και περιμένει ακόμα στο… ακουστικό του κάποια οικονομική πρόταση από τον ΠΑΣ.