
Δύσκολες ημέρες σε προσωπικό επίπεδο για τον Νίκο Κούστα που έχασε τον πατέρα του και θα πρέπει να παρευρεθεί στην κηδεία του την Δευτέρα, αλλά δύσκολες ώρες πλέον και για τον ίδιο στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα, αφού η κατάσταση πλέον είναι εξαιρετικά δύσκολη μετά την ήττα από τον Νέστο Χρυσούπολης. Ο κ. Κούστας άφησε ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο μετά την κηδεία του πατέρα του, αφού όπως είπε δεν αξίζει στον κ. Σιόντη, αλλά και στον οργανισμό να βρίσκεται η ομάδα σ’ αυτήν τη θέση.
Όσον αφορά την εμφάνιση των παικτών του, ούτε ο ίδιος είχε κάποια εξήγηση γι’ αυτό που συνέβη σήμερα.
«Βρίσκομαι απέναντί σας, σίγουρα η απογοήτευση είναι μεγάλη, νομίζω το σκορ τα λέει όλα. Δεν τα καταφέραμε. Είναι κάποιες φορές που δεν υπάρχουν λόγια, η σιωπή είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις. Δεν έχω φοβηθεί τίποτα ποτέ στη ζωή μου, πάντα προσπαθώ και μάχομαι, γι’ αυτό και σήμερα ήμουν ‘παρών’ και είμαι απέναντί σας για να ρωτήσετε οτιδήποτε θέλετε.
Για την κακή εικόνα σ’ ένα τόσο κρίσιμο ματς: «Όπως είπα, όταν δεν υπάρχουν λόγια, η σιωπή είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις. Αναρωτιόμαστε όλοι γιατί. Δεν έχω κρυφτεί ποτέ πίσω από το δάχτυλό μου, είμαι πάντα εδώ, δέχομαι την κριτική, τις αποδοκιμασίες του κόσμου, καλά κάνει, έτσι είναι σε μια μεγάλη ομάδα. Δεν σας κρύβω ότι τη σημερινή εμφάνιση ούτε εγώ μπορώ να την καταλάβω. Πάντα προσπαθώ, κάνω την αυτοκριτική μου, αναλύω πράγματα, τα υπεραναλύω κάποιες φορές, ψάχνω με τους συνεργάτες να βρούμε λύσεις. Τη σημερινή ατομική εμφάνιση κάποιων παιδιών στο πιο κρίσιμο παιχνίδι δεν μπορώ να την εξηγήσω. Ίσως θα μπορούσα να πω λόγους που πιστεύω ότι γίνεται αυτό, αλλά δεν μπορώ να το τεκμηριώσω από την άποψη ότι όλοι κάνουμε λάθη και δεν το λέω κακοπροαίρετα».
Αν σκέφτεται την παραίτηση μετά τη δύσκολη συγκυρία στην οποία περιήλθε η ομάδα: «Έχω μάθει να είμαι μαχητής και να μην πηδάω από καράβια. Όμως είμαι σε μια κατάσταση να μπορέσω να θρηνήσω τον άνθρωπό μου. Εννοείται ότι πρέπει να μιλήσουμε με τον κ. Σιόντη πολύ σοβαρά για να δούμε το καλύτερο για την ομάδα. Δεν μπορώ να σας απαντήσω τώρα, γιατί οφείλω να μιλήσω με τον κ. Σιόντη, γιατί δεν του αξίζει αυτό που τραβάει ο ίδιος και ολόκληρος ο οργανισμός.
Το γεγονός ότι σήμερα ήμουν κοντά στην ομάδα είναι γιατί δεν φοβάμαι να εκτεθώ, ήξερα τι διακυβευόταν σήμερα και πόσο σημαντικό ήταν το παιχνίδι για όλους. Αν φοβόμουν θα έλεγα ότι έχω υποχρέωση και φεύγω. Όμως ήθελα να είμαι εδώ στα δύσκολα, ώστε αν κάτι πάει στραβά ο κόσμος να έχει εμένα να τα βάλει και όχι τους παίκτες».






