Η ΑΕΚ προέρχεται από μια μεγάλη ευρωπαϊκή επιτυχία με την είσοδο στους ομίλους του Europa League, ενώ την Κυριακή παίζει με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα για το πρωτάθλημα. Ο Μανόλο Χιμένεθ ρωτήθηκε για την διαχείριση που πρέπει να υπάρχει από πλευράς Ένωσης και σχολίασε πως οι μεγάλες ομάδες καλούνται να παίζουν ματς ανά τέσσερις ημέρες. Μίλησε, δε, για την εξαιρετική ψυχολογία των παικτών μετά την Μπριζ και τα δυνατά σημεία του ΠΑΣ.

Ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε στη NOVA:

“Σίγουρα είναι δύσκολο να διαχειριστούμε την μεγάλη επιτυχία, γιατί ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του ανθρώπου είναι να πλημμυρίζεται από συναισθήματα. Αυτή τη στιγμή αν επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να χαλαρώσουν λόγω της χαράς που μας διακατέχει είναι βέβαιο ότι δεν θα είναι καθόλου εύκολο για μας το παιχνίδι στα Γιάννενα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι ώστε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις αυτού του δύσκολου αγώνα”.

Η ψυχολογία όμως που έχουν αποκτήσει οι παίκτες δεν είναι “όπλο” ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος;

“Σίγουρα μπορεί να αποτελέσει όπλο. Οι ποδοσφαιριστές όμως θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι μεγάλες ομάδες καλούνται να παίζουν σε αγώνες κάθε τέσσερις μέρες. Αν θέλουμε να λεγόμαστε μεγάλη ομάδα οφείλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, με την απαραίτητη αποκατάσταση και να παρουσιαστούμε έτοιμοι, ώστε να δείξουμε ότι μια ιστορική ομάδα όπως η ΑΕΚ είναι συγχρόνως και μεγάλη ομάδα”.

Ποιο είναι το σχόλιό σας για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος ξεκίνησε το πρωτάθλημα με διπλό μέσα στην Τρίπολη;

“Είναι μια πολύ δύσκολη έδρα, όπως και ο αντίπαλος αποτελεί μια ομάδα που μπορεί να μας προκαλέσει δυσκολίες. Προέρχονται από μία εκτός έδρας νίκη, έχουν έξτρα κίνητρο και είναι πιο ξεκούραστοι από μας και θα γίνουν περίπλοκα τα πράγματα για μας αν δεν παρουσιαστούμε όπως πρέπει ώστε να πάρουμε το νίκη”.