image description

Ικανοποιημένος από το βαθμό και από το γεγονός ότι η ομάδα του δεν κινδύνευσε αμυντικά, ήταν ο Γιάννης Πετράκης στις δηλώσεις που έκανε στη συνέντευξη τύπου. Παραδέχτηκε ότι η απόδοση δεν ήταν αυτή που μπορούσε να πιάσει η ομάδα του, αλλά ήταν ευχαριστημένος από τη συνέπεια, την προσπάθεια και τη νοοοτροπία όλων. Ο τεχνικός του ΠΑΣ ρωτήθηκε και για τους τραυματισμούς, λέγοντας ότι ο Ναδάλες δεν έχει κάτι ανησυχητικό, αλλά βγήκε για προληπτικούς λόγους, ενώ ερωτηθείς για τον Μανθάτη, που πήγε καλά όσο έπαιξε, τόνισε ότι θα βοηθήσει:

Αναλυτικά:

“Πήραμε ένα πολύ σπουδαίο αποτέλεσμα για μας σήμερα, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα με ποιότητα, που διψούσε παραπάνω για τη νίκη, γιατί δεν είχε καταφέρει να νικήσει τις δύο προηγούμενες αγωνιστικές. Αυτή η νίκη επιτεύχθηκε χωρίς ως ομάδα να πιάσουμε τα στάνταρ μας και χωρίς πολλοί παίκτες να βρεθούν σε καλή μέρα. Αυτό ανεβάζει τη σπουδαιότητα του αποτελέσματος. Αυτό που μας διέκρινε σήμερα, παρότι δεν παίξαμε αυτό που μπορούμε, ήταν ότι η συνέπεια, η προσπάθεια και η νοοτροπία των παικτών ήταν σε υψηλό επίπεδο και για το αποτέλεσμα πρέπει να τους δώσω συγχαρητήρια.

Νομίζω ότι ήταν ένα παιχνίδι χωρίς ιδιαίτερες και από τις δύο ομάδες. Έγινε κλειστό παιχνίδι, χωρίς ιδιαίτερη ποιότητα. Αν κάποιος έβαζε το γκολ θα κέρδιζε, αλλά τελικά ήρθε αυτό το αποτέλεσμα.

Για το που οφείλονται οι πολλές θλάσεις: «Τα προβλήματα που έχουν προκύψει δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Ο Σολτάνι προληπτικά έμεινε εκτός, όπως και ο Ναδάλες σήμερα προληπτικά βγήκε. Τα προβλήματα θλάσεων έχουν να κάνουν κυρίως με τον Κόντε, τον Νικολιά και τον Ροντρίγκεζ, αλλά για διαφορετικούς λόγους δημιουργήθηκε το πρόβλημα στον καθέναν. Η ομάδα μας είναι από τις καλύτερες στην κατηγορία στον τομέα της φυσικής κατάστασης. Καταθέτουμε πολλή ενέργεια σε κάθε ματς. Είναι κομμάτι της δουλειάς μας και οι τραυματισμοί, αλλά δεν πρέπει να μεγεθύνουμε τα πράγματα, αλλά να είμαστε ρεαλιστικοί».

Για τους 5 βαθμούς που ήδη έχει ο ΠΑΣ και το ξεκίνημα: «Σαν άνθρωπος δεν κάνω σχέδια για τόσο μακριά. Αυτό που προσπαθώ να σχεδιάσω καλά είναι η καθημερινότητα. Μέσα απ’ αυτήν θα έρθει το καλό αποτέλεσμα και η εμφάνιση. Υπάρχει πίστη, πιστεύω τα παιδιά και τη δουλειά μας και αυτό που κάνουμε κάθε μέρα είναι να πηγαίνουμε ψηλά μέσα από τη δουλειά».

Για το αν θεωρεί το ισόπαλο αποτέλεσμα ως νίκη: «Δεν ήμασταν στην καλή μας μέρα, αλλά ούτε και ο αντίπαλος κατάφερε να μας κάνει ευκαιρίες. Αν κερδίζαμε σίγουρα θα ήμουν ακόμα πιο πολύ ευχαριστημένος, αλλά δεν είμαστε η Μπαρτσελόνα, να είμαστε μετρημένοι».

Για τον κορμό των παικτών και τη σταθερή πορεία: «Από τη μέρα που ήρθα στον ΠΑΣ Γιάννινα μέχρι σήμερα έφυγαν 14 παίκτες και έμειναν 3-4. Δεν θέλω να περιαυτολογήσω. Μέσα από τη δουλειά γίνονται από ρολίστες πρωταγωνιστές κάποιοι από τους παίκτες. Να μη θεωρούμε ότι έχουμε κάνει κάτι, γιατί στο ποδόσφαιρο όλα κρέμονται σε μια κλωστή».

Για τον Μανθάτη: «Είναι ένας παίκτης που θα μας βοηθήσει πάρα πολύ».

Για τους στόχους της ομάδας: «Να γινόμαστε κάθε μέρα καλύτεροι και θα δούμε στο τέλος. Αν αυτήν τη βελτίωση την έχουμε κάθε μέρα ο χρόνος θα μας δώσει αυτά που δικαιούμαστε. Αυτός είναι ο στόχος μας».