Το γήπεδο του ΠΑΣ Γιάννινα ουκ ολίγες φορές βρέθηκε στο στόχαστρο ομάδων της Super League και του τύπου, με συνεχή δημοσιεύματα και χαρακτηρισμούς όπως “χωράφι”, “χοιροστάσιο”, “παγοδρόμιο” κι ένα σωρό άλλα. Το καλοκαίρι -και έστω και με τεράστια αναμονή- η πλήρης ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου των “Ζωσιμάδων” το κατέστησε ένα από τα καλύτερα γήπεδα της κατηγορίας.

Κι ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα έλυσε το δικό του πρόβλημα, είναι εμφανή τα προβλήματα σε πολλά άλλα γήπεδα, που λίαν συντόμως θα καταστούν κι αυτά ακατάλληλα αν δεν σπεύσουν οι ομάδες να φροντίσουν για το πρόβλημα που έχει εμφανιστεί. Λάρισα, Κέρκυρα και Τούμπα είναι από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα, με τον ΠΑΟΚ να το ξηλώνει άμεσα, κάτι που ενδεχομένως να τον αναγκάσει να παίξει με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Καυτανζόγλειο ή σε ουδέτερη έδρα.

Η Super League είναι αποφασισμένη από φέτος να μην επιτρέψει παιχνίδια σε ακατάλληλους αγωνιστικούς χώρους και με πρόσκληση ενδιαφέροντος που έδωσε στη δημοσιότητα, αναζητεί εταιρία που θα επισκέπτεται τα γήπεδα της Super League και θα συντάσσει έκθεση για την καταλληλότητα των αγωνιστικών χώρων. Προκειμένου δε να μην υπάρχουν συμφέροντα πίσω από αποφάσεις, η εταιρία δεν θα δύναται να αναλαμβάνει έργα αποκατάστασης αγωνιστικών χώρων.

Μεταξύ άλλων η πρόσκληση ενδιαφέροντος αναφέρεται στο έργο που θα αναλαμβάνει ο ανάδοχος:

(α) Ο Ανάδοχος κατ΄ εντολή της Super League θα οφείλει να επισκέπτεται επιτόπια οποιοδήποτε γήπεδο όπου αγωνίζεται ή πρόκειται να αγωνιστεί ΠΑΕ – μέλος της Super League εντός τριών (3) εργασίμων ημερών από τη λήψη της οικείας εντολής προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση του χλοοτάπητα. Εντός πρόσθετων δύο (2) εργασίμων ημερών από την επίσκεψη του θα οφείλει να υποβάλλει στη Super League έγγραφη αναλυτικά αναφορά στην οποία (αναλόγως του αιτήματος της Super  League) θα πρέπει να μνημονεύεται με λεπτομέρειες: (α) η υφιστάμενη κατά το  χρόνο της επίσκεψης κατάσταση του χλοοτάπητα, (β) η γνώμη του Αναδόχου περί  της καταλληλότητας του χλοοτάπητα για τη διεξαγωγή αγώνων Super League άμεσα ή στο εγγύς μέλλον, (γ) η γνώμη του Αναδόχου περί των ενδεικνυόμενων μέτρων προς βελτίωση ή αντικατάσταση του χλοοτάπητα όταν διαπιστώνεται ότι αυτός δεν είναι κατάλληλος ή ότι επίκειται η χειροτέρευση αυτού, (δ) η γνώμη του Αναδόχου περί των πιθανών αιτίων που οδήγησαν στην τυχόν μη κατάλληλη κατάσταση του χλοοτάπητα. Το σύνολο των ως άνω αναφορών του Αναδόχου θα πρέπει να τεκμηριώνεται εγγράφως με αναφορά στις αρχές της γεωπονικής επιστήμης.

Δείτε την όλη την πρόσκληση ενδιαφέροντος ΕΔΩ