image description

ΟΧΙ  στην επιβολή προστίμου στις δύο μεγάλες επιχειρήσεις εμπορίας νερού του Νομού, είπε η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων του δήμου Ιωαννιτών κατά την χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Αυτή η απόφαση είναι κόλαφος για την ίδια την δημοτική αρχή ,η οποία εισηγήθηκε την επιβολή προστίμου ισόποσου με το επιβαλλόμενο τέλος και το οποίο για κάθε μια από τις δύο επιχειρήσεις «ΒΙΚΟΣ» και «ΖΑΓΟΡΙ» ανέρχεται στο 1,5 εκατομμύριο ευρω περίπου με το πρόσχημα της μη έκδοσης άδειας εμπορίου του προϊόντος.

Η άρνηση των δημοτικών συμβούλων, κατά πλειοψηφία, στην εισήγηση της δημοτικής αρχής δια του αρμοδίου αντιδημάρχου οικονομικών κ. Γιωτίτσα, βάσει της οποίας επιβάλλονταν το πρόστιμο, φέρνει ολόκληρη της δημοτική αρχή σε δύσκολη θέση από κάτι που η ίδια επέλεξε να διαχειριστεί  εντελώς ξαφνικά το ζήτημα χωρίς να αποκαλύπτει τους πραγματικούς λόγους που την οδήγησαν σ αυτή την πράξη.

«Το όλο ζήτημα απασχόλησε τον Δήμο Ιωαννιτών, ύστερα από επτά ολόκληρα χρόνια που διοικείται από την ίδια δημοτική αρχή, η οποία αν και συναλλάσσονταν με τις εταιρείες , εν τούτοις ουδέποτε ασχολήθηκε κανείς τους με την άδεια εμπορίου των επιχειρήσεων.

Ζητά τώρα την επιβολή προστίμου η Δημοτική Αρχή, το οποίο είναι ποινή και είναι άδικο για τις δύο μεγάλες αυτές επιχειρήσεις οι οποίες ανταποκρίνονται απόλυτα στις υποχρεώσεις τους απέναντι στον δήμο μας και βοηθούν στην ανάπτυξη της περιοχής, προσφέροντας παράλληλα πολλές θέσεις εργασίας.

 Πολλά χρόνια τώρα η παράταξη μας ζητούσε από την δήμο ενημέρωση για το συγκεκριμένη συνεργασία μεταξύ Δήμου και επιχειρήσεων, χωρίς να πάρει ποτέ απαντήσεις υπεύθυνες και ξεκάθαρες» τόνισε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ  κ. Νίκος Γκόντας, αρνούμενος  να συμπράξει σε αυτό το εγχείρημα της επιβολής προστίμου στις δύο επιχειρήσεις.

Στην ίδια συνεδρίαση παρουσιάστηκε η μελέτη κατασκευής του άξονα «Γεννηματά –Πανηπειρωτικό» για την οποία ο κ. Γκόντας εξέφρασε την ενστασή του, όσον αφορά την κατάληξη του, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της παράταξής του ότι εκείνη έπρεπε να έχει έξοδο προς την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ στην περιοχή Κουτσελιού.

Ο κ. Γκόντας έδωσε μεγάλη βαρύτητα στις παρατηρήσεις που έκανε η αρμόδια επιτροπή περιβάλλοντος της Περιφέρειας  και που είχαν να κάνουν με τις ελλείψεις και παραλήψεις κατά την σύνταξή της.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο την αρχή του οποίου έκανε η δική μας παράταξη, ως δημοτική αρχή, διανοίγοντας την Λ. Γεννηματά”, τόνισε ο κ. Γκόντας και έδωσε θετική ψήφο με επιφυλάξεις.

Ένα άλλο σπουδαίο ζήτημα που συζητήθηκε ήταν η αδυναμία της ΔΕΥΑΙ να  εξασφαλίσει πόρους για να κατασκευαστεί η επέκταση του Βιολογικού καθαρισμού του Δήμου. «Δεν πάει πολύς καιρός που η Δημοτική αρχή δια του δημάρχου κ. Μπέγκα  και αντιδημάρχου κ. Μανταλόβα, μας διαβεβαίωνε ότι έχει εξασφαλίσει την χρηματοδότηση ‘ύψους 16 εκατομμυρίων ευρώ, για να αποδειχθεί ότι όλα αυτά ήταν λόγια του αέρα και ασκήσεις επί χάρτου. Είχαμε κρούσει τότε τον κώδωνα του κινδύνου για την απένταξη του έργου και η Δημοτική αρχή κώφευε. Τώρα εκλιπαρεί την κυβέρνηση να δώσει λύση, όταν είναι γνωστό ότι έχουν χαθεί ακόμη και οι ημερομηνίες. Η επέκταση του βιολογικού και στα παραλίμνια δημοτικά διαμερίσματα, θα αποτελέσει την ασπίδα της λίμνης μας, η οποία  κατά γενική ομολογία ,τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζει ένα σωρό προβλήματα. Φοβάμαι πως το έργο αυτό χάθηκε όπως χάθηκε και το Δημοτικό Σχολείο στο Νεοχωρόπουλο, λόγω της αδράνειας και της προχειρότητας με την οποία αντιμετωπίζει όλα τα ζητήματα της πόλης μας η σημερινή Δημοτική Αρχή”, κατέληξε ο κ. Γκόντας.