Δείτε τις δηλώσεις Πετράκη μετά το τέλος του αγώνα με τον Πανιώνιο. Σε λίγο θα ακολουθήσει και το απομαγνητοφωνημένο κείμενο.

«Σήμερα στο α’ ημίχρονο δεν ήρθαμε στο γήπεδο, μείναμε στα Γιάννενα. Δεν έχει καμιά σχέση αυτό που θέλω εγώ σαν προπονητής με την εικόνα του α’ ημιχρόνου και ειδικά στο επιθετικό κομμάτι, γιατί αμυντικά λειτουργήσαμε σχετικά καλά. Δίκαια ο Πανιώνιος ήταν μπροστά στο σκορ.

Στο β’ ημίχρονο με την αλλαγή τακτικής που κάναμε και τη βοήθεια των παικτών που ήρθαν από τον πάγκο, νομίζω ότι κυριαρχήσαμε, είχαμε ευκαιρίες, είχαμε δοκάρι και πετύχαμε το γκολ της ισοφάρισης. Θα μπορούσαμε να πετύχουμε κι άλλο γκολ. Με την ισοπαλία έκλεισε το παιχνίδι. Συνολικά πιστεύω ότι ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα».

Για το τι έφταιξε στο α’ ημίχρονο: «Δεν είχαμε τη νοοτροπία και τη στάση που έπρεπε και την οποία θέλω εγώ σαν προπονητής. Δεν είχαμε καθόλου ενέργεια, δεν είχαμε πίστη, δεν είχαμε καθόλου ευκαιρίες, καθόλου την μπάλα στα πόδια μας, δεν είχαμε τίποτα».

Για το αν αποτελούν ελαφρυντικό οι πολλές απουσίες: «Δεν με έχετε ακούσει να λέω ποτέ για απουσίες. Για ‘μενα, όποιος είναι στην ομάδα σημαίνει ότι έχει αξία. Είναι σημαντικά ασφαλώς τα παιδιά που λείπουν, αλλά δεν είναι σωστό να κάνω αναφορά σ’ αυτούς που λείπουν. Μας βοηθούν αυτοί που παίζουν, όχι αυτοί που δεν παίζουν».

Για την αλλαγή του Ναδάλες: «Έχει κάποιες μικροενοχλήσεις στον δικέφαλο που ψάχνουμε να βρούμε από πού προέρχονται. Θα μιλήσω με τον γιατρό, γιατί έκανε κανονικά προπονήσεις. Προληπτικά δεν τον είχαμε βάλει την Κυριακή, παρότι μπορούσε να παίξει. Σήμερα ξαναπαραπονέθηκε, θα μιλήσω με τον γιατρό να δούμε τι έχει».

Για τους τραυματισμούς που έχει η ομάδα και αν το κύπελλο είναι σε δεύτερη μοίρα: «Για ποιους τραυματισμούς μου λέτε; Πριν 2 μήνες ήταν του Κόντε. Τον Μπέριο τον βάλαμε πιο νωρίς και είναι και ο Ροντρίγκεζ που ήρθε πλημμελώς προετοιμασμένος. Δεν πρέπει να μεγεθύνουμε κάποιο πρόβλημα που δεν υπάρχει. Ο Ναδάλες δεν θεωρείται τραυματίας. Δεν ξέρουμε τι είναι ακριβώς.

Όσον αφορά το κύπελλο, οτιδήποτε είναι μπροστά μας το βλέπουμε ως το πιο σπουδαίο. Εγώ δεν ξεχωρίζω διοργανώσεις. Θα κάνουμε προσπάθεια για να πάμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά και στο κύπελλο. Το ίδιο θα κάνουμε και στο πρωτάθλημα».

Για την αλλαγή συστήματος στο β’ ημίχρονο (4-3-3) και αν θα το ξανακάνει στο μέλλον: «Το έχω ξαναπεί, τα δεδομένα είναι αυτά που μας καθορίζουν τη στάση μας. Δεν υπάρχει δόγμα. Το σημαντικό είναι μέσα από την παρεμβολή μας να γινόμαστε χρήσιμοι σ’αυτό που βλέπουμε κάθε στιγμή. Μπορεί να ξανασυμβεί».