Ο Λουτσέσκου περίμενε τις δυσκολίες που του έβαλε ο ΠΑΣ Γιάννινα γι’ αυτό και δήλωσε ικανοποιημένος από τη νίκη και τους 3 βαθμούς.

«Ήταν ένα καλό παιχνίδι για μας, δημιουργήσαμε καλές και αρκετές ευκαιρίες. Πριν το 1-0 είχαμε ευκαιρίες, αλλά και μετά το 1-0 για να κλείσουμε το παιχνίδι νωρίς. Δεν καταφέραμε να βάλουμε ένα δεύτερο γκολ και φυσιολογικά στα τελευταία δέκα λεπτά δώσαμε μια μάχη να διαχειριστούμε το αποτέλεσμα. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του παιχνιδιού λέγαμε στους παίκτες μας ότι τα Γιάννενα παλεύουν μέχρι το τέλος τα παιχνίδια τους. Ήταν δύσκολο παιχνίδι, αλλά είμαστε ικανοποιημένοι από τους 3 πόντους. Σε μια στιγμή που δεν είμαστε στο 100% και προσπαθούμε να βελτιωθούμε μέρα με τη μέρα».

Για την αλλαγή του Πέλκα: «Ήταν ένας από τους καλύτερους, τον αγαπώ σαν παίκτη. Ήταν επικίνδυνος και τη διαχειρίστηκε σωστά, αλλά θέλω απ’ αυτόν περισσότερη κίνηση και ήθελα να μπει ένας παίκτης που μπορούσε να επιτεθεί στην πλάτη των αμυντικών από τα πλάγια. Το συζήτησα και με τον ίδιο ότι ήθελα να συμμετέχει στο παιχνίδι και χωρίς την μπάλα στα πόδια του, να ασκήσει πίεση στην πλάτη της άμυνας.

Το δεύτερο ένιωσα να πέφτει λίγο η ενέργειά του και ήταν φυσιολογικό. Περίμενα να μπει ο Λημνιός με την ίδια επιθετικότητα».

Για το ότι δεν τρώει γκολ, αλλά σκοράρει δύσκολα ο ΠΑΟΚ: «Μου αρέσει ότι αντιδρούμε γρήγορα όταν χάνουμε την μπάλα, αλλά μου αρέσει που δεν δημιουργεί ευκαιρίες ο αντίπαλος. Η αυτοπεποίθηση ξεκινάει απ’ αυτό. Είναι σημαντικό να μη δίνουμε ευκαιρίες στον αντίπαλο να περιπλέκει το ματς, γιατί είναι σίγουρο ότι θα βρούμε μια ευκαιρία να βάλουμε γκολ. Σε μια κουβέντα ανέφερα στους παίκτες ότι πριν χρόνια η Τσέλσι είχε 9 συνεχόμενες νίκες με σκορ 1-0 ή 0-1. Και η Ίντερ του ίδιου προπονητή είχε κάνει κάτι παρόμοιο. Τώρα είμαστε στη διαδικασία να φτιάξουμε κάτι και θέλουμε υπομονή. Τα γκολ δεν μας χαλαρώνουν να τα βλέπουμε να χάνονται. Αν δεν σκοράρουμε με τις καθαρές ευκαιρίες, θα σκοράρουμε με πιο δύσκολες καταστάσεις».

Για το πώς θα διαχειριστεί το έμψυχο υλικό που έχει και τις μουρμούρες που θα προκύπτουν από τους εκτός αποστολής: «Όλοι οι παίκτες που είναι στην ομάδα έχουν κοινή δουλειά, να είναι στο γήπεδο, να προπονούνται και να μπουν στο γήπεδο όταν το αποφασίσει ο κόουτς. Το δεύτερο, ακόμα κι αν είναι δύσκολο για τον προπονητή να έχει έτοιμους παίκτες. Κατ την ομάδα που θα έχει έτοιμους παίκτες. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς υπάρχουν παίκτες με καλή κατάσταση και κακή κατάσταση. Υπάρχει και η ιδιαιτερότητα του αντιπάλου, πρέπει να επιλέξουμε τα πρόσωπα βάσει αντιπάλου. Υπάρχει σεβασμός και κανόνες και οι κανόνες πρέπει να γίνονται σεβαστοί».

Περισσότερα στο βόντεο που ακολουθεί. Οι δηλώσεις Λουτσέσκου αρχίζουν από το 18′:20”