Πρωινή προπόνηση έγινε χθες στο ΠΕΑΚΙ και τα νέα για τον Γιάννη Πετράκη είναι επιτέλους θετικά, καθώς έχει κανονικά στη διάθεσή του δύο ποδοσφαιριστές που το τελευταίο διάστημα προκάλεσε επιθετικό «πονοκέφαλο» η απουσία τους. Οι Κόντε και Νικολιάς από την Δευτέρα παίρνουν κανονικά μέρος στις προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα, το ίδιο και ο Ναδάλες, ενώ σήμερα (Τετάρτη) αναμένεται να προστεθεί ο Λίλα που είχε γίνει αναγκαστική αλλαγή στην Τούμπα. Πιθανότατα από την επόμενη εβδομάδα θα μπει και ο Ροντρίγκεζ, ώστε στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος να δουλέψει κι αυτός με τους υπόλοιπους και να κερδίσει όσο πιο πολύ μπορεί από το χαμένο έδαφος.

Ειδικά για τους δύο πρώτους, όμως, η επιστροφή στις προπονήσεις θα δούμε σε ποιο βαθμό μπορεί να συνδυαστεί και με πλήρη επιστροφή στην αγωνιστική δράση. Μην ξεχνάμε ότι προπονούνταν μόνοι τους για 5 εβδομάδες ο Κόντε και 4 ο Νικολιάς, οπότε χρειάζονται χρόνο να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Δεν αποκλείεται να τους δούμε να μπαίνουν στην αποστολή για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και σε πρώτη φάση να παίρνουν 20-30 λεπτά συμμετοχής, με απώτερο σκοπό να διεκδικήσουν θέσεις βασικών μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος. Το τι θα κάνει τελικά ο Πετράκης εξαρτάται και από το πόσο έτοιμοι θα δείξουν οι δύο παίκτες ως την Πέμπτη, αφού Παρασκευή η αποστολή θα πετάξει για Αθήνα.

Το χθεσινό προπονητικό πρόγραμμα της ομάδας περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής σε περιορισμένο χώρο και για το τελείωμα δίτερμα μεταξύ των παικτών.