image description

Ή κάτι άλλο βλέπαμε εμείς ή τόσο καιρό κάτι πήγαινε λάθος από την οπτική μας γωνία. Όπως και να χει το πράγμα, ο Ολυμπιακός με την χθεσινή του εμφάνιση και την έλευση του sirΤακης είναι δεδομένο πως θα… μεταμορφωθεί στον πραγματικό Ολυμπιακό. Γιατί όπως και να έχουν τα πράγματα, δεν είναι δυνατόν να βαίνουμε έκτη αγωνιστική και να βρίσκεται με μία τόσο κακή εικόνα μακριά από την κορυφή. Κάτι πήγαινε λάθος. Και ειδικά όταν ο “ιθύνων νους-προπονητής” δυσλειτουργεί, εκεί είναι που πρέπει να τρέμεις!

Ως δια μαγείας όλα έγιναν βάσει απλής λογικής και όχι ποδοσφαιρικής, αλλά ανθρώπινης. Το ρόστερ εκλογικεύτηκε και αξιοποιείται επιτυχώς. Παίκτες που παίζουν στην θέση τους. Οι φορ στην θέση των φορ, οι εξτρεμ στους εξτρεμ, οι χαφ στους χαφ και οι πλάγιοι και κεντρικοί μπακ στις θέσεις τους αντίστοιχα. Μάλλον ο Χάσι μπέρδεψε μία ομάδα με το χημείο του κράτους και ξεκίνησε της αλχημείες. Αν βάλω αυτό με αυτό τι θα μου δώσει; Ξεκίνησε τα πειράματα και το πρόσημο ήταν αρνητικό, πολύ αρνητικό! Το πείραμα δεν ήταν καθόλου πετυχημένο.

Και πως γίνεται δηλαδή να ανακατέψεις μία εντεκάδα, να αναμείξεις σεντερ μπακ με αμυντικά χαφ, αμυντικα χαφ με πλάγια μπακ, και ειδικά όταν αυτό το κάνεις σε ντέρμπι που διακυβεύονται πολλά, και να βρεθείς πρώτος στην βαθμολογία! Τα πράγματα που πάνε κόντρα στην λογική δεν οδηγούν σε καλό.

Η Γιουβέντους περίμενε έναν άλλο Ολυμπιακό. Ζαλισμένο, ταλαιπωρημένο, απηυδισμένο και χωρίς καμία διάθεση. Τι άλλαξε; Βρήκε λογικό προπονητή που τοποθέτησε τα πιόνια σωστά στην σκακιέρα του Τορίνο. Οι ερυθρόλευκοι από εκεί που θεωρούσαν την συντριβή μέρος του παιχνιδιού, βάσει εικόνας αισθάνονται ανάμεικτα διότι με λίγη τύχη και προσοχή, αν δει και τα γκολ δηλαδή κανείς, θα μπορούσαν να “τσιμπήσουν” ακόμη και τον βαθμό. Ναι καλά διαβάζετε.

Θα μπορούσαν να μην δεχθούν γκολ από μία Γιούβε που ήταν αρκετά μέτρια σε σχέση με αυτό που περιμέναμε. Είχε μόνο την κατοχή και οι τελικές τελείωσαν στο 14-7 με αυτές που κατέληξαν εστία να είναι λιγότερες. Οι φιλοξενούμενοι κατέστησαν απειλητικοί για την εστία του Μπουφόν σε ικανοποιητικό βαθμό, με τον ίδιο να λέει μετά πως “όσο περνούσε η ώρα φοβόμασταν μην δεχθούμε γκολ“. Θέλετε υποτίμηση, θέλετε το ότι ήταν το ακλόνητο φαβορί. Πάντως η εικόνα της δεν θύμιζε αυτό που περιμέναμε.

Πλέον οι Πειραιώτες βρήκαν ταυτότητα. Έχουν μπροστά τους μία γεμάτη σαιζόν, ένα καλό και ποιοτικό ρόστερ και έναν “λογικό” προπονητή που δεν αρέσκεται στα πειράματα, αλλά στην απλή λογική.

Αυτό που σίγουρα περιμένουμε είναι ένας πολύ πιο ανταγωνιστικός και δυνατός Ολυμπιακός, που βάζει από σήμερα μαζί με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θεμέλια πρωταθλητή και πορείας στο Europa League, εκτός και αν γίνει το θαύμα στο Champions League. Αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να κερδίσει την Μπαρτσελόνα στο Καραϊσκάκης, κάνοντας έναν άθλο με λίγα λόγια , με το τρένο της συνέχειας ήδη να δείχνει ότι χάνεται ελέω Χάσι. Οψόμεθα…