image description

Ένα σημαντικό ζήτημα, που είχε ξεχαστεί το προηγούμενο διάστημα, θα επαναφέρουν προσεχώς ΕΠΟ και Super League. Σύμφωνα με τη Live Sport, θα θέσουν επί τάπητος τη διεκδίκηση ποσοστού από το στοίχημα, θέμα για το οποίο έχουν ήδη ενημερώσει τον υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, ο οποίος είναι θετικός.

Υπενθυμίζεται πως στον αθλητικό νόμο που είχε συνταχθεί επί Κοντονή και είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, είχε συμπεριληφθεί σχετική διάταξη που προέβλεπε καταβολή ποσοστού από το στοίχημα μετά από συμφωνία των αθλητικών ομοσπονδιών και συνδέσμων των αθλημάτων που οι αγώνες τους βρίσκονται στα δελτία στοιχήματος με τις εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες αθλητικοί στοιχηματισμού. Μάλιστα αν δεν υπήρχε συμφωνία στους όρους, ο νόμος έδινε τη δυνατότητα στον αρμόδιο υφυπουργό να ρυθμίσει το θέμα.

Οι ΠΑΕ θα προτείνουν στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού της ΕΠΟ τη θεσμοθέτηση ενός μικρού ποσοστού επί των κερδών. Η Super League φέρεται να έχει ως βλέψη την εξασφάλιση 15 εκατ. ευρώ από το στοίχημα, μοιράζοντας τα 12 εξ αυτών στις ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας και τα υπόλοιπα 3 στη Football League.