Σε συμφωνία για την τροποποίηση του άρθρου 52 του κανονισμού, το οποίο αναφέρεται στα χρηματοοικονομικά στοιχεία των ΠΑΕ, αποφάσισαν να προχωρήσουν ενόψει της σεζόν 2107-18 ΕΠΟ και Σούπερ Λιγκ. Μέχρι τώρα η ελεγχόμενη ΠΑΕ έπρεπε να αποδείξει με την υποβολή των σχετικών στοιχείων ότι είχε εξοφλήσει τα χρέη της από το παρελθόν. Απαιτείτο δηλαδή μηδενισμός των χρεών, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με το FFP της UEFA, όπως ισχυρίζεται η Λίγκα.

Όπως αναφέρει η «Live Sport» που αποκαλύπτει σήμερα το θέμα, η συγκεκριμένη τροποποίηση αναμένεται να επικυρωθεί τη Δευτέρα.

Ο Παναθηναϊκός που είναι άμεσα ενδιαφερόμενος, μπορεί να αποφύγει τα δύσκολα, αλλά για να συμβεί αυτό πρέπει να συμβούν τα εξής:

-Να καταθέσει αποδείξεις ότι έχει μειώσει τις οφειλές
-Να διακανονίσει όλες τις οφειλές που έχει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου
-Να μην δεχτεί προσφυγές λόγω ασυνέπειας, που θα επιφέρουν αφαίρεση βαθμών

Γκαγκάτσης: «Τα όσα ζητάμε δεν είναι παράτυπα»

Όπως αναφέρει η Live Sport οι συζητήσεις για το θέμα ήταν πολύωρες και υπήρξε διαφωνία ανάμεσα στον Βασίλη Γκαγκάτση και τον υπεύθυνο τμήματος αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ, Γιώργο Δημητρίου, για το σχετικό άρθρο του κανονισμού.

Ο Βασίλης Γκαγκάτσης φέρεται να έλεγε πως: «Τα όσα ζητάμε δεν είναι παράλογα και, κυρίως δεν είναι παράτυπα. Και η UEFA έχει την ίδια άποψη με εμάς για το άρθρο 52 του κανονισμού και μάλιστα το είχαν πει τα αρμόδια στελέχη όταν είχαν επισκεφθεί την ΕΠΟ», με τον Δημητρίου να διαφωνεί. Τελικά ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος, βλέποντας το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε , τάχθηκε υπέρ της πρότασης της Λίγκας και το θέμα έληξε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη τροποποίηση θα ενημερωθεί σχετικά και η UEFA.

[Πηγή: sport-fm.gr]