Ο ΠΑΣ απόλεσε την ευκαιρία να φτάσει στους 16 βαθμούς, παρέα με την Ξάνθη, σε απόσταση αναπνοής από την τετράδα. Το 1-1 του “Άγιαξ” με τον “Τίτορμο” Παναιτωλικό, τον Αιτωλό, άφησε μεγάλη πικρία, αλλά σίγουρα η ψυχολογική ζημία ήταν ακόμη μεγαλύτερη.

Συνυπολογίζοντας, πως ο ΠΑΣ προέρχεται από το βαρύ 4-3 στην Ριζούπολη, έψαχνε τα πατήματά του για μία μίνι “αναγέννηση”, που είχε την ευκαιρία να την ψάξει σε δύο παιχνίδια back to back εντός έδρας. Πρώτα με τους Αγρινιώτες και εν συνεχεία με τους Θρακιώτες. Αντ’ αυτού το “ψυχρό” 1-1, σε ένα παιχνίδι που οι κυανόλευκοι μπορούσαν να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης, είναι ένα σκορ που “λυγίζει” τους Ηπειρώτες και τους πιέζει ακόμη περισσότερο να ψάξουν το τρίποντο, μονόδρομος, απέναντι στην Ξάνθη το ερχόμενο Σάββατο (15:00). Επιτακτικής ανάγκης νίκη, με φόντο τους 17 βαθμούς, και την προσπέραση σε Ξάνθη.

Ο ΠΑΣ κρατούσε στα χέρια του μία πολύ μεγάλης σημασίας νίκη, όντας καλύτερος, και με τον Παναιτωλικό να μην πατάει συχνά πυκνά στην περιοχή. Τι έγινε; Μία αδικαιολόγητη οπισθοχώρηση από το 60′ και μετά, με τον Πετράκη να την ερμηνεύει “ως μία ευκαιρία να δώσει χώρο στον αντίπαλο και να τον “χτυπήσει” σε κόντρα επίθεση και στο κενό που θα δημιουργούνταν, απόρροια των γραμμών των φιλοξενούμενων που σε μία τέτοια κατάσταση θα έφταναν ψηλά”. Αποτέλεσμα; Οι κυανόλευκοι δυσκολεύονταν να κυκλοφορήσουν την μπάλα, εύκολο “πούλημα” και πολύς χώρος στον αντίπαλο ειδικά από τα αριστερά απ’ όπου ήρθε και η ισοφάριση. Δύο μεγάλες ευκαιρίες για τον ΠΑΣ, τα δύο δοκάρια, με το εντυπωσιακό γυριστό του Κόντε από το ύψος της μικρής περιοχής στο 64ο λεπτό, αλλά και αυτό του Μαυροπάνου ύστερα από “χαλασμό Κυρίου στην περιοχή” του Παναιτωλικού στο 76′.

Όταν όμως ο επιθετικός έχει οπλίσει και ζυγίσει το σουτ από τόσο μακριά φέρει και ο τερματοφύλακας ευθύνη. Το βλέπει και πρέπει να το περιμένει. Σίγουρα είναι το γκολ της αγωνιστικής, αλλά με 1-2 βηματάκια πίσω ο Βελλίδης θα το είχε αποσοβήσει, θαρρώ. Τα λεγόμενα “σπόρια” που δεν έχουν σημασία. Χάθηκε η ευκαιρία να έρθουν οι τρεις βαθμοί. Ηρεμία, ανασυγκρότηση και τα υπόλοιπα έπονται. Μέσα σε όλα όμως, και κάτι ελπιδοφόρο. Η αναγκαστική χρησιμοποίηση του Σολτάνι στην θέση του τραυματία Bruno, ήταν ένα χαρτί που βγήκε. Ο Καρίμ Σολτάνι, με πολύ καλή εμφάνιση και εκπληκτικό γκολ, άφησε θετικά μηνύματα για την συνέχεια, φωνάζοντας παρών. Οψόμεθα…