image description

Το νέο τους βιβλίο παρουσίασαν η συγγραφέας, Φωτεινή Κωνσταντοπούλου και οι εκδόσεις Άπαρσις με τίτλο «ΜέΡΛΟ, Περιπέτεια στα σύννεφα». Πρόκειται για μια παιδική ιστορία που χαρακτήρας του είναι ένα μικρό σύννεφο. Ένα σύννεφο που το λένε Μέρλο.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στον φιλανθρωπικό οργανισμό «καρκινάκι» για παιδιά με καρκίνο. 

«Με λένε Μέρλο και βαθιά μέσα στο κεφάλι μου έχω μια λίστα με πράγματα που θα ήθελα να κάνω. Για παράδειγμα θέλω να είμαι το πρώτο σύννεφο που θα ταξιδέψω με διαστημόπλοιο. Θέλω να βοηθήσω έναν διάσημο ντετέκτιβ να λύσει τον πιο δύσκολο γρίφο του κόσμου. Θέλω να ανακαλύψω τι θα γίνω όταν μεγαλώσω. Αλλά το μεγαλύτερο όνειρο από όλα είναι να μ’ αγαπάτε, ακόμα και όταν βρέχει!»

Ο ζωηρός Μέρλο, ως ανήσυχο μικρό συννεφάκι, ξεκινά μια περιπέτεια γνώσης και αναζήτησης. Μια ιστορία γλυκιά που μας μαθαίνει να αποφεύγουμε τους αγνώστους και τα εμπόδια στο δρόμο προς το στόχο, που με πίστη προσπαθούμε να φτάσουμε!

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3-7 ετών

Το βιβλίο παρουσιάστηκε την Τρίτη 28 Νοεμβρίου στο ART POLICE CAFE “Στοά Βιβλίου”, στην Αθήνα.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Φωτεινή Κωνσταντοπούλου
Η Φωτεινή Κωνσταντοπούλου ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι αστυνομικός και συγγραφέας παιδικών βιβλίων.

Το δεύτερο βιβλίο της, με τίτλο, Μια Ζαχαρένια Συνταγή, τέθηκε υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Η πρώτη του έκδοση στήριξε οικονομικά την παγκόσμια εκστρατεία “Back2School”, που στηρίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση των παιδιών-προσφύγων. Και η δεύτερη την παγκόσμια εκστρατεία #WithRefugees.

Τον Φεβρουάριο του 2016 τιμήθηκε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα ως υψηλού προφίλ υποστηρίκτρια για την συμβολή της στο έργο του Οργανισμού, τους σκοπούς του οποίου συνεχίζει να στηρίζει ενεργά.

Τον Ιούνιο του 2017, συμμετείχε στις εκδηλώσεις της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Κύπρο για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων 2017, στα πλαίσια των οποίων, πραγματοποίησε ομιλία σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσε ο Οργανισμός με την Αστυνομία Κύπρου, με θέμα «ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ».

Επιπλέον τον Νοέμβριο του 2017, συμμετείχε στην ημερίδα, με τίτλο «Άνθρωποι σε κίνηση: παιδαγωγικά εργαλεία για καλλιέργεια της ενσυναίσθησης για παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες» που συνδιοργάνωσαν το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Κύπρο και αφορούσε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων με εργαστήρια – σεμινάρια βασισμένα μεταξύ άλλων, στο βιβλίο της, με τίτλο, «Μέσα από τα Μάτια Τους», 12 παιδιά, 12 ιστορίες, 12 όνειρα για το αύριο! μέρος των εσόδων του οποίου διατίθεται για τη στήριξη των δομών φιλοξενίας των ασυνόδευτων παιδιών – προσφύγων της PRAKSIS.

Έχει διοργανώσει σημαντικές δράσεις τόσο για τα παιδιά – πρόσφυγες, όσο και για τα παιδιά στις ακριτικές περιοχές της Ξάνθης και τα παιδιά Ρομά. Ενώ συμμετείχε και ως ομιλήτρια στο TEDx Πάτρας 2017, με θέμα «Στιγμές» – «Moments»

Από τις εκδόσεις ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ κυκλοφορεί το βιβλίο της με τίτλο «Ο ΤΥΡΟΚΟΦΤΕΡΟΣ».

ΠΡΟΛΟΓΟΣ Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ

Τι είναι το “καρκινάκι”

Ένας νέος φίλος…

Το ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ είναι η Νεφέλη. Είναι και ο Αντώνης. Και η Βάσια. Και η Φωτεινή και ο Νίκος και η Ευαγγελία. Είναι κάθε παιδί που νοσεί με καρκίνο στην Ελλάδα.

Τα παιδιά χρειάζονται έναν φίλο. Έναν φίλο να είναι μαζί τους, να παίζουν μαζί, να ταξιδεύουν μαζί. Να ξεχνάνε για λίγο τον πόνο τους. Να ξεχνάνε το νοσοκομείο, τους γιατρούς, τα φάρμακα. Τα παιδιά αυτά δεν θέλουν να βλέπουν συνέχεια την μαμά και τον μπαμπά να προσπαθούν να κρύψουν τα δάκρυά τους, δεν θέλουν να είναι στενοχωρημένα, δεν θέλουν να πονάνε. Θέλουν να είναι έξω από το δωμάτιο του νοσοκομείου, θέλουν να παίζουν, να κοιτάνε τον ουρανό, να πιάνουν τα σύννεφα.

Ο Μέρλο είναι ο νέος φίλος τους. Περνάει από το παράθυρό τους και τους καλεί σε σκανταλιές. Μαζί θα ξεκινήσουν οι περιπέτειές τους. Μαζί θα κάνουν ταξίδια στα σύννεφα. Έχουν δική τους γλώσσα. Μιλάνε διαφορετικά από εμάς τους μεγάλους. Είναι φίλοι. Ο Μέρλο στηρίζει αυτά τα παιδιά. Τα παίρνει αγκαλιά, τα χαϊδεύει…

Δίνει και μια αγκαλιά στους γονείς που ανησυχούν πολύ για τα παιδιά τους και φοβούνται τις περιπέτειες.

Ο Μέρλο δίνει και μια αγκαλιά στους γιατρούς και στις νοσηλεύτριες, που φροντίζουν αυτά τα παιδιά και δεν θέλουν να τα χάσουν στα σύννεφα.

Εμείς, με τη βοήθεια του Μέρλο, μιλάμε ανοιχτά για τον καρκίνο της παιδικής και εφηβικής ηλικίας και στηρίζουμε το επιστημονικό-ερευνητικό έργο της Πανεπιστημιακής Ογκολογικής Αιματολογικής Μονάδας του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», συγκεντρώνοντας πόρους για στήριξη προγραμμάτων μεταφραστικής έρευνας και καινοτόμων θεραπευτικών προσεγγίσεων για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας.

Σας καλούμε να το κάνετε κι εσείς…

Οι δωρεές μπορούν να γίνουν στον παρακάτω λογαριασμό στην τράπεζα Eurobank:

ΑΡ. ΛΟΓ/ΣΜΟΥ: 0026.0063.49.0101328225 IBAN: GR16 0260 0630 0004 9010 1328 225

Επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected] και στα τηλέφωνα 212-1040610, 6944-763141