Επιστροφή στίς νίκες γιά την  Φ.Ε.Ιωαννίνων στο Πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής Γυναικών ΕΣΠΕΔΕ , κρατώντας το αήττητο στην έδρα της, όπου το βράδυ του Σαββάτου 16/12/2017 επικράτησε της αντίστοιχης ομάδας του Παναιτωλικού   .

Μετα την οριακή ήττα της από την ομάδα του Γ.Σ. Άρτας την προηγούμενη αγωνιστική , η ομάδα των Ιωαννίνων σχετικά εύκολα επικράτησε της ομάδος του Αγρινίου , παίζοντας κατά διαστήματα καλό βόλεϊ στα δύο πρώτα σετ και στο τέλος του τρίτου.

Μία στροφή πριν το τέλος του Α΄ Γύρου και πιθανόν η Φ.Ε.Ι. να βρεθεί στην τρίτη θέση της βαθμολογίας εάν ο Ηρακλής επικρατήσει του Γ.Σ.Άρτας .

Έτσι η Φ.Ε.Ιωαννίνων , φαίνεται ότι εύκολα (εκτός απροόπτου βέβαια) θα αποφύγει τα  play outs που ήταν και ο αρχικός στόχος της , ενώ εάν στο Β΄ Γύρο πάρει το σύνολο των βαθμών που έως τώρα έχει κερδίσει , πιθανόν να είναι και στα  play offs .

Στα δύο πρώτα σετ η Φ.Ε.Ι. από την αρχή έδειξε τις διαθέσεις της και με όπλο τόσο το πιεστικό της σερβίς , αλλά τις καλές επιλογές στην επίθεση , που βοηθήθηκε από την υποδοχή της , προηγήθηκε από την αρχή , διεύρυνε τη διαφορά στη συνέχεια και επικράτησε αντιστοίχως με 25-11 και 25-14 .

Στο τρίτο σετ ,  οι αθλήτριες της Φ.Ε.Ι. επαναπαύθηκαν στην εύκολη επικράτηση στα δύο πρώτα σετ , συντέλεσαν και οι αλλαγές στο αρχικό σχήμα , κυρίως όμως η μεγάλη αγωνιστικότητα των κοριτσιών του Αγρινίου , έφεραν τον Παναιτωλικό στη θέση του οδηγού με 11-10 , εκεί όμως αντέδρασαν τα κορίτσια των Ιωαννίνων και αφού προηγήθηκαν με με 17-14 αρχικά και 21-17 αργότερα , έκλεισαν το σέτ με 25-19 , κερδίζοντας ένα σημαντικό τρίποντο .

Στη φωτο η Φ.Ε.Ιωαννίνων όπως παρατάχθηκε στον αγώνα με τον Παναιτωλικό.

Φ.Ε.Ιωαννίνων (Καλογήρου Δημήτρης) : Λαγού, Λατίφη, Πάνο, Σεβαστιάδου, Τζαβάρα, Γκουντουβά, Επεσλίδου(λ),Αργυροπούλου, Πατσουράκη, Μπάκα(λίμπερο) ,Ζεγγίνη, Χριστοδούλου.

Πανατωλικός (Ασημακούλας Γιώργος) Λάζαρη, Βούλγαρη, Ασημακούλα Φ. , Κέκελου, Τσακανίκα , Τσουμάνη, Σταυροπούλου, Παπαϊωάννου(λίμπερο), Σμάνη,Ασημακούλα Ν., Περιβόλα , Τσουμάνη, Κούβελου.