Άδεια για να τοποθετήσει ένα κανονικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην κεντρική πλατεία ζητεί από τον Δήμο Ιωαννιτών η δημορική παράταξη “Γιάννενα Τώρα” του κ. Μπαρτζώκα, ώστε η πλατεία να αποκτήσει πλέον και το παραδοσιακό της χρώμα, εκτός από τον “πύργο του Τάτλιν”.

Αναλυτικά η επιστολή

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε

Όπως γνωρίζετε, η Δημοτική Παράταξη «Γιάννενα Τώρα», με δελτίο τύπου που εξέδωσε στις 9 Δεκεμβρίου, επεσήμανε ότι η επιλογή σας να υποκαταστήσετε φέτος το χριστουγεννιάτικο δέντρο, στην κεντρική πλατεία της πόλης, με μια κατασκευή του πύργου του Τάτλιν, ήταν εξαιρετικά εσφαλμένη.

Αναγνωρίζοντάς σας τις καλύτερες των προθέσεων για να κάνετε αναγνωρίσιμο στα Ιωάννινα ένα καινοτόμο χριστουγεννιάτικο δέντρο, δεν μπορούμε, από την άλλη, να παραγνωρίσουμε και την καθολική αντίθεση των δημοτών μας με την συγκεκριμένη, φετινή επιλογή σας.

Όπως, λοιπόν, έχουμε ανακοινώσει, προτιθέμεθα την Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, να στήσουμε ένα κανονικό χριστουγεννιάτικο δέντρο, αγορασμένο με τη συνδρομή των μελών μας, ώστε η πόλη μας να αποκτήσει κι ένα παραδοσιακό, χριστουγεννιάτικο άρωμα.

Με την επιστολή μας αυτή ζητούμε τη σχετική άδεια και σας προσκαλούμε, μαζί με όλες τις άλλες παρατάξεις και τους δημότες του Δήμου μας, να στολίσουμε όλοι μαζί το δέντρο μας και με την πράξη μας αυτή να προωθήσουμε, όλοι μαζί, τη σύνδεση παράδοσης και καινοτομίας στην πόλη μας και τη συνεργασία όλων των πολιτών μας.