Το καθοριστικό βήμα για την αποφόρτιση του γυμναστηρίου του ΕΑΝΚΙ και την αξιοποίηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο του νέου κλειστού γυμναστηρίου στο Πανηπειρωτικό έγινε με τη χθεσινή σύσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Παρόντες εκτός από την Περιφέρεια με τον Αλ. Καχριμάνη και τον Δήμο Ιωαννιτών με τον Θ. Μπέγκα, εκπρόσωποι των αθλητικών σωματείων σάλας της πόλης.

Στη σύσκεψη συμφωνήθηκε ουσιαστικά το περιεχόμενο της προγραμματικής σύμβασης που θα προωθηθεί για να υπογραφεί το επόμενο διάστημα η οποία θα καθορίζει το πλαίσιο λειτουργίας του νέου κλειστού γυμναστηρίου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά συμφωνήθηκε ότι από την αγωνιστική περίοδο 2018-2019 από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο νέο κλειστό θα μεταφερθεί το σύνολο των δραστηριοτήτων (προπονητικών και επίσημων υποχρεώσεων) όλων των ομάδων μπάσκετ ανδρών και γυναικών.

Με τον τρόπο αυτό τα σωματεία καλαθοσφαίρισης θα έχουν ουσιαστικά για τις δικές τους ανάγκες το νέο κλειστό γυμναστήριο, αυξάνοντας τις ώρες προπόνησης και αποκτώντας μία «καυτή» έδρα για τις εντός έδρας αναμετρήσεις των ομάδων.

Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο δεν θα υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές για τις ομάδες που έχουν υψηλούς αγωνιστικούς στόχους όπως είναι ο ΑΓΣΙ, ο ΒΙΚΟΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και το IBC.

Στο κλειστό γυμναστήριο της Λιμνοπούλας θα παραμείνουν από την επόμενη αγωνιστική σεζόν τα αθλήματα βόλει και χάντμπολ, ενώ στις αρχές του φθινοπώρου θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση και σχετικά με τις ακαδημίες και των τριών αθλημάτων προκειμένου να γίνει η καλύτερη δυνατή κατανομή και στα δύο κλειστά γυμναστήρια αλλά και στα σχολικά γυμναστήρια.

Το ενδεχόμενο να μεταφερθούν πάντως όλες οι ακαδημίες μπάσκετ για τις προπονήσεις μόνο στο νέο κλειστό μάλλον αποδυναμώνεται, αφού σε μία τέτοια περίπτωση το νέο κλειστό θα ασφυκτιούσε από την αρχή.

 

[Πηγή: ele.gr]