image description

Ο Δημήτρης Γεωργίου θεωρείται ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ μιας και σε ηλικία μόλις 18 χρονών έχει κερδίσει τις εντυπώσεις στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής στον 3ο Όμιλο όντας ένας από τους πρώτους σκόρερ της λίγκας.

Ο ίδιος, γέννημα θρέμμα της Ηπείρου και του ΑΓΣΙ, παραμένει προσγειωμένος και με γνώμονα τη σκληρή δουλειά και την προσήλωση στους στόχους κοιτάει την επόμενη μέρα στον σύλλογο των Ιωαννίνων, έχοντας ως στόχο την γρήγορη παραμονή στην κατηγορία και την κατάληψη μίας θέσης στην πρώτη πεντάδα.

·        Πώς κρίνεις τη μέχρι τώρα πορεία του ΑΓΣΙ στο φετινό πρωτάθλημα;

«Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος από την πορεία μας. Επειδή όμως είμαι πολύ ανταγωνιστικός και θέλω πάντα να κερδίζω πιστεύω πως θα έπρεπε να είχαμε κάνει ακόμα 2 νίκες ώστε να είμαστε τώρα σε πλεονεκτικότερη θέση ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος».

·        Ποιοι είναι οι στόχοι του ΑΓΣΙ για τη φετινή σεζόν;

«Θα ήταν σίγουρα λάθος αν ανέφερα αυτή τη στιγμή κάτι περισσότερο από την εξασφάλιση της παραμονής της ομάδας στην κατηγορία. Σίγουρα οι βλέψεις μας δεν σταματούν εκεί απλά θα πρέπει πρώτα να θέσουμε τα θεμέλια (που είναι η παραμονή), ώστε αργότερα να απελευθερωθούμε περισσότερο και να διεκδικήσουμε μια θέση στην πεντάδα του πρωταθλήματος, οποιαδήποτε και αν είναι αυτή».

·        Είσαι μόλις 18 χρονών και όμως έχεις καταφέρει να κερδίσεις τις εντυπώσεις με τη φετινή σου εικόνα, πού πιστεύεις ότι οφείλεται η μέχρι τώρα πορεία σου στο πρωτάθλημα;

«Δεν σκέφτομαι καν την ηλικία μου. Ο οποιοσδήποτε στο γήπεδο είναι αντίπαλος μου και η ηλικία μου ίσα ίσα που μου δίνει έξτρα κίνητρο και αυτοπεποίθηση. Με βοηθάει βέβαια σε πολύ μεγάλο βαθμό και η εμπιστοσύνη που μου δείχνουν οι προπονητές και όλο το επιτελείο της ομάδας. Δεν θα ήταν σωστό όμως να μην αναφερθώ και στον προσωπικό μου γυμναστή Βασίλη Ευσταθόπουλο με τον οποίο δουλεύουμε πάνω στις αδυναμίες μου από πλευράς φυσικής κατάστασης»

·        Πώς είναι να αγωνίζεσαι για την ομάδα της πόλης από την οποία κατάγεσαι και μένεις;

«Προερχόμενος από τις ακαδημίες της ομάδας δεν θα ήταν δυνατόν να μη γνωρίζω την ιδιοσυγκρασία της ομάδας και τις συνθήκες που επικρατούν σε αυτή. Επειδή λοιπόν όπως σας είπα μεγάλωσα σε αυτή την ομάδα νιώθω οικειότητα με όλα τα μέλη της και ειδικότερα με τον κόουτς Τσουκανέλη, τον οποίο έχω προπονητή από όταν ήμουν στο εφηβικό. Επομένως ξέρει τι να περιμένει από εμένα»

·        Ποιοι είναι οι στόχοι σου σε προσωπικό επίπεδο;

«Όπως σας είπα και πιο πριν είμαι πολύ ανταγωνιστικός και στη ζωή μου αλλά και στο γήπεδο. Πάντα θέλω να βελτιώνομαι και ποτέ δεν είμαι ευχαριστημένος από τον εαυτό μου. Στόχος μου ,λοιπόν, είναι να συνεχίσω να σημειώνω επιτυχίες σε προσωπικό επίπεδο μέσα από την άριστη λειτουργία της ομάδας και τις επιτυχίες της σε συλλογικό επίπεδο. Θέλω να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ»

·        Τι θα ήθελες να φέρει σε σένα και τον ΑΓΣΙ το νέο έτος;

«Πρώτα από όλα, όλοι οι παίχτες θέλουμε μια χρονιά χωρίς τραυματισμούς. Επιπλέον, θέλω να συνεχίσει η ομάδα να βελτιώνεται και να έχει την καλύτερη δυνατή πορεία στη συνέχεια του πρωταθλήματος και μέσα από αυτή να πετύχω και ατομικές διακρίσεις».

[Πηγή: basketblog.gr]