image description

Μαυροπάνος Do you speek English? Ναι είναι αλήθεια! Το ελληνικό ποδόσφαιρο σημείωσε μία πολύ μεγάλη νίκη αυτές τις μέρες. Η διάκριση ενός νεαρού ποδοσφαιριστή δεν έμεινε ασυγκίνητη ούτε απαρατήρητη και “κανόνια” άρχισαν να βαρούν στο Βόρειο Λονδίνο. Η μεγαλοπρεπής πώληση επετεύχθη και το μόνο που μένει να δούμε είναι αν θα γίνει κατευθείαν μετοίκιση προς Βέρντερ μεριά με την μορφή δανεισμού.

Ένα παιδί που στις 19 Αυγούστου, στην τρίτη του συμμετοχή στην Superleague, ξεκίνησε βασικός, ελέω τραυματισμού Μπέριου, και η “αρπαγή από τα μαλλιά” δεν ήταν απλά πετυχημένη, αλλά και εκθαμβωτική! Σημείωσε γκολ, το 0-2 τότε, και από εκείνη την μέρα έως και σήμερα μέτρησε 16 παιχνίδια σε επίπεδο Super League. Μπήκε τυχαία και δεν έβγαινε με τίποτα από την εντεκάδα. Ο Πετράκης στην πρόπονηση βέβαια πριν λίγες μέρες είχε πει πως προοριζόταν για βασικός. Μικρή σημασία έχει, αφού η πορεία του αυτούς τους 5 μήνες, τόσο σύντομα δηλαδή, ήταν εκπληκτική. Εξελίχθηκε ως ένας ανυποχώρητος στυλοβάτης της άμυνας του “Άγιαξ” και συνεχώς βελτιωνόταν. Αν είδε ανταπόκριση; Σήμερα όλη η Ελλάδα και πολλές μεριές της Αγγλίας μιλούν γι’ αυτόν. Πρωτοσέλιδο παντού, πρώτη είδηση από το πρωί!

Τα ρεπορτάζ από Ιωάννινα μεριά άφησαν να διαρρεύσει πως ο ΠΑΣ έψαχνε να τον πουλήσει στο εξωτερικό, αλλά σχεδόν όλοι οι ενδιαφερόμενοι εντός χώρας, θεωρούσαν ότι αυτό είναι ένα… παιχνίδι για να ανέβει η τιμή του παίκτη. Αργότερα, κάποια ρεπορτάζ ανέφεραν ότι ο νεαρός στόπερ είχε ήδη κλείσει σε έναν από τους επονομαζόμενους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς εκεί τον είχε «τάξει» η διοίκηση των Ηπειρωτών.

Τελικά, τις τελευταίες ώρες αποδείχθηκε ότι όλη η… συνωμοσιολογία που είχε αναπτυχθεί σχετικά με τα «ταξίματα» δεν είχε βάση, καθώς όντως ο Μαυροπάνος κατέληξε σε ομάδα του εξωτερικού και μάλιστα σε μεγάλο όνομα, που δίνει πολύ καλά λεφτά στον σύλλογο των Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα, ο ποδοσφαιριστής, που δεν έχει κλείσει ακόμη τα 20 του χρόνια, ούτε στο Casino δεν επιτρέπεται να μπει ακόμη, θα υπογράψει με την Άρσεναλ ένα ποσό κοντά στα 2 εκατ. λίρες, δηλαδή στα 2,3 εκατ. ευρώ, η οποία με τη σειρά της θα τον δώσει δανεικό στη Βέρντερ Βρέμης.

Όλη αυτή η ιστορία έβγαλε ωφελημένο τον ΠΑΣ Γιάννινα από πολλές πλευρές. Και από άποψη πρεστίζ, καθώς έδωσε έναν νεαρό και ταλαντούχο παίκτη της σε έναν σύλλογο όπως οι «κανονιέρηδες», και οικονομικά, διότι πρόκειται για την πιο ακριβή πώληση στην ιστορία του συλλόγου, αλλά και διότι έκλεισαν… πολλά στόματα όσον αφορά τις σχέσεις της ΠΑΕ με συγκεκριμένες ελληνικές ομάδες.

Όπως κάθε επιχειρηματικός σύλλογος στο σύγχρονο ποδόσφαιρο θέλει να κερδοσκοπεί, από παίκτες, έτσι ενήργησε και ο ΠΑΣ. Και είναι άκρως λογικό. Θα αποτελέσει την ακριβότερη μεταγραφή του συλλόγου και σίγουρα θα γράψει ιστορία, καθ’ ότι πρόκειται για μία μεγάλη μετάβαση. Σκεφτείτε να εξελιχθεί κι’ άλλο και καμία μέρα να τον δούμε βασικό με τα κόκκινα της Άρσεναλ. Εκεί και αν θα το διηγούνται πολλοί από τον περίγυρο του παίκτη στα εγγόνια τους. Η επιτυχία είναι τεράστια, και το ελληνικό ποδόσφαιρο αναζωογονήθηκε αισθητά. Μένει να δούμε αν θα μπορέσουμε να πατήσουμε πάνω σε αυτό και να υπάρξει βελτιστοποίηση σε πολλά επίπεδα, γιατί δόξα τον Θεό ταλέντα βγάζουμε σαν Έλληνες. Μόνο μην βάλουμε το “μανατζεριλίκι”,που κάποιοι σπούδασαν, από πάνω και την προώθηση των ξένων παικτών. Αφήστε να παίξουν τα Ελληνάκια και δεν θα χάσετε!