Όπως προκύπτει τα τελευταία 24ωρα (και είχε αρχίσει να… αχνοφαίνεται εδώ και καιρό) η συνεργασία με τη Nova για κεντρική διαχείριση οδεύει προς το τέλος της. Ωστόσο, στη διοργανώτρια Αρχή, έχουν εναλλακτικό πλάνο στα σκαριά και αφορά διεθνή πάροχο, όπως αναφέρει ο Βασίλης Βέργης στη «Live Sport», επικαλούμενος πηγές από τη Super League.

Διάθεση της ηγεσίας του συνεταιρισμού και πολλών συλλόγων είναι να μην συνεχιστεί η συνεργασία με το συνδρομητικό κανάλι και εφόσον δεν ανέβει η προσφορά (ύψους 30 εκατ. ευρώ) του, τότε θεωρείται σίγουρο ότι θα γραφτεί ο επίλογος έπειτα χρόνια κοινής διαδρομής. Τα χρήματα που επιδιώκουν να πάρουν οι ομάδες από τη Nova είναι 33,5 εκατ. ευρώ και σε περίπτωση που «σπάσει» η κεντρική διαχείριση, θα προταθεί στους μεγάλους του πρωταθλήματος (εκτός του ΠΑΟΚ που έχει ήδη) ξεχωριστό συμβόλαιο, όπως και σε κάποιες άλλες ομάδες που το συνδρομητικό θεωρεί εμπορικές.

Από τη Super League τονίζουν ότι έχουν δυνατά «όπλα» σε αυτήν τη μάχη. Το πρώτο αφορά την ίδια τη Nova, τονίζοντας ότι θα είναι πρόβλημα για τη Nova εφόσον θελήσει να βρει αγοραστή (την ώρα που υπάρχουν τέσσερις ενδιαφερόμενοι) και αναρωτιούνται τι προϊόν θα δώσει μη έχοντας στο πακέτο το ελληνικό πρωτάθλημα. Το δεύτερο όπλο αφορά τον διεθνή πάροχο, που όπως προαναφέραμε υπάρχει και ήδη γίνονται κινήσεις ώστε να είναι σε θέση να ενεργοποιήσουν το plan b. Και στρέφονται προς αυτήν την πλευρά, διότι η άλλη συνδρομητική, η Cosmote TV, κοστολογεί το πρωτάθλημα στα 2/3 από τα 30 εκατ. της Nova.

Εφόσον, δεν βρεθεί λύση, δεν αποκλείεται οι 12 «μικρομεσαίοι» να συνασπίσουν εκ νέου, διότι χωρίς κεντρική διαχείριση θα βρεθούν σε δύσκολη οικονομική κατάσταση λόγω των οικονομικών δυσκολιών.

[Πηγή: sport-fm.gr]