image description

Πέρα από τις γιορτινές δράσεις, τα παιχνίδια, τα παραμύθια, τις παραστάσεις και το θέατρο, τα «Ασημένια Χριστούγεννα», το φετινό θεματικό χωριό στο Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο Ιωαννίνων, είχαν και μία κοινωνική διάσταση!

Στο πλαίσιό τους λειτούργησε δράση με θέμα «το Σπίτι των Δώρων», όπου συγκεντρώθηκαν, μέσα σ’ όλο το διάστημα των γιορτών, παιχνίδια και διάφορα άλλα είδη τα οποία πρόσφεραν μικροί και μεγάλοι επισκέπτες των «Ασημένιων Χριστουγέννων» προκειμένου να δοθούν σε παιδιά που δεν έχουν την πολυτέλεια να αγοράσουν δικά τους.

Η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα των «Ασημένιων Χριστουγέννων» υπήρξε μεγάλη. Στέλνοντας ένα μήνυμα αγάπης, χαράς κι ελπίδας, γονείς, παππούδες, γιαγιάδες και δεκάδες Γιαννιωτόπουλα άφησαν στο «Σπίτι των Δώρων» παιχνίδια καινούρια ή ελαφρώς χρησιμοποιημένα, τα οποία παραδόθηκαν από τα «Ασημένια Χριστούγεννα» στη Μονή Δουραχάνης μαζί με κάποια πρόσθετα είδη που δώρισε το θεματικό χωριό προκειμένου να μοιραστούν στα παιδιά που φιλοξενούνται στο Οικοτροφείο της!

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια των γιορτών προσφέρθηκαν στα παιδιά της Δουραχάνης δωρεάν προσκλήσεις για όλες τις δράσεις των «Ασημένιων Χριστουγέννων», προκειμένου να απολαύσουν κι αυτά μοναδικές στιγμές χαράς, διασκέδασης και ξεγνοιασιάς στο Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο!